România mondenă: 7 vedete care au fugit în străinătate ca să se trateze

4 Iunie 2012
Sistemul sanitar românesc este în moarte clinică. Nu mai avem medici, spitalele sunt în paragină, iar de aparatură medicală performantă nici nu mai poate fi vorba. Cu toţii ştim, din realitatea cotidiană sau din presă, prin ce chinuri trece un pacient internat în spitalele româneşti. Şi pentru că situaţia este atât de critică, vedetele preferă să apeleze la specialiştii din străinătate atunci când sănătatea le este în pericol. Plătesc mii de euro, însă au certitudinea că sunt trataţi în cele mai bune condiţii.

Andreea Marin s-a operat, de două ori, în Turcia

Andreea Marin a apelat de două ori la medicii din Turcia. Vedeta s-a internat într-un spital din Istanbul din cauza unor probleme medicale la coloană. "Pur şi simplu e altă lume medicală. E o disciplină pe care o vreau la noi acasă. Am reuşit să aduc câţiva medici din Turcia aici în România care să opereze în scop caritabil. M-am dus singură acolo. După operaţie m-am ridicat şi m-am întors acasă. Asta e dovada de profesionalism a doctorilor", povestea Andreea Marin Bănică.

Şerban Ionescu a plecat în Germania

Şerban Ionescu a plecat, săptămâna trecută, la o clinică medicală din Germania, pentru a afla exact ce se întâmplă cu starea lui de sănătate. Actorul a fost diagnosticat, în urmă cu un an, cu boala Lyme, afecţiune provocată de muşcătura unei căpuşe. Până acum a urmat un tratament bazat pe antibiotice, însă fără rezultat. Mai mult, medicii români i-au spus actorului că a fost diagnosticat greşit şi că suferă de scleroză laterală amiotrofică. De aceea, Şerban Ionescu a ales să plece din ţară pentru o serie de investigaţii. Artistul a fost transportat cu un avion privat, plătit de familie, însoţit de un echipaj SMURD.

Şerban Huidu, operat la cap în Austria

La începutul anului 2011, Şerban Huidu a fost internat la Spitalul Universitar din Innsbruck, Austria, în urma unui accident la schi. Huidu a încercat să ocolească un grup de copii şi a aterizat într-o zonă împădurită, unde s-a lovit cu capul de un copac. Medicii austrieci l-au diagnosticat cu o fractură la nivelul craniului şi l-au indus în comă artificială pentru a putea lucra în condiţii optime. 

Teo Trandafir, mai multe intervenţii la Viena

În ianurie 2011, Teo Trandafir a fost internată de urgenţă cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie la Spitalul Elias din Bucureşti. Apoi, pentru că starea de sănătate a vedetei se înrăutăţea, a fost transportată cu un avion privat la Clinica AKH din Viena. Aici, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale complicate. În septembrie, anul trecut, vedeta TV a fost operată pentru a treia oară, tot la Viena.

Tăriceanu, operat la genunchi în Franţa

Călin Popescu Tăriceanu a plecat în Franţa, în anul 2006, pentru a fi operat la genunchi după un accident de motocicletă pe care îl avusese în iulie. O echipă de medici francezi şi români l-au supus înainte, în ţară, pe Tăriceanu unui control amănunţit pentru a stabili detaliile intervenţiei chirurgicale.

Traian Băsescu, operat în Austria

În mai 2006, Traian Băsescu a suferit o intervenţie chirurgicală la Viena. Preşedintele a fost diagnosticat cu hernie de disc şi, iniţial, vroia să se opereze în ţară. Dar, pentru că starea sa se înrăutăţise, a fost programat de urgenţă pentru intervenţie la o clinică din Austria. Atunci, medicii preşedintelui au declarat că nu s-a găsit în seara în care starea preşedintelui s-a agravat o echipă care să-l opereze pe acesta, în timp ce la Viena "medicii erau gata să intervină în orice moment".

Iliescu la Paris

Ion Iliescu este un alt politician care a ales un spital din străinătate pentru o intervenţie chirurgicală. În iunie 2007, fostul preşedinte al României s-a operat la inimă, la Paris. El a declarat, după ce a părăsit clinica din Franţa, că a fost vorba despre o intervenţie foarte simplă. "Se numeşte coronaro-plastie, presupune eliminarea îngustărilor care se produc pe vasele de sânge. Eu am mers la Paris pentru un control de rutină în urma unei intervenţii chirurgicale pe care am făcut-o acum doi ani la Bucureşti", povestea Iliescu. În 1996, Iliescu a fost şi în Israel pentru a se opera din cauza unei afecţiuni dermatologice.