România: 7 vedete cu o copilărie chinuită

12 Octombrie 2011

Fericirea şi nefericirea sunt stări pe care le simţim fiecare dintre noi, fie că suntem oameni de rând, fie că suntem vedete. "Bătaia este ruptă din Rai" este, probabil, zicala pe care am auzit-o cel mai des în copilăria noastră. Unii dintre noi doar am auzit-o, alţii am şi simţit-o. Societatea de astăzi ne demonstrează că violenţa nu este o soluţie, din contră însă, acest lucru nu era deloc valabil acum 20, 30 de ani. Multe dintre vedetele de la noi, astăzi oameni de vază ai societăţii, au trăit în copilărie experienţe care le-au marcat, poate, întreaga existenţă. Câteva dintre ele au acceptat să vorbească, tocmai ca să demonstreze că NU, BĂTAIA NU ESTE RUPTĂ DIN RAI! Există, însă, şi exemple de vedete care au fost chinuite, fără a fi bătute, neapărat. Astăzi vom vorbi despre persoanele publice de la noi care au păşit în viaţă cu suferinţă.

Daniela Gyorfi a crescut prin spitale

Artista, astăzi mama unei fetiţe superbe, a trecut prin suferinţe cumplite încă de când era numai un copil. Rămasă singură cu mama, artista a fost nevoită să se descurce pe cont propriu pentru că, din nefericire, femeia care i-a dat viaţă s-a îmbolnăvit când Daniela era numai o copilă. Acum mai bine de 30 de ani, Anica Gyorfi a rămas paralizată în urma unui accident banal: s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit la coloană. Din acel moment, deşi avea numai câţiva ani, Daniela Gyorfi a devenit stâlpul familiei. Daniela a mărturisit la Happy Hour că a refuzat, când avea 10 ani, să-şi ducă mama la azil, deşi bunica ei intenţiona acest lucru. Cântăreaţa şi-a amintit că "am stat doi ani în spital cu mama zi de zi, nu aveam bani să îmi plătesc căminul la şcoală şi în plus voiam să am grijă de ea".

Alina Puşcău: "Mama a fost abuzată de tata"

Astăzi, Alina Puşcău este vedetă internaţională. Este singura româncă prezentă pe coperta revistei Playboy America şi a fost iubita celebrului regizor Brett Ratner. Înainte de asta, însă, este fiica unei femei abuzate de soţul ei. "Mama mi-a spus că are două dorinţe: să mă vadă pe mine căsătorită şi să scrie o carte despre viaţa ei. Viaţa ei a fost grea cu tata. A fost un infern. A fost abuzată de el înainte de a se căsători, a fost ceva groaznic. S-au cunoscut la o petrecere, iar după ce s-au distrat acolo... este inimaginabil ce s-a întâmplat", a declarat fotomodelul pentru Cancan. După acel episod, mama Alinei a acceptat de voie, de nevoie cererea lui în căsătorie şi, la scurt timp, a venit pe lume şi primul copil. Alina nu are amintiri prea plăcute nici despre copilărie, nici despre tatăl său. Şi ea, şi fraţii ei asistau neputincioşi la scandaluri de proporţii şi agresiuni verbale şi fizice. Toate din pricina alcoolului. "De fiecare dată am stat în faţa mamei mele, pentru că tatăl meu să nu fie violent cu ea. El a murit între timp, însă nu pot uita ce i-a făcut mamei. Lui îi plăcea paharul şi de acolo au pornit toate problemele", şi-a continuat Alina mărturisirile.

Mircea Solcanu, durerea nu este iubire

Prezentatorul "Poveştirilor adevărate" a luat parte activ în campania "Durerea nu este iubire" şi a povestit la ce abuzuri a fost obligat să fie martor în copilărie. "Mama mea a escaladat geamul, a sărit pe geam. Ăla a fost cel mai urât moment din toate bătăile, acela când ea a sărit pe geam. Din momentul când el a început să o bată pe mama eu nu i-am mai spus tată, i-am spus Solcanu... Îmi amintesc că încă mai aveam pătuţul acela cu grilaje în care dormeam, deci aveam cam 4 ani. Ştiam ce urmează după felul în care venea acasă. Ne uitam pe geam când urma să vină tata acasă şi în funcţie de clătinătură ştiam dacă va fi scandal sau nu va fi scandal. Cum urmăreşti prognoza meteo aşa stăteam eu şi sora mea la geam şi ştiam dacă va fi sau nu cu bătaie. Intra în casă, nu cred că se schimbau 2-3 vorbe şi începea bataia", a povestit Mircea Solcanu, la Happy Hour.

"Iar în mometul în care a spus că divorţează, atunci ne-a învăţat mama libertatea. Ţin minte că cel mai fericit moment din perioada aia este momentul în care s-a pronunţat divorţul şi a venit miliţianul împreună cu un domn în civil şi am ascultat la uşă. Şi ţin minte fraza asta toată viaţa: "Domnul Solcanu, sunteţi de acord să părăsiţi domiciliul de bunăvoie sau trebuie să aducem organele de poliţie să vă scoate din casă?" şi a zis "Nu, plec de bunăvoie!". Şi atunci eu cu sora mea am fugit în bucătărie, ne-am luat în braţe şi am început să sărim în sus de bucurie, a fost un moment fericit, m-am bucurat că pleacă din casă. Însemna că s-a sfârşit totul", a mărturisit, cu lacrimi în ochi, vedeta TV.

