Nunta lui Borcea: 10 preferinţe de cocalari

27 August 2011
Pe 28 august are loc cea mai aşteptată nuntă din România anului 2011, așteptată atât de public, dar mai ales de mireasă căreia i-a luat o perioadă de 8 ani ca să devină doamna Borcea. Presa a vuit zilele acestea cu informaţii despre noul cuplu , crescând și mai mult interesul. Atunci când te gândeşti la un eveniment de marcă, aşa cum pentru că, din cele citite până astăzi,este descrisă această nuntă, speri că vei asista la un spectacol al bunului gust, al etichetei şi al simplităţii rafinate. Eroare pentru  că se pare că vom avea parte de un spectacol care nu are nicio treabă cu bunul gust.

1. Sarea de la Slănic nu mai este bună. Borcea a ales-o pe cea Himalaya

Una dintre fiţele maxime ale acestei nunţi este... sarea pe care au ales-o soţii Borcea. De teamă ca nu cumva să facă pietre la rinichi, probabil, finanţatorul de la Dinamo a ales să săreze mâncarea cu cristale extrase direct din inima munţilor Himalaya.  Sarea de Himalaya cuprinde 84 de minerale care se regăsesc şi în sângele uman, în lichidul amniotic şi în lacrimi... Ei bine, lacrimile chiar le poţi gusta ca să vezi cât de intensă este aroma, pentru că-ţi vor da din belşug, atunci când vei afla preţul: 25 de lei punga de 1 kilogram. "Nu dă un gust deosebit mâncării. Această sare e, mai degrabă, o fiţă", spune bucătarul Jakob Hausmann, citat de Click.ro.

2. Cum a trecut postul, cum păcătuieşte credinciosul Becali

Credinciosul credincioşilor, acest om care se crede fără de păcat este pe punctul să o comită rău de tot. Dorinţa lui expresă este ca la nunta lui Borcea să fie prezentă o cubaneză care să ruleze trabucurile... profi. Domnule Becali, avem femei, avem havane, avem dorinţe... astea nu sunt păcate? Bănuiesc că v-aţi asigurat iertarea cu biserica din aur pe care intenţionaţi să o ridicaţi?

3. Tot de aur va fi şi maşina

Mare criză mare, datorii la ANAF, oi vândute şi blaturi făcute, dar iată că naşu' nu se uită la bani atunci când vine vorba despre fina lui. Bunăoară, zilele trecute aflam că Becali intenţionează să le cumpere soţilor Borcea un Bentley Continental, în valoare de peste 200.000 de euro, fără taxe. Şi, pentru că pasiunea pentru brizbrizuri şi pentru aur este mare de tot, maşina va fi şi ea placată pe alocuri cu preţiosul metal.

4. "Mireasa" Gigi Becali o eclipsează pe mireasa Alina Vidican

Nu este o răutate, este purul adevăr. Finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti şi-a făcut 4 costume pentru această nuntă, umflându-i contul lui Alexandru Ciucu cu peste 20.000 de euro. Temperamentul şi volumul lui Gigi l-au dat peste cap pe croitorul Casei Regale: "Croiala este cea care ne-a dat cea mai mare bătaie de cap pentru că a trebuit să lucrăm costumele cât mai pe corp, ăsta fiind stilul agreat de domnul Becali, dar în acelaşi timp să şi găsim o soluţie pentru a-i oferi posibilitatea unor mişcări ample atât de caracteristice lui", a declarat Alexandru Ciucu, pentru Click!. Fudulia naşului merge mai departe, el alegând să poarte duminică o pereche de pantofi din piele de crocodil, care au costat 12.000 de euro. Atentie, că muşcă!

5. Rochia de mireasa - 20.000 de euro

Citind mai departe, chiar putem afirma că situaţia financiară a lumii este din ce în ce mai proastă. Atât de proastă încât, Alina Vidican şi-a permis să dea 20.000 de euro pe rochia de mireasă. Sigur, banii au fost strânşi de ea, în urma job-urile ca manechin pe care le-a onorat în cei 8 ani în care a fost amanta lui Borcea. A avut tot timpul să facă economii şi încălzirea pentru nuntă. Cristale, perle, paiete, dantelă, broderii, panglici, mătase, organza, toate acestea se regăsesc în ţinuta pe care o va purta mireasa, ţinută realizată de Murad Zuhair, un designer nu foarte cunoscut la noi, dar care creează pentru vecinele cuplului Borcea... Beyonce sau Jennifer Lopez.

6. Şi pentru că veni vorba despre nunta regală, atenţie ce zice naşul

"Va fi cel mai mare eveniment din România din ultimii 20 de ani, peste nunta prinţului William", a declarat Gigi Becali pentru Sport.ro. Exact ce spuneam mai devreme, familiile regale din Europa chiar ar trebui să se inspire din cultura românească, pentru că avem personaje care le-ar putea preda oricând cum se fac petrecerile cu ştaif. Nu găseşti niciunde mai multă gălăgie şi prost-gust.

7. Alina Vidican, blestemată să fie a doua roată de la căruţă

... sau chiar a treia dacă am număram bine - 1. fotbal, 2. copii, 3. ce rămâne. A aşteptat ea în tăcere 8 ani de zile ca să devină soţia iubitului Borcea, dar tot nu poate să-i capteze întreaga atenţie. Cel mai fericit eveniment din viaţa ei, nunta mult aşteptată, este umbrit de înfrângerea suferită de Dinamo în meciul pentru calificarea în Europa League. După terminarea meciului, Cristi Borcea a scris pe Facebook: "Ce dezamăgire.. Nu mai e nimic de spus... N-o să mai folosesc nici Facebook-ul... Nu mai am chef de nimic...". Nici de nuntă, domnule Borcea? Sincer, aceasta nu va putea fi niciodată o declaraţie de dragoste pentru proaspăta dumneavoastră soţie care v-a aşteptat 8 ani!

8. Pereţi ţesuţi cu aur şi nuntă la cort

Oricât de glamour ar fi nunţile actuale care se organizează la cort, tot nunţi la cort sunt. Să asociezi candelabrele din cristale de Bohemia şi pereţii ţesuţi cu fir de aur cu o petrecere organizată la cort, e puţin cam exagerat. Sincer, cele două elemente fac parte din contexte diferite şi oricât de mult ai vrea să le asociezi ele nu se vor potrivi niciodată.

9. Scaune de 250 de euro

Păstrând aceeaşi listă de preţuri care i-ar putea face geloşi chiar şi pe şeicii arabi, trebuie să spunem că preţioasele funduri ale invitaţilor care vor fi prezenţi la nunta de duminică vor fi "găzduite" de scaune de 250 de euro fiecare. Preţul unui scaun de la nunta celor doi Borcea este egal cu preţul pe care-l plăteşte un student pentru o garsonieră închiriată în Drumul Taberei.

6. Avion particular pentru rochia de mireasă

Pentru ca grandomania să fie şi mai mare, cum crezi că a fost adusă rochia de mireasă? Ei bine, a fost nevoie de un avion particular şi de o echipă de angajaţi de încredere ai patronului de la Dinamo, care s-au dus până în Liban, de unde au adus preţiosul veşmânt. Şi săraca Kate Middleton cum a stat ea la hotelul de peste stradă şi a fost urmărită de paparazzi ca să desconspire secretul designerului. Casele Regale ale Europei mai au de învăţat de la bogătaşii României cum se fac nunţile.