România: 6 vedete cu boli secrete

22 Iunie 2011

Chiar dacă pe micul ecran sunt persoane joviale, parcă scoase din cutie, au un discurs coerent şi par cele mai fericite persoane de pe pământ, trebuie să realizăm că, înainte de a fi persoane publice, vedetele sunt oameni. Au aceleaşi probleme ca noi, aceleaşi temeri, obligaţii, îndatoriri şi griji. În plus, chiar dacă la prima vedere sunt persoane cu un statut social privilegiat, experienţele personale vin să demonstreze că necazurile nu ţin cont de nimic. Există, aşadar, persoane publice care, spre exemplu, se confruntă cu probleme de sănătate extrem de grave, iar despre ele vom discuta astăzi.

Mihaela Tatu, suspectă de cancer

Încă de anul trecut, după ce a trecut cu bine de operaţia la genunchi şi de accidentul de maşină, vedeta Antena 2 se luptă cu o afecţiune mult mai serioasă. Mihaela Tatu a fost diagnosticată cu fibrom uterin şi operată. Acesta este motivul pentru care vedeta a ales să se retragă pentru un timp din lumina reflectoarelor. "Anul trecut în mai am descoperit că am un fibrom cam măricel. Bine vascularizat şi care creştea precum Făt-Frumos. Ce bine e că acum pot glumi şi vorbi detaşat despre asta. Am primit tot felul de indicaţii cu privire la natura operaţiei pe care ar trebui s-o fac. Am ales, timp de aproape un an, un tratament homeopat. Trebuie să fii foarte disciplinat şi să ai răbdare atunci când alegi acest fel de tratament. Acum o lună am fost la un control la Dr. Poiană, medicul care a avut în toată aceasta perioadă grijă de mine, şi am constatat că "chiriaşul" meu a scăzut, dar s-a şi necrozat. Şi asta a necesitat o operaţie de urgenţă. Dar pentru că sistemul meu endocrin funcţionează la cote normale, dr. Poiană împreună cu mine am ales să nu facem histerectomie totală. Pentru că medicul acesta este un maestru în acest fel de afecţiuni. Şi nu voi putea niciodată să-i mulţumesc aşa cum se cuvine atât lui cât şi doctoriţei Rădulescu, dar şi medicului anestezist, Steriade. Totul s-a petrecut foarte repede. Acum sunt în recuperare pentru că nu a fost o operaţie uşoară. A durat vreo 5 ore, dar totul e bine, când se termină cu bine. Am senzaţia că s-a mai încheiat un capitol din viaţa mea, că am în faţă un nou început şi că dacă voi avea grijă cum trebuie de mine, voi mai avea multă treabă de acum încolo. Acum îmi dau seama cât de mult rău am suportat un timp şi e fantastic să te trezeşti dimineaţa şi să nu te mai deranjeze nimic, făcând abstracţie de durerile inerente ale operaţiei. Fibromul este o afecţiune a femeilor zilelor noastre. Dar fiecare simte altfel şi fiecare organism este unic. Încă o dată spun că este obligatoriu cel putin un control ginecologic pe an. Trebuie să consultaţi 2-3 medici până luaţi decizia cea mai bună şi trebuie să aveţi încredere în voi că totul are cel puţin o rezolvare. Psihic, am trecut mai bine peste această operaţie decât peste cea de la genunchi, dar a mai trecut timpul şi am devenit mai înţeleaptă", declară Mihaela Tatu într-un interviu acordat Ivanei Inacu.

