Kate Middleton, obligată să se autoizoleze deși e vaccinată. A intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu Covid-19

Ducesa de Cambridge se află în autoizolare după ce a intrat în contact direct cu o persoană care a fost testată pozitiv cu Covid-19.

Palatul Kensington nu a dezvăluit unde s-a întâlnit Kate cu persoana infectată. Reprezentanții oficiali au spus că întâlnirea a avut loc săptămâna trecută, ceea ce poate înseamna că s-ar fi putut întâmpla vineri, când ducesa a fost prezentă în public, la Wimbledon.

Kate a fost însoțită de Sally Bolton, CEO al Turneului de la Wimbledon, și fostul jucător de tenis britanic Tim Henman, apoi s-a îndreptat spre Boxa Regală, unde a stat alături de alte persoane, inclusiv antrenorul de fitness Joe Wicks, cu care a fost văzută discutând.
Ducesa nu a purtat mască de protecție în tribună.

Citește și: Ce titlu va primi Kate Middleton când Prințul Charles va deveni rege. Nu va mai fi Ducesă de Cambridge


Kate, care este vaccinată cu ambele doze, a fost miercuri împreună cu Prințul William și Prințul George la meciul Anglia - Germania din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020.


„Săptămâna trecută, Ducesa de Cambridge a intrat în contact cu o persoană care ulterior a fost testată pozitiv cu Covid-19”, a declarat purtătorul său de cuvânt. „Alteța Sa Regală nu prezintă simptome, dar urmează toate recomandările guvernamentale și s-a autoizolat la domiciliu”, a adăugat acesta, citat de Daily Mail.

Nu se știe dacă Ducesa a fost alertată prin aplicația specială folosită de Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) sau dacă a fost contactată direct de persoană care a fost testată pozitiv.

Kate ar fi trebuit să participe pe 5 iulie la aniversarea de 73 de ani de la înființarea NHS, alături de Prințul William.
Cuplul trebuia să participe la o slujbă desfășurată la Catedrala Sf. Paul din Londra, iar pe seară să organizeze o recepție la Palatul Buckingham. 

Ultimul eveniment public la care a participat Ducesa a fost vizita la Wimbledon de vineri, când a făcut un tur al clubului, s-a întâlnit cu angajații, a vizitat muzeul și a stat alături de fostul tenismen Tim Henman pentru a urmări un meci de dublu în care a jucat tenismenul scoțian Jamie Murray.

Kate este patronul regal al Turneului de la Wimbledon și un fan înfocat al tenisului de câmp.

Prințul William a avut Covid în primăvara anului trecut și a reușit să-și îndeplinească îndatoririle și să participe la întâlniri online, în timp ce era tratat de medicii de la palat, însă potrivit unor surse a fost afectat serios de virus, iar la un moment dat a avut probleme de respirație.

Și Prințul Charles a fost infectat în aceeași perioadă, însă a avut simptome mai ușoare, deși și-a pierdut gustul și mirosul pentru o perioadă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
5 Iulie 2021