Romaniţa, încercare disperată de a vorbi cu Adrian Iovan. Povestea lor de dragoste

Adrian Iovan, 55 de ani, a murit ieri în urma unui accident aviatic, în timp ce pilota un avion pentru o cursă medicală. Accidentul în urma căruia pilotul şi o studentă la Medicină au murit s-a produs ieri după-amiază, puțin după ora 16:00. Echipajele de salvare însă au reușit să ajungă abia după șase ore. Adrian Iovan a reușit o aterizare de urgență într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, salvând astfel vieţile medicilor pe care îi transporta.

Romanița Iovan, fosta soţie a lui Adrian Iovan, a aflat tragica veste din presă.
În stare de şoc, creatoarea de modă a declarat înainte să se confirme faptul că fostul ei soț, Adrian Iovan, a murit: "Normal că am încercat să-l sun, dar telefonul lui e deocamdată închis. Nu ştiu ce s-a întâmplat decât că un avion a aterizat forţat şi în rest nimic. Vă mulţumesc pentru înţelegere".

Adrian şi Romaniţa Iovan au trăit o frumoasă poveste de dragoste din care a rezultat un băieţel, Albert Adrian, acum în vârstă de 7 ani. Cei doi s-au căsătorit în 2003, iar în 2008 creatoarea de modă cerea divorţul, invocând drept motiv lipsa de comunicare şi afecţiune.
În urma divorţului, copilul a rămas în custodia mamei, urmând ca tatăl său să-i plătească pensie alimentară. Pe lângă Albert Adrian, pilotul mai avea şi o fată, dintr-o căsnicie anterioară cu Valeria Grigore, alături de care a lucrat în aviaţie. Cei doi au divorţat în 2003, după 22 de ani de căsnicie, la doar câteva luni după ce pilotul o întâlnise pe Romaniţa.

Cuplul format din Romanița şi Adrian Iovan a ajuns în atenția presei în octombrie 2005, când Bogdan Iancu, un hoţ care a intrat prin efracţie în locuinţa acestora din Bulevardul Primăverii, a fost împuşcat mortal de Adrian Iovan.
Pentru că s-a considerat legitimă apărare, acesta nu a fost condamnat. Însă, din cauza şocului, Romanița care pe atunci era însărcinată, a pierdut copilul. După divorţul de Adrian, Romaniţa şi-a refăcut viaţa sentimentală alături de avocatul Iulian Gogan, cu care are un copil.

Adrian Iovan s-a stins din viaţă la 55 de ani într-un accident aviatic provocat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. "A coborât pentru a vedea spaţiul. În acel moment, s-a pierdut legătura cu el. De la început, s-a ştiut că sunt condiţii meteo nefavorabile, dar au plecat în această cursă umanitară.
Şi faptul că a reuşit să coboare aeronava într-o zonă extrem de dificilă din punct de vedere al reliefului şi al condiţiilor meteorologice este un succes al pilotului
", a declarat preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu, citat de Romaniatv.net.

"Ştiu că Adrian Iovan a fost conştient două ore după accident. Este inacceptabil ca în anul 2014 să se prăbuşeasscă un avion şi să fie găsit după 6 ore", a spus Victor Zota , coordonatorul Agentiei Nationale de Transplant, la Realitatea TV.