Vedete România: 6 soţii ascunse de bărbaţii lor puternici

10 Septembrie 2011
Ne-am obişnuit să-i vedem pe ei în prim plan. Despre ele nu ştim aproape nimic, deşi, dacă stăm să ne gândim mai bine, s-ar putea sa ştim totul. Sunt întotdeauna îmbrăcate după ultimele fiţe, sunt elegante, aranjate dar foarte, foarte tăcute. Vorbesc evident despre soţiile de fier ale României, doamnele care preferă să stea în umbra bărbaţilor lor care apar în permanenţă la TV şi în ziare.

Marilena Hagi, soţia din umbra Regelui

Gheorghe Hagi este fotbalistul numărul 1 al României. Ne-a făcut de multe ori să-i mulţumim că este român şi că a dus numele ţării noastre departe de graniţele ţării. Dacă despre el ştim totul, despre soţia lui nu ştim aproape nimic. Este o femeie frumoasă, care i-a dăruit Regelui doi copii minunaţi, dar care-şi doreşte să nu intre în atenţia presei prea mult. La fel s-a întâmplat şi marţi, 6 septembrie, când şi-a însoţit soţul la meciul România - Franţa. A stat în tribună, a urmărit meciul, iar la final s-a retras, lăsându-l pe Hagi să se bucure de toată atenţia presei. În 2009, în căsnicia celor doi ar fi apărut disensiuni, prietenii declarând că au fost la un pas de despărţire. "Marilena se consideră neglijată. Hagi nu-şi mai face deloc timp pentru ea, e atât de implicat în proiectul academiei sale de fotbal, încât nu mai ştie nimic altceva! În plus, Gică e stresat că nu-şi mai găseşte un post de antrenor, după ce s-a certat cu Gigi Becali şi a plecat de la Steaua. Fotbalul e viaţa lui", afirmau, acum doi ani, prietenii lor din Constanţa. Acum problemele s-au aplanat şi ei continuă să meargă mai departe.

Luminiţa Popescu, înşelată, dar în continuare soţia lui Gică Popescu

Anul 2008 a fost unul destul de greu pentru soţia Baciului. Ea a trebuit să treacă cu vederea relaţia extraconjugală pe care soţul său a avut-o cu Tamara Matei, fostă juristă în cadrul Primăriei Capitalei. Chiar dacă a fost pe punctul să-i spună adio bărbatului cu care are doi copii, Luminiţa s-a răzgândit şi a continuat să-şi vadă în continuare de familie. Ea, asemenea surorii ei - Marilena Hagi, a preferat întotdeauna să nu se afişeze şi să-şi crească micuţii departe de lumina reflectoarelor.

Nina Iliescu a refuzat categoric postura oficială de Primă Doamnă

Soţia primul preşedinte post-decembrist, Nina Iliescu, a refuzat întotdeauna mediatizarea. De foarte multe ori, Ion Iliescu a mărturisit că soţiei sale nu i-a plăcut niciodată această postură de persoană publică. "Soţia mea este cel mai bun prieten al meu. Trăim în primul rând de-o viaţă. Este o persoană cu o personalitate puternică şi niciodată nu a acceptat o poziţie secundară faţă de mine şi nu a vrut să-şi consacre statutul de soţie a lui Iliescu. Are propria sa personalitate, a avut răspunderile proprii cu un destin profesional bine determinat şi nu a vrut, pe lângă conjunctura dată, amintirea unei anumite practici a Cabinetului 2 din România, nu a vrut să accepte nici un fel de similitudini din acest punct de vedere şi de aceea, păstrând susţinerea morală continuă şi comuniunea în înţelegerea lucrurilor, îşi păstrează şi un ton critic foarte sever, este criticul meu, este cel mai apropiat om. Este omul cel mai apropiat şi care suferă alături de mine când sunt probleme grele, dar care este şi criticul cel mai sever şi cel mai obiectiv, pentru că o face nu interesat, ci pur şi simplu pentru că vrea să îmi meargă bine.", declara Ion Iliescu, în 2004.

Maria Băsescu, o Primă Doamnă discretă

Atunci când vorbeşti despre Maria Băsescu poţi să spui fără să te fereşti de cuvinte că ceea ce o caracterizează sunt bunul gust şi discreţia. Deşi nu o auzim vorbind, Maria Băsescu transmite foarte mult prin prezenţa ei, prin prestanţă. Prima Doamnă este întotdeauna elegantă, pusă la punct. Multă vreme, Maria Băsescu a fost comparată cu Jackie Kennedy, atât din punct de vedere vestimentar, cât şi din punctul de vedere al comportamentului în societate. Încă de pe vremea în care soţul ei era căpitan pe mare, Maria Băsescu s-a ocupat exclusiv de familie. Îşi doreşte de foarte mult timp un nepot şi încă speră ca fetele ei să-i îndeplinească dorinţa, însă ele: "Le-am spus fetelor mele - cred că o să vă şocheze -, nu ştiu, se mărită, nu se mărită, dar să facă un copil cât mai curând. (...) Doresc să devin bunică. Ioana a spus că s-a măritat o dată şi nu-i mai trebuie (cu Bogdan Marin – Bodo - , solistul trupei Proconsul - n.r.), cea mică spune 'Uite cea păţit Ioana, deci nu-mi trebuie'. 'Atunci faceţi un copil, să aveţi şi voi pe cineva mai târziu!'", a spus atunci Maria Băsescu, adăugând că, în urmă cu mulţi ani, şi-ar fi dorit să nască un băiat. "Ne-am dorit foarte mult să avem un băieţel, dar, dacă soţul meu a navigat în perioada când eram tineri, nu s-a întâmplat. Soţul meu a dorit foarte mult să mai avem un copil", şi-a amintit prima doamnă, citată de EVZ.

Luminiţa Becali, rafinata soţie a latifundiarului din Pipera

Dacă Gigi Becali este un vulcan de om, în permanenţă în acţiune, soţia lui, Luminiţa, este tăcută, rafinată şi mereu la dispoziţia soţului. Luminiţa Becali este văzută foarte rar în public, în general atunci când participă la diferite petreceri sau la biserică, cunoscut fiind faptul că familia Becali obişnuieşte să meargă foarte des în lăcaşul de cult din Pipera. Avea 14 ani când l-a cunoscut pe soţul său, care este cu 12 ani mai mare decât ea şi de atunci, conform tradiţiei machedonilor, a stat în umbra soţului, având grijă ca toate îndatoririle ei casnice să fie realizate. "Femeia trebuie să stea la cratiţă!", aceasta este părerea lui Becali, părere pe care i-a transmis-o şi proaspetei sale fine, Alina Vidican.

Consuelo Mutu, femeia care l-a domesticit pe Briliant

Chiar dacă nu am putea spune că Adrian Mutu este uşă de biserică de când s-a căsătorit cu dominicana Consuelo, cel puţin la capitolul femei, Briliantul s-a potolit. Frumoasa brunetă i-a dăruit două minuni de fetiţe şi cu acest lucru l-a cucerit definitiv pe sportiv. Chiar dacă influenţa pe care o are asupra soţului ei este foarte mare, acest lucru nu se vede în exterior. Consuelo Mutu este o fire retrasă, care nu-şi doreşte să apară în faţa ziariştilor, cu atât mai mult nu-i place să facă declaraţii şi să dea interviuri.