Secretele "femeii cu barbă": cum se machiază Conchita Wurst - VIDEO

Victoria Conchitei Wurst la Eurovision 2014 a creat o controversă de proporţii, reprezentanta Austriei fiind criticată dur, dar şi susţinută de reprezentanţii minorităţilor sexuale din toată lumea.

Conchita Wurst a polarizat publicul concursului Eurovision, unul obişnuit cu controversele care înconjoară competiţia muzicală în fiecare an, dar a reușit să cîștige trofeul. Detestată şi adorată deopotrivă, "femeia cu barbă", aşa cum a fost numită de presa din întreaga lume, militează pentru toleranţă şi acceptare.

Un lucru este cert: apariţia ei nu putea trece neobservată, iar acest lucru se datorează bărbii care a făcut-o celebră, dar şi machiajului.

Transsexualul este obișnuit cu produsele de make up.

Câştigătoarea Eurovision arată într-un videoclip cum își schimbă look-ul prin machiaj, folosind creionul dermatograf, fondul de ten şi genele false. La final, Thomas se transformă în Conchita, personajul care a cucerit trofeul Eurovision.


Thomas "Tom" Neuwirth s-a născut la Gmunden, în Austria, acum 25 de ani. Pasionat de muzică, în special, şi de showbiz, în general, a participat la numeroase emisiuni şi concursuri televizate.

În 2007 a ajuns până în finala competiţiei Starmania, după care a participat la versiunea austriacă a show-ului. Cele mai dure meserii şi la emisiunea Wild Girls.

Neuwirth spune pe site-ul personal că a lansat personajul Conchita Wurst din cauza anilor întregi în care a fost discriminat şi că rolul acestei apariţii este de catalizator al dezbaterilor legate de normalitate şi de ce înseamnă să fii diferit.



Cântăreţul spune că a fost inspirat de expresia germană Das ist mir wurst (n.r.

Nu îmi pasă, în limba germană) atunci când a ales numele personajului. "Doar omul contează", spune el, "fiecăruia ar trebui să i se permită să-şi trăiască viaţa aşa cum crede, atât timp cât nu râneşte pe altcineva".

Piesa "Rise Like A Phoenix", interpretată de Conchita Wurst, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, desfăşurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detaşat clar de următoarele două clasate: Olanda, care a obţinut 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.


Foto: AFP/Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Mai 2014