Românii au talent. Cine e „golanul“ care a câştigat concursul şi ce planuri de viitor are?

Cea de-a cincea ediţie a show-ului „Românii au talent“, difuzat de Pro TV, a fost câştigată de grupul SpeedCubing, format din trei tineri care sunt maeștri ai rezolvării rapide a cuburilor Rubik.

Cristian Leana, Martin Fronescu şi Flavian Glonţ au pus astfel mâna pe marele premiu, în valoare de 120.000 de euro, iar unul dintre cei trei băieţi s-a decis deja ce va face cu banii primiţi. Flavian, în vârstă de 17 ani, vrea să se folosească de bani pentru a o aduce înapoi în România pe mama lui. Femeia munceşte în Spania de mai mulţi ani, iar băiatul a rămas în grija bunicilor. Mai mult decât atât, Andi Moisescu a precizat şi că tatăl băiatului este plecat în străinătate şi a făcut o aluzie la declaraţiile fostului ministru Ioan Rus, care a spus despre copiii românilor plecaţi la muncă în străinătate că sunt golani.

„Tatăl lui munceşte în străinătate şi el nu este un golan“, a afirmat juratul de la „Românii au talent“.

„Cu banii pe care i-am câştigat vreau să o aduc pe mama înapoi în ţară. Mi-a fost greu fără mama. Ne vedeam o dată pe an. Şi ei i-a fost greu acolo, sunt sigur. Un singur mesaj vreau să le dau copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate: dragi copii, nu vă lasaţi niciodată acaparaţi de anumite grupuri de oameni, anumite anturaje, trebuie să-i ascultaţi pe cei apropiaţi care vă vor ajuta să vă împliniţi visele“, a spus Flavian Glonţ, imediat după finală, potrivit celor de la Gândul.

Flavian a adăugat că a fost mereu susţinut de familie, iar mama şi tatăl său i-au spus că, dacă îţi doreşti ceva foarte mult, acel lucru se va îndeplini, iar visele vor deveni realitate.

„El este foarte matur şi de multe ori ne dă o lecţie de viaţă. Flavian şi-a dorit foarte mult acest concurs. În spatele acestei reuşite stau foarte multe ore de studiu. De altfel, el a participat la foarte multe competiţii. Nu este uşor, dar noi, familia, l-am susţinut şi sprijinit întotdeauna“, a afirmat mama tânărului.



Potrivit celor de la Gândul, Flavian este elev în clasa a X-a la un liceu din Câmpulung-Muscel, iar după ce va trece examenul de bacalaureat, el ar vrea să studieze informatica la Universitatea Politehnică din Bucureşti sau să meargă la Universitatea de Arhitectură.

16 Iunie 2015