Mircea Solcanu, dat afară de la Acasă TV pentru mesajul de pe Facebook

Prezentatorul emisiunii "Poveştiri de noapte" plătește pentru că i-a atacat pe părinții băiețelului sfâșiat de câinii maidanezi.

Mircea Solcanu a fost înştiinţat luni seară de decizia conducerii postului Acasă TV. Un apropiat al acestuia, citat de ziarul Click!, susţine că prezentatorul a fost șocat de această măsură și că, în această situație, are de gând să se întoarcă în Constanţa. "Ar putea să se întoarcă la Constanţa, oraşul natal, unde ar putea să facă din nou radio, meseria sa de bază. El speră că nu se va întâmpla acest lucru şi că va reveni la emisiunea <<Poveştiri de noapte de la Acasă>>", a povestit o sursă din anturajul prezentatorului TV înainte ca acesta să primească vestea concedierii sale.

Postul Acasă TV a transmis însă un comunicat în care anunță că, de fapt, Mircea Solcanu a decis să renunţe la postul său din cadrul echipei emisiunii "Poveştiri de noapte". "ACASĂ TV, postul care difuzează emisiunea <<Poveștiri de noapte>>, prezentată de Mircea Solcanu, își exprimă oficial scuzele pentru situația creată de moderatorul show-ului menționat mai sus.

Regretăm situația care implică familia Anghel ca urmare a mesajului postat de Mircea Solcanu pe pagina lui de Facebook. Comportamentul inadecvat al lui Mircea Solcanu s-a bazat pe suferințele personale și pe problemele lui de sănătate. Mircea Solcanu a decis să renune la postul său în cadrul echipei ACASĂ TV cu speranța că gestul lui va dovedi cât de mult regretă cele întâmplate", se arată în comunicatul remis de postul citat.

Mircea Solcanu a provocat un scandal imens după ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj foarte dur, în care îi acuza pe părinţii copilului ucis în septembrie de câinii fără stăpân că se folosesc de moartea acestuia pentru a face rost de bani. Solcanu și-a exprimat revolta după ce tatăl lui Ionuț a susținut că a fost atacat recent de maidanezi când a mers la mormântul micuțului.

"Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu că place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi.

Ce sumă aţi încasat în urma participării la emisiuni TV, acelea care se desfăşurau când copilul vostru era pe catafalc? Aţi terminat banii, copilul e mâncat, dar nu-i nimic, mai aveţi unul. Când se termină banii mai inventaţi că vă mușcă nişte câini. Dar ştiţi că sunteţi penibili. Numai pe voi şi pe familia voastră îi mușcă?", a scris prezentatorul. "Ori sunteţi javre şi câinii simt asta, ori aţi terminat banii şi vreţi alţii. Nu o să primiţi, duceţi celălalt copil să fie muşcat şi cine ştie, dacă Bianca e ocupată poate o să primiţi", a continuat el.

Solcanu i-a acuzat pe soții Anghel că nu sunt capabili să aibă grijă de copii. "Sper însă ca Bunul Dumnezeu să va ia şi celălalt copil, nu sunteţi demni să creşteţi copii, pentru ca mai apoi să-i învăţaţi să fie cruzi cu animalele. Ce educaţie oferiţi copilului când voi doi sceleraţi vă ocupaţi viaţa cu raportarea paginilor de pe Facebook care aparţin iubitorilor de animale?!? Acelaşi timp să-l folosiţi mai des în educaţia copilului care a rămas.

Ce semănaţi aia o să culegeţi! Cum v-aţi imaginat că lasă Dumnezeu aşa Înger să-i otrăviţi sufletul cu ura voastră?!? Nu l-a lăsat, dar atenţie o să-l ia şi pe celelalt şi nu trebuie să-l mănânce vreun căţel, există şi cancer şi leucemie şi tetrapareză", a scris realizatorul TV. "Spor la bani şi la copii! Iar durerea e în suflet nu la cimitir sau la televizor... dar nu vedeţi că nu o cumpără nimeni?!?", și-a încheiat Solcanu postarea.

Acuzat că dorește moartea unui copil nevinovat, el a revenit cu o explicație pe pagina sa: "Dar nu doresc moartea nimănui! Să fie clar! Doar că Dumnezeu dacă iubește sufletul acelui copil care a rămas în această familie, nu o să-l lase acolo. Pentru simplu fapt ca-l iubește."



După câteva ore, Mircea Solcanu a șters postarea de pe pagina sa de Facebook. A doua zi, el şi-a cerut scuze pentru cuvintele dure și a subliniat că mesajele de pe pagina sa de Facebook nu implică în niciun fel postul de televiziune la care lucra.

"Încep prin a-mi cere scuze pentru postarea precedentă! Nu doresc moartea nimăƒnui şi nu am avut nicio clipă intenţia să se înţeleagă acest lucru. Din nefericire, asta s-a înţeles şi îmi cer iertare public pentru proasta şi nefericita mea exprimare, e drept într-un moment de furie pe fondul unor suferinţe personale. Regret totul şi sper ca familia Anghel, şi voi toţi, să-mi acceptaţi scuzele! Menţionez că cele scrise în mod nefericit de căƒtre mine nu reprezintăƒ şi nu implică postul TV la care lucrez", a explicat Solcanu.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Februarie 2014