Nicoleta Luciu nu a simţit dragostea de tată

Mămica eroină a zilelor noastre, Nicoleta Luciu, a vorbit în repetate rânduri despre chinul la care a fost supusă în tinereţe din cauza tatălui ei, alcoolic. "Când ştiam că trebuie să ajungă tata acasă, ascundeam tot ce credeam că ar putea folosi ca să o lovească pe mama, cum ar fi cuţitele sau toporul. Ne retrăgeam fiecare în camera lui, nici lecţiile nu mai puteam să le facem. Seara nu puteam să folosim curentul, pentru că ne spunea că nu are bani să-l plătească. Mă trezeam la 3 dimineaţa să-mi fac lecţiile pentru şcoală. Îmi era foarte frică de el", a povestit Nicoleta Luciu, la Happy Hour.

"N-am simţit niciodată dragostea de tată. N-a ştiut să ne ofere o îmbrăţişare sau să ne spună o vorbă bună, numai în înjurături ne ţinea. Dacă nu ar fi alcoolic, ar fi un om extraordinar", a concluzionat vedeta de 30 de ani.

Simona Gherghe, chinuită de antrenorul de gimnastică

Prezentatoarea emisiunii "Acces direct", de la Antena 1, Simona Gherghe nu a avut chiar o copilărie liniştită şi uşoară. Când era doar o copilă îşi dorea să ajungă ca Nadia, numai că visul ei a fost spulberat de antrenori, care nu au ştiut decât să o umilească şi să o chinuie. Mărturisirile le-a făcut chiar vedeta, pe blog-ul ei. "A fost prima zi de şcoală. Şi prima oră de balet. În sală, antrenorul de gimnastică, domnul Radu, şi balerina, doamna Balog. [...] Era prima întâlnire şi, ca să ne verifice aptitudinile, ne-au pus să facem şpagatul. Nu mi-a ieşit aşa cum ar fi trebuit şi m-am aşezat, cu picioarele depărtate, într-o imitaţie stângace de şpagat. Profesorul m-a văzut, s-a apropiat şi m-a lovit cu pumnul în spate. O lovitură atât de puternică, încât o simt şi acum, pe şira spinării... Am ştiut, atunci, că n-o să fiu niciodată Nadia. Tot ce-a urmat a fost un coşmar. Simpla prezenţă în sală a acelui om mă paraliza. Şi nu îndrăzneam să le spun nimic alor mei, pentru că eu îmi dorisem să fac gimnastică.
Chinul copilăriei mele a durat vreo trei ani. Până într-o zi, când am venit acasă cu picioarele învineţite. Profesoara de balet, o unguroaică a cărei singură pasiune era să ne jignească îngrozitor, mă bătuse cu o scândură, pentru că nu executasem corect nu ştiu ce mişcare... Părinţii nu m-au mai lăsat să merg la antrenamente"
, a scris Simona pe blog.

Costel Busuioc, un talent chinuit de sărăcie şi de bocancii tatălui

Tenorul român a povestit la emisiunea de la Antena 2 a Florentinei Fântănaru unul dintre episoadele din copilărie care l-au marcat. Costel Busuioc a spus că lua periodic bătaie de la tatăl său, căruia nu i-a convenit că băiatul său a renunţat la şcoală. "Când îmi dădea câteva palme era acceptabil, dar când m-a lovit cu bocancii nu mi-a convenit. Mă lovea în stomac, pe unde apuca. Mama nu avea ce să zică pentru că şi ea, săraca, lua bătaie", a spus tenorul la emisiunea "Dincolo de Aparenţe".

Oana Lis, arsă cu ţigara de tatăl său

"De câte ori se îmbăta, ne dădea afară din casă, iar într-unul dintre scandalurile pe care le făcea a stins ţigara pe mine", şi-a început Oana Lis destăinuirile desre copilăria crudă pe care a avut-o. Scandalurile, bătăile şi alcoolul au fost ingredientele care i-au făcut viaţa un calvar micuţei care, la numai 13 ani, a rămas fără mamă. "Tata m-a pus odată să-i dau foc. A venit cu un bidon de benzină şi mă ruga să îl leg de pom şi să torn benzină pe el şi să-i dau foc. Eu nu voiam şi s-a rugat de mine o oră. Apoi s-a dus la culcare şi când s-a trezit m-a luat la bătaie că am vrut să îl omor. Trăiam într-o teroare greu de imaginat. Mama, care a murit din cauza unui infarct la 35 de ani, arăta ca un dalmaţian. Avea pielea albă ca a mea şi era plină de vânătăi negre cât pumnul pe tot corpul de la bâta cu care o bătea tata. Cred că de aia a şi murit, de la bătaie şi supărare", a mărturisit Oana Lis pentru Cancan.