Vedete: 10 scandaluri care au zguduit România în 2011

28 Decembrie 2011
Un an de criză, cel mai dificil din această recesiune, ar fi fost mai greu de suportat fără scandalurile mondene. Controversele, conflictele şi detaliile picante despre viaţa privată a unor vedete au colorat scena publică românească, au umplut sute de pagini în presa mondenă şi au hrănit din plin foamea de rating a televiziunilor.

Câteva dintre dramele şi conflictele care au marcat acest an au sensibilizat şi au împărţit opinia publică în mai multe tabere. Cel puţin trei dintre cele mai mari scandaluri din 2011 îşi pot găsi lejer loc şi într-un top al scandalurilor din ultimii 5 ani.

1. Accidentul lui Şerban Huidu

Primele relatări ale televiziunilor de ştiri despre accidentul lui Huidu au provocat un şoc uriaş. Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca, la mai puţin de un an după ce s-a întors din morţi, în urma accidentului petrecut pe o pârtie de schi din Austria, "cârcotaşul" să ucidă trei oameni într-un teribil accident rutier. Duminică 16 octombrie, "cârcotaşul" a pierdut controlul volanului, iar maşina sa de teren a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit violent cu un Logan, pe DN 1, în localitatea braşoveană Timişul de Sus. Două persoane din maşina lovită au murit pe loc, iar o a treia victimă a decedat la spital. Şerban Huidu. soţia şi cei doi copii ai cuplului, precum şi bona micuţilor au fost internaţi în spital cu răni uşoare.
Dincolo de controversa privind dinamica accidentului şi viteza cu care conducea Huidu, nimeni nu ştie ce a fost în mintea acestuia când a urcat la volanul maşinii sale în acea zi. Numărul victimelor şi faptul că autorul accidentului era nu orice vedetă, ci tocmai "cârcotaşul" care a zăcut în comă zile în şir şi care se bucurase de compasiunea tuturor românilor (inclusiv a lui Mircea Badea, mai puţin cea a adversarei sale Oana Zăvoranu) au transformat imediat această tragedie într-un scandal imens.

Cazul a luat proporţii pe măsură ce au apărut noi dezvăluiri despre modul agresiv de a conduce al lui Şerban, despre amenzile rutiere încasate de acesta şi despre modul în care el a reacţionat imediat după impact. Felul în care Şerban şi soţia sa au părăsit spitalul braşovean după ce au fost externaţi şi retragerea vedetei din viaţa publică au provocat vii dezbateri în mass-media şi pe internet. Şerban s-a căit şi a luat legătura cu rudele victimelor, cărora le-a plătit despăgubiri, iar ancheta e încă în desfăşurare. Miza acestui caz tragic este soarta lui Huidu: oamenii vor să vadă dacă vedeta va cădea la pace cu rudele victimelor şi va fi absolvită de răspunderea penală sau dacă Huidu va fi prima persoană publică condamnată la închisoare după comiterea unui accident rutier mortal.

2. Cearta de la mormântul Mădălinei Manole

Aşa ceva nici în cele mai elaborate scenarii de telenovele nu găseşti! Pe 14 iulie, sosiţi în acelaşi timp la cimitirul din Ploieşti pentru parastasul de un an de la moartea artistei, părinţii şi soţul Mădălinei şi-au aruncat vorbe grele şi au provocat un spectacol jenant.


Primii care au ajuns la cimitir au fost părinţii Mădălinei, însoţiţi de câteva rude. La scurt timp a venit şi Petru Mircea, alături de patru bodyguarzi, iar apariţia acestora i-a iritat pe soţii Manole. "Faceţi loc, au venit trupele din Afganistan", a reacţionat Eugenia Manole. "Ruşine, ruşine! Eşti un nimeni! De când îţi pui tu bodyguarzi din banii fiicei mele?", a mai strigat ea, încercând să se năpustească spre fostul ei ginere. Stăpânită cu greu de rude şi de gărzile de corp, femeia nu a reuşit să-şi atingă ţinta, aşa că s-a răzbunat aruncând florile şi coroanele depuse de Mircea pe mormânt.


Spectacolul suprarealist a continuat cu strigătele de pe margine ale ploieştenilor şi apropiaţilor celor două tabere. Câteva voci din "galeriile" constituite ad-hoc le-au reproşat celor două părţi că au lăsat mormântul neîngrijit şi că n-au fost în stare să se împace nici după nu an, măcar de dragul Mădălinei. Petru Mircea a încercat să-şi păstreze calmul, dar după ce a aprins câteva lumânări a părăsit cimitirul în lacrimi.
Confruntarea pare fără sfârşit. Cele două tabere au intrat acum în faza "războiului rece" şi se atacă sporadic de la distanţă, prin apariţii sporadice în presă.


