Nicoleta Luciu, de la Miss România, la mamă eroină

Este una dintre cele mai frumoase femei din România şi, mai mult decât atât, zilele acestea se spune despre ea că este cea mai curajoasă mamă din România.
Este una dintre cele mai frumoase femei din România şi, mai mult decât atât, zilele acestea se spune despre ea că este cea mai curajoasă mamă din România. Nicoleta Luciu, fosta asistentă sexy a lui Teo Trandafir, cea care îmbrăca fustiţe care cu greu îi acopereau părţile intime şi bluziţe care-i scoteau în evidenţă decolteul generos, a devenit prima vedetă din România care a adus pe lume tripleţi.

Au existat vremuri când te gândeai că Nicoleta Luciu nu o să aibă copii niciodată. Iată că diva a reuşit să uimească pe toată lumea. Acum trei ani l-a adus pe lume pe Zsolt, care de sâmbătă, 1 octombrie, a devenit fratele mai mare al celor trei tripleţi. Sâmbătă, Nicoleta i-a născut pe cei trei micuţi pe care toată familia îi aştepta cu nerăbdare. Kim, Kevin şi Karoly au venit pe lume la maternitatea Polizu, cu o lună înainte de termen însă foarte bine, în cazul unei sarcini cu un asemenea risc.

Model, asistentă medicală şi actriţă


Cariera sa în modelling a început încă de la vârsta de 16 ani şi a culminat în 1999 cu câştigarea titlului de Miss România. Ea a reprezentat astfel România la Miss World 1999. Ulterior a lucrat ca asistentă la diferite emisiuni de televiziune precum: "Te uiţi şi câştigi", "Procesul etapei", "Neaţa în epoca de piatră", "Teo".

A lucrat şi ca model în paralel, pozând pentru diferite reviste precum "Vivid", "Vivre", "Pro TV Magazin", "TV Mania", "Unica". A avut nu mai puţin de patru pictoriale în Playboy. A fost imaginea mai multor branduri precum: "Xavier-Laurent", "Casa Rebecca Rita", "Face2Face Models", "Gazeta Sporturilor", "Redis Nutriţie", "Palux", "Up Beauty Center", "Beeafeater Tonic", "Iveco".

Pe lângă modă, Luciu a intrat şi în lumea muzicală, prima dată în trupa "Alizee", iar mai târziu a devenit solistă în "Laguna". Pe lângă proiectele muzicale, Nicoleta Luciu s-a afirmat şi în televiziune. Colaborarea cu Teo a fost de bun augur pentru vedetă, de aici ajungând direct pe platourile de filmare de la Buftea, unde a jucat în mai multe telenovele.

Însă, înainte să devină bomba sexy numărul 1 a României, Nicoleta Luciu a fost asistentă medicală, făcând cu pasiune injecţii. Din lipsă de timp, dar şi exasperată de faptul că nu îşi putea valida la nivel european diploma de cadru medical decât după cinci ani de practică, bruneta a renunţat definitiv la meseria de asistentă în favoarea uneia, mult mai simple, cea de sex-simbol.

Dinu Maxer, iubitul posesiv de care s-a despărţit


Atunci când a devenit cunoscută, Nicoleta Luciu era iubita fostului component al trupei AXXA, Dinu Maxer. Au avut o relaţie de 8 ani de zile în care, după spusele de atunci ale Nicoletei, gelozia a fost ca la ea acasă, fapt ce a dus şi la destrămarea relaţiei. "Când eram cu Maxer, el era foarte gelos. Nu conta ce făceam sau ce aş fi putut face, el era gelos şi îmi dădea o stare de nesiguranţă care mă făcea şi pe mine să mă simt geloasă. Dar atunci nu ştiam. Toate femeile din familia mea au rămas cu bărbaţii lor, indiferent de ce le-au făcut. Aşa credeam şi eu că trebuie să fie. Eram cu Maxer şi trebuia să rămân toată viaţa cu el".



Un tată alcoolic, o familie greu încercată


"În urmă cu opt ani, atunci când am cunoscut-o, era un simplu manechin. I-am fost tată, iubit, amant, tot ce s-a putut. Ambiţia mea de manager a fost să o fac pe Nicoleta "Number One", spunea Maxer după despărţirea de Nicoleta. Opt ani de zile, Dinu Maxer a reprezentat totul pentru Nicoleta Luciu, aşa cum singur a spus-o şi aşa cum considera şi vedeta. Problemele pe care Nicoleta Luciu le-a avut în familie au devenit publice în momentul în care mama sa a vrut să divorţeze. Abia atunci, după un scandal monstru pe care l-a făcut tatăl ei, vedeta a declarat că problemele cu alcoolul şi violenţa au fost la ordinea zilei în familia din care provine. Nicoleta Luciu a mărturisit că nu mai are nicio relaţie cu tatăl ei, care în copilărie le ţinea pe ea, pe sora, pe fratele şi pe mama ei într-o teroare continuă, din cauza faptului că era alcoolic şi le vorbea mereu foarte urât. Vedeta pune acuzaţiile recente ale tatălui, Ion Luciu (care a susţinut, în repetate rânduri că ea l-a abandonat) pe seama faptului că acesta a rămas singur.

