România: 10 vedete bisericoase

22 Aprilie 2011
Mai sunt câteva zile până la Paşte şi fiecare dintre noi ne întoarcem faţa către Biserică, acum mai mult decât oricând. Mergând în aceste locuri avem impresia că viaţa ne este mai uşoară, că suntem mai curaţi, mai liniştiţi. Liniştea o caută şi vedetele atunci când trec pragul lăcaşelor de cult, iar în ultima vreme tot mai multe persoane publice au fost surprinse în faţa altarului.

Oana Zăvoranu şi-a amintit de Dumnezeu în plin scandal

Până acum câteva săptămâni, când Querida prefera să facă turul televiziunilor, nu ne-a închipuit că am putea-o vedea evlavioasă, la biserică. Iată că s-a întâmplat... Conştientă, probabil, că viaţa ei nu a luat-o într-o direcţie potrivită, Oana Zăvoranu a decis să se apropie de Dumnezeu, asta după ce, trebuie să amintim, că a fost surprinsă la ghicitoarele din Chitila.

Adelina Pestriţu, înlăcrimată în faţa Domnului

Relaţia eşuată cu Liviu Vârciu a adus-o pe brunetă de foarte multe ori în faţa altarului. Prima dată în toamnă, când se ruga să se împace cu cel care i-a fost soţ, a doua oară la sfârşitul lui februarie, când - după sfertul de oră petrecut în casa Domnului - a ieşit răvăşită, plângând în hohote.

Monica Columbeanu, rugă pentru fetiţa ei

Fosta Scorpie de la Izvorani a fost văzută de mai multe ori la biserică, de când a început scandalului ei cu Irinel. La un moment dat, reporterul Cancan TV a încercat să intre după ea în lăcaşul de cult, însă accesul i-a fost interzis. Monica se ruga să-i fie încredinţată Irina şi iată că ruga ei şi-a găsit răspunsul.

Romaniţa Iovan merge des la Mănăstirea Ghighiu

Designerul este o prezenţă constantă la Mănăstirea Ghighiu, unde au avut loc mai multe evenimente importante din viaţa ei. Căsătoria cu fostul pilot, Adrian Iovan, şi botezul micuţului lor, Albert, s-au săvârşit la Mănăstirea de lângă Ploieşti. Romaniţa a povestit în mai multe rânduri că atunci când simte că problemele o copleşesc, obişnuieşte să meargă aici să se roage.

Cătălin Botezatu îşi găseşte liniştea tot la Ghighiu

La fel ca şi fosta lui colegă de pe vremea când era manechin, Botezatu obişnuieşte să meargă destul de des la Mănăstirea de lângă Ploieşti. "Cred că m-a blestemat cineva, de-mi merge aşa de rău în dragoste", declara Botezatu după despărţirea de Bianca. Ca să scape de aceste gânduri negre, designerul se reculege minute bune în lăcaşul de cult.

Cristina Rus, din ce în ce mai des în faţa Domnului

Artista a făcut o obişnuinţă din a merge la biserică, în special după ce s-a căsătorit şi a devenit mamă. Mai tot timpul blondina este văzută intrând în lăcaşul de cult. "Mergeam şi înainte la Biserică, însă acum am realizat cât de important este să te rogi şi să ai un dohovnic", a declarat Cristina Rus pentru Cancan.

Cosmina Păsărin merge în fiecare duminică la Biserică

Deşi în momentul în care s-a lansat în showbizz, imaginea ei nu era tocmai una cuminţică, iată că prezentatoarea emisiunii Face 2 Face a făcut progrese remarcabile la acest capitol. Stă departe de scandaluri şi se poartă din ce în ce mai cuviincios. În plus, "în fiecare duminică merg la slujbă, la Mitropolie", spune Cosmina Păsărin. Mai mult, "Săptămâna Mare o ţin pentru că vreau să mă spovedesc. Anul trecut am postit tot aşa şi mi-a părut rău că am fost foarte ocupată şi nu am mai ajuns la biserică să iau împărtăşanie. În tot postul mă abţin cât pot şi la mâncare, şi la ţigări, sex şi altele", a declarat Cosmina Păsărin pentru ziarul Naţional.

Iuliana Marciuc, aştepta un dar de la Dumnezeu

Dorinţa arzătoare de a avea un copil, a împins-o pe vedeta televiziunii publice să meargă din ce în ce mai des la biserică. "M-am apropiat de Biserică după ce mi-am dat seama că am încercat toate tratamentele pentru a rămâne însărcinată, fără rezultat însă. Părintele mi-a dat de făcut nişte canoane, pentru că trăiam cu un bărbat însurat. Înainte de David am avut o sarcină, cu Adrian, pe care am pierdut-o", a declarat Iuliana Marciuc pentru Happy Hour.

Andreea Raicu, la aceeaşi biserică de 31 de ani

Andreea Raicu are o relaţie deosebită cu biserica şi cu Dumnezeu, mergând frecvent la Mănăstirea Sihăstrie, din Neamţ, acolo unde se află duhovnicul ei, părintele Ciprian. În ceea ce priveşte Noaptea de Înviere, vedeta obişnuieşte să meargă la aceeaşi biserică de 31 de ani încoace. "Nu mă pot rupe de biserica din colţul străzii. De 31 de ani merg în acelaşi loc să sărbătoresc Învierea Domnului. Ca de fiecare dată, m-am văzut cu aceiaşi prieteni din copilărie, unii s-au schimbat mult, alţii mai puţin", a povestit Andreea, pe blogul personal.

Monica Anghel i-a cumpărat fiului ei Biblie

Cadoul de Crăciun al fiului ei de câteva luni a fost o Biblie, semn că Monica Anghel vrea să-şi crească micuţul în spiritul credinţei.