România: 7 vedete acuzate că au consumat droguri

9 Decembrie 2010
Până la episodul Andrei Gheorghe şi drogurile din 2003, opinia publică din România avea senzaţia, probabil, că stupefiantele există doar în filme. Acesta, însă, a fost numai începutul pentru că au urmat apoi multe alte ştiri cu alte vedete care au fost acuzate că au consumat droguri. Cosmina Păsărin, Sişu, Ion Ion Ţiriac, Adrian Mutu sau Dana Marijuana sunt vedete despre care s-a spus în nenumărate rânduri că au cam avut probleme cu drogurile. Unii dintre ei au fost închişi, alţii cercetaţi în libertate şi alţii internaţi.

Cel mai recent scandal le-a avut protagoniste pe Delia Matache şi pe Anna Lesko.

Andrei Gheorghe şi-a pierdut job-ul din cauza drogurilor

În 2003 realiza o emisiune la Antena 1, însă după scandalul în care a fost implicat, producţia a fost scoasa de pe post, motivul oficial fiind acela al ratingului scăzut. Andrei Gheorghe este prima vedetă din România despre care s-a scris şi s-a auzit că ar consuma droguri. El a fost anchetat de procurori, fiind supus mai multor teste. Singurul care a ieşit pozitiv a fost cel pentru canabis, realizatorul TV recunoscând că a fumat ţigări de marijuana.

Sişu, client fidel al penitenciarelor

De ce? Din cauza consumului de droguri. Componentul trupei La Familia a fost prins şi arestat în repetate rânduri pentru trafic de droguri şi deţinere ilegală pentru consum propriu. În anul 2003 a fost condamnat pentru prima dată şi a stat la închisoare până în octombrie 2005, iar în 2006 a fost arestat din nou, dar de data aceasta preventiv. La începutul acestui an a primit condamnarea definitivă la 4 ani.

Ion Ion Ţiriac, înfundat de droguri, salvat de nume...

"Cocaină pentru VIP-uri", aşa s-a numit unul dintre cele mai importante dosare instrumentate de justiţia din România, în ultima vreme. Cap de afiş, nimeni altul decât fiul magnatului Ion Ţiriac, Ion Ion. Scandalul a început în anul 2002, iar în 2004 au fost arestaţi doi tineri asupra cărora s-au găsit stupefiante. În urma anchetei s-a descoperit că nici fiul fostului tenismen nu ar fi străin de această situaţie, intrând şi el în colimatorul poliţiei. Nu a recunoscut niciodată acuzaţiile ba, mai mult, a declarat că a văzut doar în filme cum se droghează oamenii. Fiul afaceristului Ţiriac a fost achitat în februarie 2009.

Cosmina Păsărin, prinsă la mare

Vedeta TV a fost implicată la rândul ei într-un scandal în care drogurile "jucau" rolul principal, în vara anului 2007. Păsărin se afla împreună cu un grup de prieteni în faţa unui club din Mamaia, când oamenii legii au decis să-i percheziţioneze. Una dintre prietenele Cosminei a fost arestată pentru că asupra ei s-a găsit o pastilă şi jumătate de Ecstasy, iar ceilalţi au fost duşi la spital pentru a li se recolta probe. Rezultatele au fost clare: toţi erau sub influenţa drogurilor.

Adrian Mutu şi-a distrus cariera

Fotbalistul român a fost prins că a consumat cocaină, iar asta l-a costat contractul pe care îl avea încheiat cu Chelsea. Întrebat de ce a ales acest drum, Mutu a declarat sec pentru BBC: "Când eşti trist, nu te gândeşti decât că vrei să scapi de sentimentul acela, nu ai timp de altele... Nu voiam decât să nu mai simt ce simţeam şi atunci am hotărât să iau droguri". Atacantul român a fost suspendat 8 luni de zile şi încă se judecă cu clubul londonez pentru anularea datoriei de opt milioane de euro.

Dana Marijuana, aproape distrusă

Fosta solistă de muzică hip-hop a avut mari probleme cu drogurile, ea a fost internată de foarte multe ori, iar bătălile pe care i le-a aplicat tatăl său au ţinut mult timp prima pagină a ziarelor. Din cauza stupefiantelor, cariera ei a fost distrusă şi mai avea puţin şi-şi pierdea şi copilul. Din fericire, tratamentul pe care l-a urmat acum un an şi jumătate a dat rezultate, iar acum Dana Coteanu se simte bine.

Delia Matache şi Anna Lesko, în colimatorul unui recidivist

Este vorba despre fratele starletei porno Laura Andreşan, care a declarat în arest că le-a făcut rost de droguri celor două artiste. Mai mult decât atât, individul susţine că Delia este dispusă să dea "bani buni pe cocaină, dacă e de calitate".