La judecata lui Banciu: 8 vedete „ciuruite“ de realizatorul B1 TV

7 Septembrie 2012
Jurnalistul Radu Banciu a înţeles perfect cum se face televiziune în România şi care este reţeta succesului şi a ratingului cât mai mare, iar din această cauză atacă tot mai multe vedete din ţara noastră. În diferite interviuri sau chiar în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu“, jurnalistul le ironizează pe majoritatea celebrităţilor din România.

Tania Budi, cea mai recentă victimă

Informaţia conform căreia Adrian Cristea a înşelat-o pe Bianca Drăguşanu cu Tania Budi nu i-a picat deloc bine acesteia din urmă. Din această cauză, Tania Budi a spus că nu vrea să comenteze, deoarece ea se bagă în seamă doar cu oamenii care sunt la acelaşi nivel de cultură cu ea.

Această scurtă declaraţie a Taniei Budi l-a făcut pe Radu Banciu să o atace în stilul caracteristic. „Bineînţeles, Tania Budi, singura femeie care a depăşit 40 de ani şi încă mai crede cu desăvârşire în ea, face trimitere la Andrei Pleşu sau Răzvan Teodorescu, nicidecum la Dan Bittman sau Lucian Viziru. Cu ăştia s-a băgat doar în pat. Dar poate a făcut-o din răzbunare că n-a reuşit să ajungă cu Pleşu sau Teodorescu. Ce să facă Tania Budi dacă n-a reuşit să-i ducă pe ăştia în pat? I-a luat pe Bittman şi Viziru. Probabil erau mai uşor de găsit, cred că răspundeau mai uşor la telefon“, a comentat Banciu trecutul amoros al Taniei Budi.

Victor Ciutacu, numit sclav

O altă persoană publică atacă de Radu Banciu este Victor Ciutacu. Moderatorul de la postul de televiziune deţinut de Dan Voiculescu a fost numit sclav de Radu Banciu. „Tu nu poţi să vorbeşti despre mine la televizor, pentru că nu te lasă Felix, deci eşti un sclav. Eu pot să vorbesc despre oricine, că mie nu-mi comandă nimeni“, a declarat Banciu.

Bianca Drăguşanu, „un balon umflat“

După ce a declarat că s-a săturat să fie numită „femeia de plastic“, Bianca Drăguşanu a primit o replică dură din partea lui Radu Banciu. „Asta nici măcar femeie nu e. Nu-i găseşti nimic feminin. E un balon umflat. Are nişte buze pe care poţi sa le arunci, e umflată, probabil din cand în când ai şi dreptul să o dezumfli daca ţi-o permiţi. Poţi să o închiriezi de ziua ta, o plăteşti şi o pui să lălăie, să vedem ce ştie să facă. Poate să dea şi ea puţin din gură şi cam atât“, a afirmat jurnalistul.

Mircea Badea, atacat şi el

Adversarul direct al lui Radu Banciu nu putea scăpa de atacurile jurnalistului. „Îmi place de Mircea Badea, nu sunt un competitor al lui. B1 se bate cu Antena 3, nu eu cu Badea. Emisiunea mea durează o oră, eu pot să vorbesc şi 12 ore fără să mă repet. Badea vorbeşte o oră şi jumătate şi înjură, să-l văd cum poate să comenteze 12 kilometri din Turul Franţei, în care nu se întâmplă nimic“, spunea pentru „Adevărul“, în urmă cu un an, Radu Banciu.

În urmă cu aproximativ 3 luni, Mircea Badea a fost luat din nou în colimator de Radu Banciu. „Stai liniştit în banca ta că de aproape zece ani, practic, fără permisiunea mea, m-ai imitat aproape în fiecare seară la televizor. Eu ar trebui să fiu supărat, nu tu că a venit unul care te concurează acum. Cine eşti tu? Tu faci ceea ce ar fi trebuit să fac acum 8 ani, dar eu m-am ocupat cu altceva. A terminat facultatea şi urma să măture strada, că în România ce viitor să ai? Şi atunci s-a dus mama lui că îl cunostea pe Mihai Tatulici şi i-a spus să-i ajute că moare de foame. Şi uite-aşa a ajund Bădiţă în televiziune şi ne dă nouă lecţii. A eşuat în toate proiectele lui, eu în niciunul. Şi nici nu m-a adus mama sau tata să mă angajeze“, a afirmat jurnalistul.

Mihaela Rădulescu, luată în colimator

Nici actuala iubită a lui Dani Oţil nu a scăpat de gura lui Banciu. După ce a numit-o analfabetă, Radu Banciu a spus despre Mihaela că este o proastă. „Se compară Mihaela Rădulescu cu mine? Ea nu se mai poate regăsi, s-ar minţi şi dacă ar sta singură între patru pereţi. Nici nu mai ştie de unde a plecat, eu o ştiu de pe când era la Pro TV, era urâtă şi proastă“, a comentat Banciu.

Cristian Ţopescu, o victimă colaterală

De departe cel mai mare scandal provocat de Radu Banciu a fost în momentul în care l-a atacat pe Cristian Ţopescu. Probabil din dorinţa de a-şi face cunoscută emisiunea chiar înainte de a fi lansată, Banciu a pornit un atac dur la adresa lui Ţopescu.

„Acum pot să-i înjur pe toţi cei care merită, dar voi folosi argumente. Voi aborda teme de actualitate, dar nu depinde de mine cât ţine emisiunea. Nu sunt ca Ţopescu sau altă fosilă care a comentat cu 20 de ani mai mult decât ar fi trebuit. Nu poţi să stai o veşnicie în acelaşi loc“, a fost atacul lui Banciu, publicat în ediţia online a cotidianului „Adevărul“.

Andreea Raicu este „o proastă“

În trecut, jurnalistul s-a luat şi de Andreea Raicu, afirmând că aceasta nici măcar nu ştia să vorbească pe vremea când a debutat în televiziune, la emisiunea „Ora 7, Bună Dimineaţa“ de la Pro TV, prezentată de Andi Moisescu.

„Era o proastă, la al treilea cuvânt se încurca. Se poate spune că a fost prima asistentă tv, deoarece avea o emisiune cu Andi Moisescu, dar vorbea doar el, ea nu avea nicio treabă“, a spus Radu Banciu, pentru ediţia online a tabloidului „Click“.

Gabi Firea, salariul a 500 de angajaţi

Nici Gabi Firea nu a scăpat de atacurile lui Radu Banciu. Referitor la posibilitatea ca aceasta să ajungă director la TVR, Banciu a spus că a fost trimisă acolo de Dan Voiculescu. „El nu mai avea ce să facă la Antene cu Firea. O folosise destul, ea a născut, s-a dus cu Pandele. Şi atunci, ca să nu-i mai dea salariu, a trimis-o la TVR unde, dacă dai 1000 de oameni afară, poţi să o angajezi si pe ea. Ea ia salariul a 500 dintr-ăia“, a spus Banciu.