Oprah Winfrey, puternica fara drept de apel

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit de Oprah Winfrey. Prezentatoare tv, om de afaceri, mama, sotie, Oprah reuseste de ani de zile sa se afle in topul celor mai bogati si celebrii oameni din toata lumea.

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit de Oprah Winfrey. Prezentatoare tv, om de afaceri, mama, sotie, Oprah reuseste de ani de zile sa se afle in topul celor mai bogati si celebrii oameni din toata lumea. Trebuie sa recunoastem, insa, ca toate aceste titulaturi le-a castigat cu mult efort si multa munca. Iar acestea din urma este bine sa fie stiute.

Prin puterea pe care i-a dat-o mass-media, Oprah a reusit sa faca legatura intre oamenii din intreaga lume. Datorita performantei pe care o face in domeniul in care lucreaza, dar si datorita numeroaselor activitati filantropice pe care le intreprinde, a reusit sa devina una dintre cele mai admirate figuri publice.

Nascuta pe 29 ianuarie 1954, intr-o zona rurala din Mississippi, Oprah Winfrey nu a avut o copilarie de care sa-si aduca aminte cu placere. Mama ei, o adolescenta saraca, nu a avut posibilitatea sa-i ofere conditii, dar nici sa o protejeze suficient, astfel ca la 9 si 14 ani a fost violata.

La 19 ani, si-a inceput cariera in mass-media angajandu-se la un post de radio din Nashville. Astfel ca, la o varsta asa de frageda a devenit cea mai tanara femeie si singura de culoare care a prezentat stirile la WTVF-TV din Nashville. La putin timp dupa aceasta a fost mutata la WJZ-TV din Baltimore unde era coprezentatoarea programului de stiri de la ora 18.00 si, mai tarziu, a devenit coprezentatoarea unui show local de televiziunea, intitulat "People are Talking".

In anul 1984, vedeta s-a mutat la Chicago unde a prezentat matinalul WLS-TV, care, la numai o luna, a devenit cel mai vizionat show. In mai putin de un an, show-ul a fost prelungit la o ora si intitulat "Oprah Winfrey Show". In 1986 a ajuns sa fie cel mai vizionat show din istoria televiziunilor, iar in 1988 Oprah a pus bazele casei de productie, Harpo Studios, devenind, astfel, cea de-a treia femeie din istoria televiziunilor care are propriul studio, dupa Mary Pickford si Lucille Ball.

"The Oprah Winfrey Show" a ramas pe primul loc in topuri timp de 21 de sezoane consecutive, fiind estimata o audienta de 46 de milioane de telespectatori in fiecare saptamana. In plus, show-ul poate fi urmarit in 134 de tari.

Activitatea lui Winfrey nu se rezuma numai la televiziune, ea intrand si in presa scrisa in anul 2000, prin intermediul revistei "O, The Oprah Winfrey Magazin". Publicatia lunara de lifestyle este editata de Oprah si grupul de presa Hearst si a devenit una dintre cele mai citite reviste de pe segmentul ei, fiind rasfoita de peste 2,3 milioane de oameni in fiecare luna.

In aprilie 2002, Oprah a lansat prima editie internationala a revistei, in Africa de Sud. In 2004, a editat o revista trimestriala  intitulata "O at Home", produs care are rolul de a-i ajuta pe cititori sa-si decoreze singuri casa cum si-o doresc.

In afara activitatilor mentionate mai sus, prezentatoarea TV a infiintat si studioul de productie cinamatografica, Harpo Films, unde s-au realizat pelicule recompensate cu premii importante in industria cinematografica. Printre acestea pot fi enumarate productii ca: "Tuesday With Morrie", "Their Eyes Were Watching God" sau "For One More Day".

In anul 1998, Harpo Films a produs filmul "Beloved", inspirat dupa romanul cu acelasi nume scris de Toni Morrison si castigator al unui premiu Pulitzer. In rolurile principale: Oprah Winfrey si Danny Glover, iar regia a fost semnata de Jonathan Demme.

In iunie 2007 a fost lansat filmul "The Great Debaters", regizat de castigatorul premiului Oscar, Denzel Washington.