Singurătate. Zina Dumitrescu, abandonată la azilul de bătrâni

Apropiaţii fostei creatoare de modă au povestit că fiul ei nu a mai vizitat-o de şase luni şi nici nu i-a mai trimis bani.

Femeia care a influenţat industria modei din România are acum 80 de ani şi trăieşte din 2011 într-un azil, după ce fiul său a mutat-o din casa ei. Tânărul a dorit ca Zina Dumitrescu să primească mai uşor îngrijirea de care avea nevoie, iar la început o vizita periodic şi achita taxa. De o jumătate de an, situaţia s-a schimbat, scrie Libertatea. Cătălin Negreanu nu a mai venit să-şi vadă mama şi n-a mai achitat taxa pentru pentru şederea şi îngrijirea acesteia.

Ziarul Click! scria anul trecut că fiul Zinei plătea luna 2.500 de lei pentru întreţinerea ei.

Apropiații creatoarei și angajații azilului au declarat pentru ziarul citat că tânărul nu a vizitat-o pe Zina nici de Crăciun sau de Revelion, dar nu şi-a făcut apariţia nici de 1 sau 8 martie. "Ba mai mult, atunci când patronul căminului i-a dat mesaj că mama lui nu se simte bine şi că ar avea nevoie de spitalizare, Cătălin nu a dat niciun semn înapoi.
Ca şi cum nu l-ar interesa. Apropiaţii Zinei sunt revoltaţi. Cred că sunt şase luni de când fiul ei nu a mai vizitat-o şi nu s-a mai interesat de ea. Pensia Zinei acoperă o mică parte din taxele de cămin, iar patronul o ţine pentru că s-a ataşat de ea"
, a spus o sursă citată de Libertatea. Potrivit acesteia, Zina Dumitrescu are datorii acumulate pentru neplata taxei de şedere în cămin.

Cândva una dintre cele mai frumoase şi mai influente femei din România, "Mama modei din România" trăieşte acum într-o cameră dintr-un cămin de bătrâni, situat în localitatea Ghermăneşti, lângă Snagov.
"O mai vizitează câteva dintre manechinele ei şi acestea îi mai aduc fructe, sau produse cosmetice sau flori. Din când în când mai vin jurnalişti, dar atât. Petrece împreună cu ceilalţi bătrâni şi cu personalul din cămin", a mai spus sursa citată.