"După ce a plecat şi Iuliana de acasă, mama trăia într-un calvar. Singurele ei momente de bucurie erau atunci când venea la noi. Născusem şi o rugasem să stea cu copilul. Au fost discuţii şi atunci, pentru că nu voia să o lase să ne viziteze. Până la urmă, a acceptat. În momentele în care se întorcea acasă, mama era mereu tristă şi se închidea în ea. El e un om care nici măcar o zi pe an nu e treaz. Am încercat să-l ajut şi cu bani, dar îi cheltuia pe toţi pe băutură", a declarat Nicoleta.

"Când ştiam că trebuie să ajungă tata acasă, ascundeam tot ce credeam că ar putea folosi ca să o lovească pe mama, cum ar fi cuţitele sau toporul. Ne retrăgeam fiecare în camera lui, nici lecţiile nu mai puteam să le facem. Seara nu puteam să aprindem lumina, pentru că ne spunea că nu are bani să o plătească. Mă trezeam la 3 dimineaţa să-mi fac lecţiile pentru şcoală. Îmi era foarte frică de el", a adăugat Nicoleta Luciu. Tatăl Nicoletei s-a plâns că nu primeşte niciun ajutor de la fiica sa, în schimb Nicoleta spune că a renunţat să-i mai dea bani, pentru că îl vedea mereu beat.

"N-am simţit niciodată dragostea de tată. N-a ştiut să ne ofere o îmbrăţişare sau să ne spună o vorbă bună, numai în înjurături ne ţinea. Dacă nu ar fi alcoolic, ar fi un om extraordinar", mărturiseşte actriţa în vârstă de 30 de ani.



O familie numeroasă şi liniştită


De când l-a cunoscut pe omul de afaceri Zsolt Csergo, Nicoleta Luciu s-a schimbat radical. Uşor, uşor a renunţat la imaginea de vampă, devenind actriţă şi mamă. Pe primul ei fiu l-a născut la Budapesta, în 2008. Încă de atunci spunea că-şi mai doreşte încă trei copii, că vrea să aibă o familie numeroasă. "Vreau să mă mărit la 40 de ani. Atunci voi avea 4 copii şi cred că este momentul perfect. La anul va veni al doilea copil pentru că mi-am promis mie şi lui Zsolt", declara Nicoleta Luciu acum 2 ani. Calculele ei au fost date puţin peste cap, însă cel puţin jumătate din această dorinţă, a fost îndeplinită. "Timp de un an mi-am dorit, nu m-am protejat şi nu am rămas însărcinată, credeam că e o problemă, de aceea nu voiam să spun la nimeni. Am vrut neapărat copil şi am făcut o stimulare ovariană, prin care în loc de un ovul, se aflau trei, în uter, aşa că s-a întâmplat. Am rămas şocată când am văzut că sunt trei în loc de unul, spuneam că nu poate fi adevărat", declara acum patru luni Nicoleta Luciu, la Happy Hour.



Deşi programată pentru cezariană săptămâna viitoare, Nicoleta Luciu a născut pe 1 octombrie. Vedeta era acasă când i s-a rupt apa şi a fost transportată de urgenţă la maternitatea Polizu, acolo unde i-a adus pe lume pe cei trei bebeluşi, o fetiţă şi doi băieţi. Imediat după naştere, bebeluşii au fost transferaţi la secţia de Terapie Intensivă neonatologie a Maternităţii Polizu, unde vor rămâne pentru a mai creşte în greutate. Prima care a ajuns la spital pentru a o susţine pe Nicoleta a fost Iuliana Luciu, care a şi făcut fericitul anunţ pe Facebook. "Azi (1 octombrie, n.r.), la ora 17.30 am trăit cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea, când am asistat alături de Nicoleta, chiar în sala de naşteri, când s-au născut cei trei copii ai Nicoletei, respectiv nepoţeii mei iubiţi! Kim a avut 2.250 grame, Karol, 2.100 grame, iar Kevin, 2.200 grame! Să ne trăiască, să fie sănătoşi şi norocoşi!!! Sunt foarte fericită!!!".

4 Octombrie 2011