Video: Scandal monstru la mormântul Mădălinei Manole

3. Divorţul Columbenilor

Despărţirea lui Jennifer Lopez de Marc Anthony şi ruptura dintre Demi Moore şi Ashton Kutcher sunt copilării pe lângă războiul încrâncenat purtat de Monica (24 de ani) şi Irinel (53 de ani). Atât de înverşunaţi au fost Columbenii, încât la un moment dat părea imposibil ca ei să fi format un cuplu care şi-a trăit traiul şi şi-a mâncat caviarul în direct, la televizor, aproape zi de zi. Şi totuşi, ei au fost căsătoriţi timp de aproape un cincinal, început cu "nunta secolului" şi încheiat în iunie cu un divorţ incendiar.
Stabilită de ceva vreme în Statele Unite, Monica a introdus cererea de separare în luna februarie, confirmând astfel zvonurile apărute în 2010 despre problemele conjugale şi escapadele soţilor Columbeanu. Deşi părea o afacere între avocaţi, divorţul s-a transformat într-un lung spectacol mediatic, cu lovituri dure de ambele părţi, în care miza cea mai importantă a fost Irina, fetiţa de 4 ani a cuplului, transformată în minge de ping-pong de părinţii ei.
Omul de afaceri a revocat toate donaţiile făcute Monicăi şi i-a interzis accesul pe domeniul de la Izvorani. În aprilie, Monica a fost ţinută două ore la poarta palatului înainte de a-şi putea lua fetiţa, strategie care va fi repetată anul aceasta într-un alt divorţ cu scandal, cel al soţilor Truică.
Contraatacul lui Irinel a fost prompt: el a postat pe YouTube un clip video în care Irina, fetiţa cuplului, spune că nu o iubeşte pe mama sa pentru că o bate, iar când e întrebată dacă vrea să să meargă în SUA, izbucneşte în plâns. În urma expertizei psihologice la care a fost supusă fetiţa, magistraţii au decis ca Monica să fie decăzută din drepturile părinteşti, iar fetiţa să rămână în grija tatălui ei.
Între timp, spiritele s-au mai calmat. Moni s-a cuplat cu un afacerist chinez, iar Iri îşi trece în palmares cuceriri de o noapte. În octombrie, fosta doamnă Columbeanu a revenit din SUA, iar cuplul s-a afişat cu fetiţa, ca-n vremurile bune, la un spectacol de teatru pentru copii.

4. Divorţul Oanei Zăvoranu de Pepe

Un alt "război" monden cu multe episoade spectaculoase, în care neînblânzita Oana a părut "mai bărbată" decât Pepe. Sentimental, gentil şi poate puţin naiv, Pepe a adoptat o linie decentă în ieşirile sale publice pe tema divorţului. "Oana a fost un capitol frumos, nu vreau să se vorbească urât despre ea", a spus el în emisiunea "Happy Hour", precizând că Oana va rămâne întotdeauna în inima sa, deşi nu mai este femeia de care s-a îndrăgostit. “Eu am vrut o soţie, nu o străină care să mă întrebe dacă a sunat avocatul. De şapte ani îi spuneam Oanei că vreau un copil, ea mă punea să mă uit în sus. Când voiam să ne iubim, ea îmi vorbea despre procesele cu mama sa”, s-a destăinuit Pepe în emisiunea lui Dan Capatos. "Dacă are vreodată o problemă cu un iubit sau cu viitorul soţ o rog să mă sune”, a mai spus  Pepe.


Oana Zăvoranu a depus cererea de divorţ de Ionuţ Pascu (Pepe) pe 10 martie, la Judecătoria Sectorului 3. "Undeva în sufletul meu îl mai iubesc. Ceea ce m-a deranjat cel mai mult a fost laşitatea, pe care nu o recunosc la acest bărbat pe care eu îl ştiam curajos", a spus ea. În cele din urmă, cei doi au divorţat în iunie, pe cale amiabilă, la notar.


"Pepe şi-a dorit foarte mult un copil, dar cred că sunt mai multe adunate, nu este o vină capitală din acest motiv", a mai spus Oana Zăvoranu. Şi ca să nu pară că lasă garda jos, a precizat că faptul că ea a fost cea care a introdus acţiunea de divorţ este "o lovitură de teatru" la care soţul său nu se aştepta şi că scopul este "satisfacţia sa".


Aceasta a mai spus că Pepe e bărbatul vieţii sale, dar că "amiciţia după dragoste mare este o prostituţie psihică".


