România: 7 vedete cu viaţa afectată de alcool

29 Septembrie 2011
Alcool, tutun, droguri, fast-food şi junk-food sunt elementele ce ne sunt interzise. Teoretic, însă, pentru că vedem extrem de mulţi oameni în jurul nostru care sunt distruşi de unul sau toate aceste vicii. Avem exemple în familie, în grupul de prieteni şi, de ce nu, putem să ne uităm mai departe şi să vedem că astfel de oameni sunt sau au fost şi la televizor.

Conform site-ului medicultau.ro, alcoolul poate fi considerat atât băutură, cât şi drog, iar acest fapt nu poate avea decât repercusiuni negative asupra organismului. Anumite forme de cancer, de exemplu, sunt în mod deosebit asociate cu excesul de alcool. 75% din decesurile datorate cancerului de esofag sunt legate de consumul de alcool. Cancerul de ficat este, de asemenea, o complicaţie frecventă în afecţiunile acestui organ, boală produsă de consumul excesiv de alcool. Tot din cauza consumului prelungit de alcool pot rezulta distrugerea stomacului, a pancreasului, a intestinului subţire, precum şi deteriorări ale funcţionării sistemului nervos.

Există, bunăoară, vedete care îşi văd viaţa măcinată de abuzul de alcool. Unii dintre ei nu mai sunt printre noi, alţii însă continuă, fără să-şi dea seamă cât de mult rău le poate face. Avem, însă, şi exemple pozitive.

"Pe Elena Cârstea, când n-o culegeam beată de pe undeva încercam s-o promovez. În rest cădea în cap"

Aceasta este declaraţia pe care a făcut-o Lucian Ionescu, impresarul mai multor vedete din România. "Pe Elena Cârstea, când n-o culegeam beată de pe undeva încercam s-o promovez. În rest cădea în cap. O dată eram la mare la Neptun, la o emisiune (în urmă cu nouă ani n.r.). Elena beată fiind a aruncat-o pe Andreea Bălan în piscină. Eu mă ocupam de amândouă. Atunci am reziliat contractul cu Elena. Era foarte greu, ea voia 1000 de euro sau dolari şi nimeni nu-mi dădea mai mult de 200 de euro pe ea", a declarat Lucian Ionescu, pentru Zeus TV.

Daniela Crudu, clientă fidelă a sticlelor cu spirtoase

Asistenta lui Capatos nu a făcut niciodată un secret din faptul că-i place să chefuiască şi adoră să-şi scufunde buna dispoziţie în alcool. Sunt de referinţă momentele în care Cruduţa, îmbibată în alcool, a întreţinut atmosfera la petrecerile la care a fost prezentă. Cele mai recente sunt petrecerea Plaboy, dar şi cea organizată la ziua ei de naştere. Acum mai mult decât oricând ar trebuie să o lase mai moale, pentru că are probleme de sănătate, destul de serioase. Daniela Crudu se abţine cu greu de la băutură, marele ei viciu, după ce doctorii au sfătuit-o să o lase mai uşor cu paharul, căci glanda tiroidă îi joacă feste.

Adrian Mutu şi seria neagră a păcatelor sale

Nu de puţine ori, atacantul echipei italiene Cesena a primit cartonaş roşu, nu numai pe terenul de sport, dar şi în viaţa de zi cu zi. Excluderi repetate de la naţională, scandaluri în care drogurile şi alcoolul au fost ingredientele principale, dar şi actele de violenţă, toate acestea îi caracterizează viaţa fotbalistului. Cea mai recentă escapadă a avut loc în august când Mutu, alături de Tamaş, au încălcat regulamentul din timpul cantonamentului, au ieşit să se cinstească iar, drept rezultat, au fost excluşi din lot.

Gabi Tamaş, a jucat la Dinamo, dar a cântat pentru Steaua

Asemenea colegului său de la naţională, fotbalistul a fost personaj principal în mai multe scandaluri udate din plin cu alcool. A cântat pentru Steaua, a fugit din catonament sau şi-a bătut iubita în club. Chiar dacă de fiecare dată a spus că se exagerează în cazul lui atunci când se vorbeşte despre aceste episoade şi că nu face excese, Gabi Tamaş nu se poate ţine departe de scandaluri.

Luis Lazarus, un fost campion al berii

În nenumărate rânduri, realizatorul TV a mărturisit că nu mai pune alcool în gură de peste 15 ani. Tot atunci, Lazarus nu se sfieşte să declare că dependenţa l-a făcut să renunţe la acest viciu. "În 1991 am renăscut şi m-am lăsat de toate: de atunci nu am mai băut alcool şi cafea, nu am mai fumat şi nici nu am mai avut excese cu femei. Am ras toate viciile", a mărturisit Lazarus într-un interviu pentru Pro TV Magazin.

"Dan Spătar a renunţat singur la alcool"

Aceasta a fost declaraţia pe care a făcut-o Sida Spătaru, soţia, la Happy Hour, după moartea artistului. Dan Spătaru, însă, a avut parte de o viaţă tumultuoasă, a avut mari probleme din cauza băuturii, dar a reuşit să treacă peste singur. A spus Stop şi Stop a fost. Patima a fost foarte mare, producându-i şi cel mai mare regret al vieţii lui: "La un moment dat, mărturisea că singurul său regret legat de lumea aceasta este că mulţi l-au arătat cu degetul pentru că îi plăcea "şpriţul". Dar că, în momentul în care s-a lăsat - cu greu - de acest viciu, nimeni nu i-a spus măcar 'Bravo !'".

Nicolae Dobrin, mai mult beat decât treaz, dar un geniu

Multă lumea spunea că talentul lui Nicolae Dobrin depindea de câtă cantitate de alcool consuma. Cornel Dinu a povestit odată o întâmplare legată de pasiunea Gâscanului pentru alcool. Se pare că Dobrin a venit la un moment dat beat la antrenament, după o noapte pe care a petrecut-o cu lăutarii la un restaurant vestit din Craiova. Chiar şi aşa nimeni nu şi-a dat seama, pentru că fotbalistul a strălucit pe gazon.