Bianca Drăguşanu are diabet şi ulcer

În 2007, în urma unor analize medicale, fosta blondă a lui Bote a descoperit că are diabet. Problemele ei par să se fi născut în adolescenţă, iar cauza principală au fost dietele drastice pe care le ţinea. De atunci suferă şi de ulcer. "De foarte multe ori când am avut crize am fost nevoită să fac insulină. Încă nu sunt dependentă, dar mai am numai un pas. Dacă nu am grijă de mine, medicii m-au avertizat că boala se poate agrava foarte repede", declara Bianca, anul trecut, pentru Click!. Deşi a vrut să ţină secret acest aspect al vieţii ei, Bianca Drăguşanu a făcut mărturisirea în cadrul emisiunii "Un show păcătos", ca să contracareze un paparazzo care spunea că s-a îmbătat criţă de ziua ei. "Hai să vă spun un secret. Eu am diabet şi până la vârsta de 28 de ani nu am consumat alcool. Nu cred că există cineva care să mă fi văzut bând. Nu am voie, aşa că nu am făcut-o nici măcar de ziua mea", declara atunci Bianca.

Silvia Dumitrescu, probleme cu tiroida

Artista trece de o perioadă bună de timp printr-o experienţă mai mult decât dureroasă. Ea are probleme serioase cu tiroida şi este dependentă de tratamentul pentru această afecţiune. De foarte mult timp se află într-o depresie continuă, are probleme serioase cu greutatea şi este disperată că medicii de aici nu găsesc nicio soluţie ca să-i fie mai bine. La sfârşitul lunii mai, vedeta a declarat că este hotărâtă să plece la Viena să se trateze. "M-am hotărât să merg la Viena. Am depresii, plâng din orice, nu ştiu ce să mai fac! Mă îngraş şi nu pot ţine cură de slăbire, nu-mi pot ţine greutatea sub control. Uneori mă trezesc umflată, mă simt rău, nu mă pot încălţa cu nicio pereche de pantofi. Am zile în care nu mă dau jos din pat, e îngrozitor!", a explicat Silvia pentru CANCAN.

Iuliana Tudor, suspectă de leucemie

Cel puţin asta scria presa anul trecut când vedeta a anunţat că este însărcinată. După întreaga isterie provocată de această ştire, vedeta TVR a ieşit şi a anunţat că nu se pune problema de aşa ceva. Iuliana Tudor a declarat că, într-adevăr, are nişte probleme de sănătate, mai vechi, de natură hematologică, agravate şi de sarcină. "Am, într-adevăr, probleme de sănătate, dar ele nu sunt nici pe departe atât de grave precum cele menţionate zilele acestea în presă", ţinea să precizeze atunci Iuliana Tudor.

Marina Dina, operată de noduli tiroidieni

Una dintre cele mai apreciate asistente TV de la noi, Marina Dina a suferit la începutul acestui an o intervenţie chirurgicală destul de serioasă. După o serie de analize efectuate în Franţa, blonda de la Antena 2 a descoperit că are noduli tiroidieni şi că singura soluţie este operaţia. Înainte de intervenţia chirurgicală, în iunie 2010, ea a demisionat temporar din postul de asistentă a show-ului "Răi da' buni". Ea a declarat atunci: "Urmez un tratament medicamentos pentru tiroidă. Din păcate, am sistemul imunitar scăzut, trebuie să mă odihnesc, să evit oboseala şi stresul. Medicii mi-au recomandat un stil de viaţă sănătos, cu un regim alimentar fără grăsimi. Încerc să respect recomandările şi pot spune că mă simt mult mai bine decât acum două săptămâni, când am fost nevoită să plec de la Antena2".

Ioan Gyuri Pascu, distrus de un accident vascular cerebral

La sfârşitul anului trecut, unul dintre cei mai vechi şi apreciaţi umorişti de la noi, Ioan Gyuri Pascu a avut o problemă gravă de sănătate. Actorul a suferit un accident vascular cerebral şi a stat internat aproape două săptămâni la Spitalul Universitar din Bucureşti. Chiar dacă lucrurile au evoluat în bine, la începutul anului actorul declara dezamăgit că nu se simte deloc în formă. "Nu mă simt deloc bine, iar în curând voi merge la spital să-mi fac aceste injecţii pentru ochi. Nu m-am refăcut deloc aşa cum ar trebui, mi-e greu să răspund şi la telefoane, iar după ce am ieşit din spital acestea sună încontinuu. Aş vrea să am mai multă linişte, să am timp să mă recuperez. Sper ca lucrurile să evolueze uşor şi să-mi revin".