Nașterile anului 2012. Gabriela Firea a adus pe lume un băiețel

6 Ianuarie 2013
A trecut anul cât ai zice... barza! 2012 a fost un an special pentru multe vedete din România, care își vor aminti toată viața cum au primit cel mai de preț dar - copilul lor. Fie că au devenit pentru prima oară părinți, fie că mai aveau un copil, vedetele au așteptat cu nerăbdare momentul întâlnirii cu bebelușul așteptat, iar experiența maternității a fost emoționantă și mediatizată pe larg.

Gabi Firea, mamă pentru a doua oară

Vedeta TV a născut pe 20 mai, prin cezariană, la maternitatea Regina Maria din Capitală, un băiețel de 3,630 kilograme și 52 de centimetri.

Bebeluşul a primit numele Petru David şi a luat nota maximă la naştere, 10. Operaţia a decurs fără probleme, a declarat dr. Nicolae Poiană. "Mă simt bine, l-am văzut de trei ori pe cel mic până acum, îi sunt recunoascatoare medicului pentru că m-a sfătuit să fac rahianestezie. Sunt fericită", a spus proaspăta mamă imediat după naștere. "Sunt foarte fericit, copilul e sănătos, e cuminte, nu plânge, am avut emoții mari, abia aștept să îi aduc pe amândoi acasa", a declarat Florin Pandele, soțul Gabrielei Vrânceanu Firea.

Gabriela Firea mai are un băiat, Tudor, din prima sa căsătorie cu fostul soț, Răzvan Firea, decedat.

Grațiela și Andrei Duban au un băiețel

Copilul lor s-a grăbit să vină pe lume. Deși era programată pe 3 martie pentru operația de cezariană, cei doi au devenit părinți pe 28 februarie.

Soţia lui Andrei Duban, prezentatorul emisiunii "Late Night Show", de la Antena 2, a născut la maternitatea Polizu din Bucureşti un băiețel de 3 kilograme. "Băieţelul se va numi Armin Matei Duban şi mai multe nici nu pot să spun de emoţie!", a declarat Andrei Duban. După ce s-a mai obișnuit puțin cu noul său statut de tătic, el a glumit puțin: "E un sentiment extraordinar, e mai tare decât ăla de mers la fete sau de sărit cu parașuta."

Giulia Anghelescu și Vlad Huidu, întâi copilul, apoi nunta

Cântăreața și logodnicul ei, Vlad Huidu, fratele lui Șerban Huidu, au devenit părinți pe 7 aprilie.

Giulia a născut sâmbătă o fetiţă perfect sănătoasă, de 3,2 kilograme, care a primit numele Antonia Sabina şi nota 10 la naştere. Artista în vârstă de 27 de ani s-a simțit foarte bine după naştere şi a fost externată din spital după două zile. "Am aşteptat acest moment cu sufletul la gură. Sentimentul pe care l-am trăit cand am ţinut-o în braţe pentru prima dată pe pitică este de nepreţuit! Sunt cea mai fericită mămică!", a declarat vedeta.

Când era însărcinată în şapte luni, Giulia a declarat că nu şi-a dorit nicio clipă să rămână însărcinată şi că vestea cea mare a luat prin surprindere pe toată familia. "Şocul a fost foarte mare şi pentru familia mea, şi pentru cea a lui Vlad Huidu. Până la urmă, s-au obişnuit cu ideea şi acum de-abia aşteaptă bebeluşul. Ne-am întrebat vreo săptămână ce o să facem. Apoi, am început să ne obişnuim cu ideea. Nu e vorba că nu ne doream un copil, dar nu ne doream acum. Eu ştiu că un copil vine când vrea el să vină şi când trebuie să vină, nu când ni-l programăm", a spus cântăreața.

Giulia și Vlad Huidu au făcut în aceeași zi, pe 8 iulie, cununia religioasă şi botezul fetiţei lor.

Cristina Spătar a născut a doua oară

Cântăreaţa a dat naștere, pe 10 aprilie, la Maternitatea Regina Maria, unei fetiţe de 2.840 de grame şi 47,5 centimetri.

Deși fericitul eveniment era programat pentru data de 25 aprilie, bebeluşul s-a cam grăbit să vină pe lume. "Vreau să o cheme Aida. Noi ne-am dorit un nume cu iniţiala «A». Va purta şi un nume de sfânt, adică Maria, numele pe care îl port şi eu. Deși fetița a venit pe lume înainte de termen, în săptămâna 37, este extrem de sănătoasă și vioaie. S-a născut la ora 07:45 de dimineață, are 2,900 kilograme și 48 de centimetri. Mi s-au rupt membranele acum două zile și m-am prezentat la clinică, unde am fost monitorizată până la intervenția de cezariană iar cei de la clinică, în frunte cu medicul Cezara Bucur, au avut mare grijă de mine. Deși a fost un eveniment neașteptat, lucrurile au decurs perfect, la fel ca la nașterea lui Albert, care s-a produs în aceeași locație. Alin nu a asistat la naștere, preferând să aștepte în hol, dar una dintre asistente a filmat întregul eveniment", a declarat Cristina.

