Vedete România: 5 părinţi cu probleme

12 Ianuarie 2011

Nicoleta Luciu, Ileana Lazariuc sau Bănel Nicoliţă nu s-au bucurat întotdeauna de viaţa pe care o duc acum, trecutul lor însemnând cu totul şi cu totul alte lucruri, străine total de strălucirea şi fericirea de astăzi. În familiile din care vin nu au beneficiat, nici pe departe, de confortul pe care îl au astăzi.

Fie că au trăit într-un mediu violent, fie că au fost obligaţi să îndure umilinţe, fie că pur şi simplu situaţia financiară precară le-a impus restricţii majore, unele dintre vedetele de astăzi au istorii tulburătoare, în antiteză totală cu statutul lor de astăzi.

Foto: Mediafax

Nicoleta Luciu şi-a uitat tatăl alcoolic

"Când ştiam că trebuie să ajungă tata acasă, ascundeam tot ce credeam că ar putea folosi ca să o lovească pe mama, cum ar fi cuţitele sau toporul. Ne retrăgeam fiecare în camera lui, nici lecţiile nu mai puteam să le facem. Seara nu puteam să aprindem lumina pentru că ne spunea că nu are bani să plătească curentul. Mă trezeam la 3 dimineaţa să-mi fac lecţiile pentru şcoală. Îmi era foarte frică de el", mărturisea vedeta la un moment dat. Deşi recunoaşte că nu a luat bătaie de la el, Ion Luciu a fost întotdeauna omul rău pentru actriţa de telenovele. Mediul violent în care a trăit i-au marcat Nicoletei Luciu existenţa, reuşind cu greu să vorbească despre copilăria ei. La un moment dat a încercat să se apropie de el, mai mult îl ajuta din punct de vedere financiar, însă: "Am încercat să-l ajut şi cu bani, dar îi cheltuia pe toţi pe băutură".

Ileana Lazariuc şi-a abandonat tatăl distrus de băutură

Motivul este clar... băutura care a devenit pentru Gheorghe Crigănuţă mai importantă decât familia. Ileana Lazariuc a vorbit o singură dată despre tatăl ei şi atunci a dat puţine amănunte: "Între noi nu a fost niciodată o relaţie tată-fiică". "Nu l-a împiedicat nimeni în cei 20 de ani să dea un telefon, să îi pese… E un subiect dureros pe care îl credeam închis", a povestit frumoasa basarabeancă. Cea care a făcut mai multe mărturisiri este mama artistei, Anastasia Lazariuc: "Am divorţat de el pentru că era un beţiv. Între familie şi pahar, el a ales paharul.".

Tatăl lui Bănel Nicoliţă munceşte cu ziua la o familie de rromi

Unul dintre cei mai buni jucători de fotbal ai momentului, Bănel Nicoliţă, a avut o copilărie mai mult decât nefericită. A asistat de multe ori la scandalurile iscate între părinţii lui, tatăl său, care ulterior i-a părăsit, devenind deseori violent. "Nu sunt într-o relaţie foarte bună cu tata. Eu nu am nicio problemă cu el, nu avem niciun scandal. Nu am legătură cu problemele dintre părinţii mei. Cât voi fi pe pământ îmi voi ajuta familia, nu este adevărat ce s-a spus că am uitat de rudele mele. Eu am încercat mereu să-l ajut. Nu e vina mea dacă el a plecat şi a ales un alt drum. Nu trebuia să plece şi să-şi abandoneze familia", a spus fotbalistul de la Steaua la sfârşitul anului 2010, când tatăl lui a declarat presei că Bănel Nicoliţă a uitat de familie.

Oana Zăvoranu îşi acuză mama de comportament indecent

Scandalul dintre Oana Zăvoranu şi Mărioara Zăvoranu, mama ei, este binecunoscut de toată lumea. Dar, pe lângă acuzaţiile legate de procesul în care sunt implicate, soţia lui Pepe o acuză pe mama ei că în tinereţe nu a fost tocmai uşă de biserică, şi că i-a cam plăcut să "umble din floare în floare". Mai mult decât atât, Oana Zăvoranu spune că mama ei s-a folosit de toţi bărbaţii din viaţa ei ca să facă averea pe care o are astăzi şi că bătăile pe care i le-a aplicat în copilărie au marcat-o pentru totdeauna: "M-a bătut rar, dar, atunci când a facut-o, a fost foarte rău. M-a rănit psihologic, ea avea încă de atunci o răutate macabră. Şi acum ţin minte momente traumatizante din copilăria mea", declara vedeta la un moment dat

Oana Lis: "Tata stingea ţigara pe mine"

Soţia fostului edil al Capitalei, Viorel Lis, ascunde un trecut tulburător. Tatăl ei, un alcoolic violent, obişnuia să stingă ţigara pe ea atunci când se îmbăta. "De câte ori se îmbăta, ne dădea afară din casă, iar într-unul dintre scandalurile pe care le făcea a stins ţigara pe mine", a mărturisit Oana Lis în emisiunea Happy Hour. Lucurile s-au agravat după moartea mamei ei, care a avut loc când Oana avea 13 ani. Atunci, Petru Ungureanu a vândut casa unde locuiau cu toţii în Mangalia, lăsându-i pe drumuri pe Oana şi pe fratele ei, Ştefan, mai mic cu nouă ani.