România: 5 vedete în pericol de moarte

22 Septembrie 2011
O parte dintre persoanele publice de la noi nu sunt chiar aşa de fericite precum par. În spatele acestei străluciri aparente, acestei vieţi lipsite de griji, multe dintre ele se confruntă cu probleme grave, care, mai devreme sau mai târziu, le pot pune viaţa în pericol. Problemele de sănătate sunt, de cele mai multe ori, efectele stilului de viaţă pe care îl duc, dar tot ele sunt cele care pot provoca o mare dramă în ceea ce le priveşte.

Teo Trandafir, operată din nou

Vedeta TV se află din nou la Viena unde a fost operată pentru a-i fi înlăturate eventraţiile, mici hernii care apar de regulă la persoanele care au avut repetate intervenţii chirurgicale. De data aceasta a fost vorba de o operaţie de rutină care a avut efectul clar de a elimina urmele fostelor operaţii, însă, dacă vedeta nu respectă regimul strict, pancreatita acută care a trimis-o de urgenţă la Viena, în această iarnă, i-ar putea face din nou probleme. "În această boală este alterată serios secreţia enzimelor pancreatice şi a hormonilor. Prin urmare, un pacient cu această afecţiune poate deveni diabetic sau va putea avea probleme cu digestia. Prin urmare, va depinde tot restul vieţii de nişte pastile care conţin enzime pancreatice. De asemenea, baza alimentaţiei va fi mâncarea fiartă", explică profesor doctor Mircea Beuran.

Cătălin Botezatu poate face oricând infarct

Problemele cardiace pe care le are designerul sunt deja foarte cunoscute. Nu de puţine ori, Cătălin Botezatu a ajuns la camera de gardă, tocmai pentru că inima i-a jucat o festă. Ultimul episod de acest gen s-a consumat zilele trecute când, din cauza oboselii acumulate şi a nervilor din timpul filmărilor pentru Next Top Model, Cătălin Botezatu a clacat: "Am filmat 36 de ore fără pauză şi, în plus, când m-am supărat pe una dintre fetele care au stricat prezentarea de modă, am clacat. Am devenit incoerent, dar de această dată mi-am revenit repede. Sigur că am consultat din nou medicul, care mi-a recomandat o pauză şi m-a făcut să fiu din nou dependent de vitamine. Pauză n-am cum să iau, că iubesc prea mult acest proiect", a mai explicat Botezatu pentru ziarul Ring.

Mihai Constantinescu, surprins la fast-food

Acum aproximativ o lună de zile, fotografii Cancan l-au surprins pe artist într-un fast-food din mall. La ieşirea din restaurant, interpretul piesei "Iubiţi şi câinii vagabonzi" şi-a aprins nestingherit o ţigară, deşi în noiembrie 2008 a suferit o intervenţie chirurgicală pe inimă. Este bine ştiut faptul că junk-food-ul şi tutunul nu fac casă bună cu problemele cardiace, acest lucru fiind susţinut şi de medicul Ligia Onica: "Fumatul, băutura şi alimentaţia greşită, chiar şi în măsuri foarte mici, îi pot fi fatale în orice clipă. Riscul de moarte subită este extrem de mare. Chiar şi doctorii au riscat ca pacientul să le moară pe masă, atunci când au susţinut o astfel de intervenţie".

Bianca Drăguşanu se luptă cu diabetul

Fosta iubită a lui Cătălin Botezatu nu mai este un pacient secret. Despre ea se ştie că are diabet, ulcer şi că nu mănâncă aproape nimic. Toate acestea îi pun serios viaţa în pericol, chiar dacă ea refuză, parcă, să creadă acest lucru. "Bianca e în pericol, se poate prăbuşi oricând pe stradă sau poate provoca un accident când se află la volan, pentru că într-o astfel de stare îşi poate pierde cunoştinţa în orice moment", a explicat medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu.

Ioan Gyuri Pascu a suferit un accident vascular cerebral

Actorul a trecut, la finele anului trecut, printr-o criză foarte gravă. Chiar dacă nimeni nu ştia acest lucru, este clar faptul că artistul suferea de ceva timp cu tensiunea, aceasta provocându-i accidentul vascular cerebral. Au urmat apoi câteva luni de recuperare, iar acum totul este bine, chiar dacă semnele încă se mai văd discret. Într-un interviu pe care l-a acordat emisiunii Happy Hour, la câteva săptămâni după accident, actorul declara că acum şi-a schimbat total stilul de viaţă. "Asta e ideea: să fii sănătos!", recunoaşte Gyuri. "Ştiţi cum e: dacă nu te sperie un pic viaţa, nu poţi să mergi înainte! Mă odihnesc mult mai mult: în perioada asta am stat acasă, am făcut rebusuri, integrame... Beau apă cu lămâie, n-am mai băut alcool de două luni. Am redus drastic ţigările, sper să le reduc de tot, acum fumez 5 ţigări pe zi, beau o cafea pe zi, îmi gătesc. Nici înainte nu mâncam extrem de sănătos, numai că mâncam mult mai puţin şi mai rar. Acum trebuie să urmez un regim, să iau medicamente. E greu... Mie îmi plăcea să mă culc târziu noaptea, să mă scol dimineaţa cu trei cafele şi vreo 7-8 ţigări".