Cristina Spătar este căsătorită cu omul de afaceri Alin Ionescu. Ei mai au împreună un fiu de doi ani şi şapte luni. "Am aşteptat doi ani copilul, îmi doream şi o fetiţă. Noi am primit-o cu mare inimă, sper ca şi Albert să fie la fel de încântat ca şi noi. Încă suntem în dilemă cu cine seamănă, cred că seamănă foarte tare şi cu Cristina, doamna doctor ne-a spus că are doar copii frumoşi, nu pot fi altfel. Sunt amândouă în regulă, nu e nevoie să stea la aparate. Ne bucurăm extrem că s-a născut în săptămâna mare de Paşte, noi suntem foarte credincioşi" a declarat Alin Ionescu la emisiunea "Acces Direct".

În august, la botezul fetiței, Cristina a trecut prin mari emoții. Vedeta a fost enervată că preotul care oficia slujba a băgat copilul în apa din cristelniţă, deşi ea nu era de acord. "Îmi displac obiceiurile noastre profund", a declarat Cristina Spătar la Acasă TV.

Raluca Pastramă i-a împlinit visul lui Pepe

Visul pe care Oana Zăvoranu i l-a interzis a devenit realitate pentru Pepe atunci când soția sa, Raluca Pastramă, a născut o fetiță.

Cântărețul a devenit părinte pentru prima oară. Soția lui, Raluca Pastramă, a născut o fetiță, prin cezariană, pe 15 august, de Sfânta Maria. Micuța, care a primit numele de Maria, a cântărit la naştere 3,360 kilograme. Copilul a primit nota 10 din partea medicilor de la clinica Regina Maria din București.
Fetiţa lui Pepe s-a grăbit să vină pe lume puţin mai devreme decât ora stabilită pentru operaţia de cezariană. "Soţia mea, Raluca, era programată pentru operaţie după-amiaza, dar i s-a rupt apa dimineaţă, aşa că am dus-o la o maternitate privată. Fetiţa noastră a venit pe lume la ora 8.45, măsoară 52 cm şi cântăreşte 3,250 kg. E frumuşică foc! Sunt atât de fericit şi de emoţionat! Am filmat naşterea primului meu copil!", a declarat Pepe imediat după ce a devenit tătic.

Potrivit ziarului Libertatea, nașterea l-a costat pe Pepe în jur de 2.700 de euro. Cei care au sosit primii să o vadă pe "prințesa lui Pepe" au fost nașii Andra și Cătălin Măruță.

Oana Mareș: "Întotdeauna am crezut că voi deveni mamă mai repede"

Fosta prezentatoare TV a adus pe lume un băieţel, pe nume Nicolai. Ea a născut pe 22 septembrie, prin cezariană, la Spitalul Regina Maria din Capitală.

Oana trebuia să nască pe 28 septembrie, însă medicii au decis că este mai bine ca micuţul să vină pe lume cu șase zile mai devreme. Iubitul ei, Dragoş Săbăreanu, i-a fost alături şi a aşteptat cu emoţie venirea pe lume a micuţului Nicolai. Bebelușul a avut 50 de centimetri și a cântărit 3 kilograme, primind nota 10. Acesta este primul copil al blondei şi cel de-al doilea pentru iubitul ei, care mai are o fetiţă dintr-o relaţie anterioară.
Cea care a anunţat evenimentul a fost jurnalista Mara Bănică. Ea a postat pe Facebook un mesaj pentru proaspeţii părinţi. "Uraaa! Oana Mareş tocmai a livrat una bucată bebe Nicolai, sănătos, frumos, deştept! Doamne ajută! Fug la spital", a scris Mara pe reţeaua de socializare.

Fericită şi emoţionată, Oana Mareş a vorbit în emisiunea "Show time" despre noua minune din viaţa ei şi a iubitului ei, Dragoş Săbăreanu. "Fericirea are ochii lui albaştri. Vorbim despre cele mai frumoase zile ale vieţii mele. Întotdeauna am crezut că voi deveni mamă mai repede şi cu cât aşteptarea a fost mai mare, cu atât bucuria a fost mai mare", a mărturisit Oana.

Alice Dumitrescu i-a dăruit o fetiță lui Horia Brenciu

Iubita juratului de la emisiunea "Vocea României" a adus pe lume, la 1 noiembrie, o fetiţă perfect sănătoasă, de 3.400 de grame.