Oana Zăvoranu şi Pepe au fost împreună opt ani. Ei s-au căsătorit în 2006, iar Pepe a plecat de acasă după ce tabloidele au relatat că Oana l-a înşelat cu politicianul de carton Tudor Ionescu (26 de ani), alias Tudy.
Oana i-a dedicat cuceririi sale pictorialul controversat din "Playboy", unde a pozat goală cu un ditamai crucifixul aşezat între noile implanturi mamare. Versiunea diabolică a Oanei a oripilat Biserica Ortodoxă, dar i-a stârnit imaginaţia lui Tudy. Lover-ul aspirant la un fotoliu de deputat s-a filmat în timp ce se masturba (cu gândul la Oana, s-a justificat el), aşa că Zăvoranca l-a scos de la suflet şi a anunţat triumfal că Tudy nu mai are exclusivitate la ea.

5. Scandalul vrăjitoarelor

Marţi, 13 decembrie, zi cu ghinion pentru Melissa şi Vanessa, reginele magiei, care n-au fost în stare să prevadă "prin mijloace specifice" că vor fi areastate. Cele două vrăjitoare sunt acuzate că au înşelat şi şantajat mai multe vedete până le-au stors de bani a provocat cel mai recent subiect monden, aflat în plină desfăşurare. Printre naivele victime (o spunem cu toată blândeţea) ale celor două specialiste în prostit fraierii s-au numărat celebrităţi precum Oana Zăvoranu (tapată de 450.000 de euro, potrivit anchetatorilor), Mihaela Borcea (400.000 de euro pagubă), Bănel Nicoliţă (100.000 de euro), Amalia Năstase, Inna şi Corina Chiriac.
Vrăjitoarele au fost eliberate din arest.
Primele audieri în stare de libertate au fost la show-ul lui Dan Capatos, care a invitat-o pe Vanessa, două seri la rând, în emisiunea sa. Aceasta a prezentat mai multe bilete despre care a pretins că au fost scrise de Oana Zăvoranu şi în care vedeta o ruga să o ucidă pe mama sa, Mariana Zăvoranu.

6. Sinuciderea Mălinei Olinescu

Încă o artistă care a cărei dispariţie a provocat valuri de titluri lacrimogene şi o sumedenie de controverse. Moartea Mălinei aminteşte de sinuciderea Mădălinei Manole. Cele două tragedii au multe elemente în comun. 

La toate acestea se adaugă, mai nou, un alt element comun - dubiile rudelor şi prietenilor asupra versiunii oficiale a sinuciderii. Familia Mălinei e convinsă că totul a fost un accident nefericit şi că aceasta a înghiţit medicamente cu efect halucinogen, apoi a căzut de la balcon. Înmormântarea a fost amânată până vineri, 16 decembrie, în speranţa că preoţii vor accepta o slujbă religioasă normală, nu un ritual specific pentru cei care se sinucid.
O constatare tristă, dar realistă: despre Mălina Olinescu s-a scris şi s-a vorbit mai mult la moartea ei Vreţi decât în toţi cei 37 de ani din viaţa ei.

7. Divorţul lui Truică

Pare un remake după "blockbusterul" Columbenilor, doar că de data asta pe "afişul" acestei superproducţii de scandal apare un guest star de talie internaţională, franţuzoaica Patricia Kaas (44 de ani), în rolul amantei miliardarului. În plus, acest serial care a debutat în iunie e condimentat şi cu scene de acţiune - bătaia pe care Irina (35 de ani), soţia lui Remus Truică (41 de ani), susţine că a încasat-o de la acesta pe 30 octombrie, atunci când a sunat la 112 şi a chemat Poliţia la vila de la Snagov.


După mai multe episoade contradictorii, în care Remus Truică a părut chiar dispus la reconciliere, acesta a încercat prin orice mijloace să o împiedice pe Irina să ajungă la cele două fetiţe. Instanţa din România a confirmat verdictul Justiţiei franceze, prin care custodia temporară a copiilor revenea mamei, însă când aceasta a mers la şcoală pentru a-şi lua fetele nu le-a găsit. După două ore de aşteptare la poarta vilei din Snagov, ea a fost primită în casă şi a plecat apoi cu fetiţele sale. Vă sună cunoscut? Da, aşa divorţează mondenii din România când se bat pentru copii.


Însă nu doar minorii sunt o miză în divorţul soţilor Truică, ci şi averea familiei, estimată la peste 10 milioane de euro. Irina pretinde cel puţin 50% din bani, dar Truică e abil şi prin tot felul de tertipuri încearcă să-şi treacă bunurile pe numele părinţilor săi. Un serial cu toate ingredientele pentru rating înalt.

8. Duelul Mircea Badea - Radu Moraru

Nu s-a ajuns până la un duel fizic, dar nici mult nu mai lipsea. Gâlceava antenistului cu Radu Radu mocnea de mai mult timp, iar disputa a degenerat după ce Badea şi-a ameninţat cu moartea adversarul (sau, mai bine spus, duşmanul), într-o postare pe blogul său.

