Masterchef. De ce Andrei Voica nu va avea un restaurant de succes?

De la câştigarea unui concurs TV şi până la propria afacere e un drum lung. Foarte puţini bucătari talentaţi reuşesc să se impună pe piaţă. Mai au nevoie de ceva!
Are 32 de ani şi a câştigat cel mai mare concurs de gătit din România. A primit un premiu de 50.000de euro şi e fericit. Dar talentul lui  va confirma în viaţa reală? Va reuşi să conducă propriul restaurant? Va reuşi să le împărtăşească românilor ceva din talentul său?
Competiţia pe piaţa restaurantelor e sălbatică şi, din păcate, nu există decât o singură piaţă importantă cea a oraşului Bucureşti.
Există restaurante bune, cu stil, şi în Cluj, Timişoara sau Sibiu, dar banii adevăraţi sunt în Capitală. Dar şi aici se mănâncă mult şi prost.
Concursurile TV de gătit au luat o mare amploare şi la noi în ţară. În fiecare an există doi, trei bucătari campioni ai unor astfel de show-uri cu mare audienţă, dar doar două emisiuni contează: MasterChef, Pro TV şi Iadul Bucătarilor, Antena 1.
Cu toate acestea, nici măcar supermediatizaţii juraţi de la cele două emisiuni nu reuşesc să-şi impună proiectele, ce să mai vorbim de concurenţi.
16 Decembrie 2015