Alice Dumitrescu a născut la clinica Sanador, în jurul orei 9 dimineaţa. "Are 2 surori minunate, 2 părinţi simpatici, 3 pisici răsfăţate, o bonă şi 3,400 kg. Beneficiază, deja, de o groază de prieteni cărora le mulţumeşte foarte mult pentru gândurile care au inundat-o azi din toate părţile. O cheamă Mina şi s-a născut în dimineaţa asta frumoasă de 1 noiembrie. Toată lumea e bine sănătoasă şi, DA, cântă de când s-a născut", a scris Horia, fericit, pe Facebook.

"De mult timp îmi doresc un copil şi credeţi-mă că m-am «antrenat» mult pentru asta. Ştiu ce trebuie să-i dau atunci când o să-l doară dinţii, stomacul sau va plânge cu lacrimi de crocodil. Ştiu ce trebuie să-i fac atunci când va sughiţa sau îi va fi foame. Ştiu chiar şi ce melodii să-i cânt pentru un somn cât mai adânc... Viaţa mea nu se va transforma. Viaţa mea se va împlini", declara juratul-antrenor de la "Vocea României" într-un interviu, cu câteva luni înainte de fericitul eveniment.

"Știu poezii, am răbdare, cunosc toate parcurile din Bucureşti şi, dincolo de asta, iubesc la nebunie dulciurile!", a mai spus Brenciu, autoproclamându-se "cel mai bine clădit tată din lume".

Simona Amânar a născut la Timișoara

Fosta gimnastă a născut al doilea ei copil pe 15 noiembrie, prin cezariană, la spitalul Athena din Timişoara, iar operația a decurs fără probleme.

Micuţa a primit nota 10 conform scorului APGAR şi a primit numele Ştefania Teodora. "A fost o sarcină mult mai uşoară decât prima. Nu am mai avut greţuri", spunea Simona înainte de naştere. "Fetiţa este într-o stare excelentă, este alăptată şi înconjurată de toată dragostea familiei şi atenţia personalului medical", a declarat dr. Daniela Icma, medic primar neonatolog, citată de ziarul Evenimentul zilei.

De trei ori campioană olimpică, Simona Amânar trăieşte la Timişoara şi predă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest. În vârstă de 33 de ani, constănțeanca este căsătorită cu Cosmin Tabără, fiul lui Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii. Cei doi mai au un băiat, Alex, în vârstă de zece ani.

Ellie White a născut un băiețel

Cântăreața a adus pe lume un băiețel, în seara zilei de 28 noiembrie. Cântăreața a născut prin cezariană, la clinica Medlife Griviţa, iar copilul a avut o greutate de 3,760 de kilograme şi lungimea de 50 de centimetri.

Doru Tinca, logodnicul şi managerul artistei, i-a fost alături şi a asistat la naştere în sala de operaţie. "Termenul iniţial al naşterii era undeva între 5 şi 9 decembrie. În ultimele zile, Ellie s-a simţit relativ bine, aşa că nu anticipam ce avea să se întâmple. Ieri am fost la controlul săptămânal, iar doamna doctor Roxana Bohaltea ne-a spus că micuţul nu mai are răbdare şi că este timpul să vină pe lume. În doar o oră, Ellie avea să fie în sala de operaţie. Totul s-a petrecut ameţitor de repede! Am fost uimit de profesionalismul cadrelor medicale!", a declarat Doru Tinca.

Copilul a primit numele Mihai și a fost foarte gălăgios. Ellie White a glumit atunci când l-a ţinut pentru prima dată în braţe: "Cred că va ajunge tenor când va fi mare!", a spus ea cu lacrimi de bucurie în ochi.

Anul acesta se anunță provocator pentru artistă. Ea va lansa o serie de piese compuse chiar de ea și, în paralel, își va desfășura activitatea de proaspătă mămică. "Le voi face pe toate! Sunt ambițioasă! Oricum, sunt lucrurile pe care le fac din dragoste și este imposibil să nu mă descurc!", a spus Ellie White după ce a născut.

Elwira Duda și Mihai Petre au devenit părinți înainte de Crăciun

Soţia dansatorului, Elwira, a născut pe 12 decembrie o fetiţă de peste 3 kilograme.

Cel mai exigent jurat de la emisiunea "Dansez pentru tine" și-a exprimat pe Facebook bucuria după ce Elwira Duda a adus pe lume o fetiţă. "12.12.2012. Ziua cea mai importantă din viaţa mea! Sunt foarte fericit să vă anunţ că am devenit tatăl unei fetiţe minunate, de peste 3 kg... Am fost prea emoţionat să ţin minte toate detaliile. Fetele mele sunt bine, abia aştept să le iau acasă!", a scris Mihai Petre.

Elwira a avut o sarcină uşoară. În luna a 7-a, Elwira avea o siluetă impecabilă şi se considera o gravidă norocoasă, fără pofte sau greţuri matinale. Ea a continuat să se antreneze în fiecare zi în sala de dans şi s-a simțit excelent, luând în greutate doar nouă kilograme.

Mihai Petre (33 ani) şi Elwira Duda (31 ani) s-au căsătorit în 2008, iar fetița este primul lor copil.