În replică, Moraru a anunţat că îl dă în judecată pe Badea. "Nu am chef, pe acest pământ extraordinar, să umblu cu bodyguarzi fiindcă tu, într-un acces de nebunie, sau imbecili instigaţi care te urmează, puteţi trece la violenţe. Voi face acelaşi lucru şi cu Antenele care îţi permit un asemenea comportament huliganic şi periculos. N-am o problemă că tu cu motanul faceţi milioane de euro, dar nu din vărsare de sânge băieţi, nu din ameninăţri şi blesteme!", i-a scris Moraru lui Badea pe blogul său.

Când "Naşul" a ajuns la ananghie cu postul său TV, Badea n-a ratat ocazia de a-l porcăi: "Eu sper ca de băiatul ăsta să se aleagă praful şi pulberea. Nu că vreau să blestem, dar să dea Dumnezeu şi Maica Domnului, praful şi pulberea să se aleagă", a spus Badea în emisiunea sa.

9. Scandalul Andreea Bănică - Natalia Mateuţ

Fiica fostului fotbalist Dorin Mateuţ nu era o vedetă pe măsura capacităţii de reacţie a "Zânei Surprizelor". În mod normal, Andreea Marin ar fi ignorat-o cu graţie, dar Natalia a avut şansa de a ataca în locul şi la timpul (ne)potrivit. Tânăra culcată la pământ şi arestată în Olanda într-o operaţiune antidrog a năvălit cu microfonul în intimitatea divei, care tocmai lua masa într-un restaurant bucureştean. Asaltată cu întrebări despre starea ei de sănătate, în timp ce mânca, Andreea a bruscat-o pe Natalia Mateuţ şi a părăsit localul după ce i-a dat câteva replici despre jurnalismul improvizat practicat de tânăra aşa-zis reporteriţă.

"Zâna" s-a dovedit consecventă în linia pe care a adoptat-o faţă de reporterii tabloidelor şi a reclamat la CNA emisiunea "Cancan TV" difuzată de Kanal D, acţiune soldată cu o amendă de 50.000 de lei pentru postul TV. Apoi a reclamat şi restaurantul la OPC. A câştigat pe toate panurile, dar a fost atrasă într-un nou scandal din "eternul derby" Andreea Marin - Mihaela Rădulescu (sau invers, depinde cine începe prima, dacă mai ştie cineva), o rivalitate a orgoliilor similară cu cea dintre Steaua şi Dinamo.

Totul a început după ce fosta doamnă Bănică s-a apucat să comenteze disputa Andreei cu presa tabloidă şi a aruncat o săgeată otrăvită: "Andreea Marin a avut mereu grija soţilor mei", a spus maliţioasă Mihaela. Replica n-a întârziat: "Mihaela Rădulescu a fost mereu de partea acelor publicaţii. Acei ziarişti erau la petrecerile ei",a spus  Andreea, acuzându-şi rivala de ipocrizie. Anul nu s-a încheiat, aşa că încă mai e timp pentru câteva schimburi de idei pe tema asta...

10. Ştefan Bănică, prins cu Lavinia Pârvă acasă

Dezvoltat de ziarul Click, subiectul întâlnirii în secret a fostei membre a trupei Spicy a făcut valuri în presă în luna octombrie. Tabloidul a scris că bruneta pare o sosie a Andreei Marin, dar mai tânără cu 10 ani decât soţia lui Bănică Jr, şi că aceasta a petrecut trei ore într-un imobil în care Ştefan deţine o locuinţă. Ştefan şi Lavinia au fost fotografiaţi în timp ce intrau şi ieşeau separat din bloc, încercând să se ascundă de paparazzi, într-o zi în care Andreea Marin lipsea din ţară. Ziarul a publicat şi o imagine în care Lavinia îi scria un mesaj lui Bănică Jr, avertizându-l să nu iasă din locuinţă pentru că e urmărit.

Cei doi au susţinut că au avut o întâlnire profesională. Scandalul s-a extins însă, în presă, şi a determinat apariţia soţilor Bănică într-o emisiune a Antenei 1, unde cei doi, ţinându-se tandru de mână, au spus că formează un cuplu indestructibil şi totul e minunat. Apoi Lavinia a mers la emisiunea lui Capatos, unde a declarat că se simte "curată", câştingând încrederea Andreei. "E o fată frumoasă, pe care eu am susţinut-o. Îi doresc toate cele bune. Am văzut că a reacţionat şi ea public şi a spus clar că nu există vreo posibilitate ca ştirea să fie pe lângă adevăr. Noi ca cuplu ne vedem de viaţa noastră", a închis subiectul Andreea.