Vedete România: Top 5 lupte pentru copii, ajunse la tribunal

22 Martie 2011
Divorţul este, fără doar şi poate, un eveniment marcant din viaţa unui om, însă un divorţ în care se discută şi custodia unui copil este şi mai şi. De cele mai multe ori, divorţul în sine este umbrit de lupta pe care cei doi o dau pentru copil şi de fiecare dată întregul proces îşi pune o amprentă negativă asupra celui mic. Prin astfel de situaţii trec sau au trecut şi vedetele. Monica şi Irinel Columbeanu se bat astăzi pe custodia Irinei, însă avem exemple de alte staruri care au dus lupte grele pentru o miză care nu va putea fi niciodată cuantificată - un copil.
Luminiţa Anghel, Mihaela Rădulescu şi Brigitte Sfăt sunt câteva exemple în acest sens.

Monica Columbeanu renunţă la America pentru Irina

Aflată în plin proces de divorţ cu soţul ei, Irinel Columbeanu, Monica duce cea mai mare luptă pentru fetiţă. După primele înfăţişări, Irinel a obţinut custodia provizorie, însă modelul nu se lasă. Mai mult decât atât, apropiaţii ei declară că tânăra şi-a încheiat toate conturile cu America şi că, de dragul Irinei, ar renunţa oricând şi la cariera pe care o are. "Monica nu se mai întoarce în America, a lichidat totul acolo, a renunţat şi la şcoală. Pentru ea, important este să fie lângă fetiţă. La mine este angajată pe perioadă nedeterminată şi se va ocupa de PR-ul clubului", a declarat prietena Monicăi, Mădălina Apostol, managerul unui club de noapte din Bucureşti.

Mihaela Rădulescu s-a sacrificat pentru Ayan

Ieşirea din scenă a Mihaelei Rădulescu a fost un mare şoc pentru toată lumea. Puţini ştiu însă că acesta a fost preţul pe care a trebuit să-l plătească ca să-şi păstreze copilul. Divorţul ei de Elan Schwartzenberg a produs un scandal de proporţii, însă valurile cele mai mari au fost făcute după ce bărbatul a acuzat-o pe divă că este totalmente dezinteresată de copil, preferând să-i cheltuie banii prin străinătate. Mai mult decât atât, afaceristul pornise toare demersurile necesare pentru a-i fi încredinţat copilul în regim de urgenţă, însă până la urmă a renunţat, după ce diva a hotărât să-şi schimbe radical viaţa şi priorităţile. A renunţat la TV şi s-a mutat la Monaco.

Luminiţa Anghel, luptă crâncenă pentru David

Războiul dintre Luminiţa Anghel şi fostul ei soţ, Marcel Puşcaş, s-a desfăşurat cu uşile închise, până în momentul în care lucrurile au degenerat şi s-a ajuns la certurile pentru copil. În luna decembrie 2007, scandalul dintre cei doi a ajuns în stradă, în faţa locuinţei artistei, unde Marcel Puşcaş venise să-l ia pe David, sub pretext că Luminiţa nu-l mai lăsase sa-l vadă de mai bine de trei luni. Spre surprinderea tuturor, David a refuzat categoric să-şi urmeze tatăl, ba mai mult decât atât nu i-a fost teamă să-l jignească în faţa tuturor: "Nu vin cu tine, că ai supărat-o pe mama, ai făcut-o să plângă. Eşti un nesimţit, un zero. Tu nu eşti tatăl meu!".

Oana Frigescu Badiu îşi ascunde copilul de tată

Prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 se află în plin proces de divorţ cu soţul ei, Andrei Badiu. Din păcate, singura care are de suferit din toată povestea aceasta este fetiţa lor, Maia, care nu şi-a mai văzut tatăl de câteva luni bune. Acesta încearcă din răsputeri să ajungă la copil, însă soţia lui îi refuză cu înverşunare acest drept.

Brigitte Sfăt şi-a câştigat copilul în instanţă

În luna octombrie 2010, actuala iubită a lui Ilie Năstase a câştigat o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu fostul ei soţ, Ovidiu Torj. Miza, pe lângă despărţirea definitivă şi revenirea la numele iniţial, a fost custodia fetiţei de 3 ani pe care fostul model o are cu Torj. Instanţa a decis, spre bucuria femeii, ca fetiţa să rămână la ea şi l-a obligat pe tată să plătească o pensie alimentară.