Vedete România: 8 secrete ale celui mai puternic burlac

4 Mai 2011
Este fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, este medic de profesie şi este foarte bogat. Elan Schwartzenberg are 44 de ani şi o avere estimată la 45 - 50 de milioane de euro. Zilele acestea se află pe primele pagini ale ziarelor după ce a cumpărat pachetul majoritar al companiei care deţine Realitatea TV.

Presa a început să fie interesată de personajul Elan Schwartzenberg după ce acesta s-a căsătorit cu fosta vedetă TV Mihaela Rădulescu. Cei doi s-au despărţit în anul 2008, divorţul lor dând naştere unui scandal în care acuzaţiile reciproce aruncate de cei doi au făcut deliciul publicului. Indiferent de contextul în care este pus, omul de afaceri este un personaj interesant, extrem de calculat şi, mai mult decât atât, un tip care are abilitatea să te oprească foarte elegant.

1. Plecarea Mihaelei Rădulescu, o înţelegere între cei doi

Toată lumea a fost şocată atunci când Mihaela Rădulescu a anunţat că se retrage din televiziune. Nimănui nu-i venea să creadă că cea mai populară vedetă de la noi se lasă de meserie. Nu s-a ştiut niciodată adevăratul motiv, însă presa a speculat că acesta a fost târgul între ea şi Elan, şi că doar aşa Mihaela Rădulescu putea să-şi aibă copilul alături. Conservatorismul omului de afaceri şi dorinţa acestuia ca micuţul Ayan să aibă o mamă, nu o vedetă alături, o putea pune pe Mihaela Rădulescu în pericol să-şi piardă copilul.

2. Milionarul care se mulţumeşte cu puţin

Lui Elan Schwartzenberg îi place să spună despre el că este un milionar atipic, care are nevoie de extrem de puţine lucruri ca să se simtă confortabil. Are o singură locuinţă, cea de la Snagov, pentru că este de părere că un om nu are nevoie de mai multe case. Spune asta după ce a încercat acest model, deţinând în acelaşi timp locuinţe la mare, la munte şi în străinătate, dar pe care nu a reuşit să le gestioneze. La capitolul maşini, în afara celor de colecţie care sunt 14, omul de afaceri foloseşte doar două: un Mercedes vara şi un SUV de la aceeaşi firmă, iarna.

3. Acţionar la B1 TV

Un lucru ştiut de foarte puţine persoane şi anunţat acum, cu ocazia perfectării tranzacţiei cu Realitatea TV, este faptul că Elan Schwartzenberg este acţionar şi la televiziunea din Calea Victoriei. Declaraţia a fost făcută luni seara (2 mai), la B1 TV, în cadrul talk-show-ului moderat de Robert Turcescu: "Vă confirm că puteţi verifica cu domnul Bobby Păunescu şi cu domnul Oancea că am acţiuni aici (la B1 TV, n.r.). Nu intervin niciodată nici măcar în locurile unde sunt asociat, nici în bine, nici în rău, nu dau telefoane, nu agit lumea. Nu aţi avut habar de această informaţie până în secunda asta".

4. Plăteşte întotdeauna cash

Afaceristul se dovedeşte a fi conservator nu numai în relaţiile de familie, ci şi în cele de afaceri. Bunăoară, Elan Schwartzenberg plăteşte întotdeauna cash, iar suma medie pe care o are la el în fiecare zi este de 2.000 de lei.

5. Afacerea cu diamante, pe sufletul lui

Din multitudinea de domenii în care activează, de la media, la imobiliare, cea mai dragă şi profitabilă afacere deţinută de Elan Schwartzenberg este cea cu diamante, el deţinând acţiuni la un centru de diamante din Israel.

6. Îl apreciază pe Ion Ţiriac

Afaceristul este invitat permanent la evenimentul de vânătoare pe care Ion Ţiriac îl organizează în fiecare an la Balş. În afară de această pasiune comună, pe cei doi afacerişti îi leagă şi un respect deosebit pe care îl au unul faţă de celălalt. "Timpul petrecut cu Ion Ţiriac e un privilegiu, o lecţie de viaţă pentru oricine. Înveţi foarte multe, din diverse domenii, fără să fii nevoit să faci greşeli proprii. Poţi beneficia de experienţa lui", declara Schwartzenberg într-un interviu acordat celor de la Ok!Magazine.

7. Spune despre el că este o fire răzbunătoare şi a demonstrat-o într-un conflict pe care l-a avut cu Huidu şi Găinuşă

"Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", aceasta este deviza după care se ghidează Elan Schwartzenberg şi, mai mult decât atât, recunoaşte că nu este genul de om care să întoarcă şi celălalt obraz. "Dacă sunt atacat nu ezit să schilodesc adversarul", a declarat omul de afaceri în cadrul emisiunii Agentul Vip. Teoria lui a fost demonstrată, cu ceva ani în urmă, în timpul unui conflict pe care l-a avut cu Şerban Huidu şi cu Mihai Găinuşă. Războiul dintre cei doi cârcotaşi şi omul de afaceri a izbucnit în momentul în care Huidu şi Găinuşă au jignit-o pe Mihaela Rădulescu, partenera sa de viaţă de atunci, în emisiunea pe care aceştia o prezintă. Ulterior, cei trei s-au întâlnit întâmplător într-un restaurant, moment în care Elan Schwartzenberg nu şi-a putut stăpâni furia şi "şi-a înfipt mâinile în perciunii şi urechile lor". "Acum mai mulţi ani de zile cârcotaşii au făcut o emisiune în care şi Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu au fost atacate. Mâncam la un restaurant şi au intrat cei doi. M-am ridicat şi mi-am înfipt mâinile în ei, în perciunii şi urechile lor. Foarte urât din partea mea şi regret această atitudine, dar aşa am simţit în momentul acela. Atunci Mihaela era tovarăşa mea de viaţă, fusese jignită pe un post public...", a relatat omul de afaceri.

8. Are o soră vitregă pe care nu o cunoaşte

Deşi nu a vorbit niciodată despre acest subiect, se pare că Elan Schwartzenberg are o soră vitregă pe care, însă, nu o cunoaşte. Tatăl său, evreu de origine, a primit repartiţie, după ce a terminat facultatea de medicină, undeva lângă Vatra Dornei. Aici s-a căsătorit şi din această relaţie se pare că s-ar fi născut o fată pe care nu a mai văzut-o însă după divorţul de prima soţie. "Se aude că ar fi fost căsătorit acolo şi că ar avea o fată. Când a venit aici, în Hârlău, prin anii '60, era deja căsătorit cu Hany, cea de-a doua soţie, cu care are doi băieţi, pe Elan, sau Mimi cum îi spunem noi, şi pe Fabian. Pe fiica sa nu a mai văzut-o de la divorţul de prima soţie şi ştiu că suferea foarte mult", îşi aminteşte Simion Avram un evreu din Hârlău, bun prieten cu tatăl lui Elan, citat într-un reportaj în publicaţia ”7 Est” din 2009.