Hollywood: Lady Gaga, în război cu iubitorii de animale. Alte vedete în aceeaşi situaţie

Cântăreaţa americană a fost criticată de organizaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor, inclusiv PETA, după ce a postat pe Instagram fotografii cu câinele ei, Asia, purtând bijuterii. Nu este însă singura vedetă care s-a războit cu iubitorii de animale.

Lady Gaga

"Lady Gaga poate alege să se înfrumuseţeze cu ţinute elaborate şi chiar inconfortabile, dar Asia nu are de ales", au reacţionat reprezentanţii People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) la scurt timp după ce vedeta şi-a fotografiat câinele împodobit cu bijuterii, informează contactmusic.com. "Deşi pare clar că Lady Gaga o iubeşte pe Asia, credem că Asia şi toţi câinii sunt adorabili fără toate acele accesorii", au mai spus aceştia.

Câinele vedetei, Asia, este un buldog francez care a intrat în familia cântăreţei în aprilie anul acesta. Asia a fost fotografiată purtând pe cap un colier cu o greutate prea mare pentru corpul ei.

Reprezentanţii Dog's Trust au spus la rândul lor că sunt şocaţi de imaginile publicate pe Instagram de Lady Gaga şi că oamenii care îşi îmbracă animalele astfel le tratează ca pe un accesoriu vestimentar şi nu ca pe o fiinţă.

Kim Kardashian

În urmă cu doi ani, starleta a fost implicată într-o altercaţie cu activiştii pentru drepturile animalelor. Aflată în lumina reflectoarelor la evenimentul de lansare al unui parfum, Kim s-a trezit împroşcată cu făină de sus şi până jos. Motivul? Insistenţa cu care promovează în magazinul propriu, şi nu numai, articole vestimentare din blană naturală. Vedeta nu a depus plângere împotriva atacatoarei şi aceasta a fost eliberată.

"Ar fi mult mai bine dacă ar decide să evolueze şi să-şi îmbunătăţească imaginea donând blanurile vulgare şi pieile de animale exotice pentru cei săraci. Activista a acţionat din inimă ceea ce Kim Kardashian nu pare a avea", a fost reacţia membrilor organizaţiei pentru protectia animalelor la incident.

Reese Witherspoon

Nici simpatica actriţă nu a scapat de certurile cu iubitorii de animale. În 2011 vedeta i-a înfuriat când şi-a făcut apariţia cu o geantă din piele de şarpe. "Nu contează cât a plătit Reese pentru geantă, animalele au plătit un preţ cu mult mai mare," au fost cuvintele rostite de un reprezentant PETA. "Nu putem să ne imaginăm că îşi doreşte să contribuie la suferinţa animalelor, mai ales din cauza modei unde aceste articole pot fi fabricate din materiale care nu necesită uciderea unui animal. În zilele noastre este uşor să ai un look criminal, fără să fie nevoie să ucizi," a continuat reprezentantul PETA.

Selena Gomez

Fosta vedetă Disney a fost aspru criticată de starul pop Pink după ce a filmat un clip pentru single-ul "I Love You Like A Love Song" în Malibu, în care apare ținând în frâu un cal vopsit în roz. Pink, care este o susţinătoare a organizaţiei pentru protecţia animalelor PETA, a atacat-o pe cântăreaţă pe pagina de Twitter. "Dacă există activişti pentru drepturile animalelor în apropiere de Malibu, pe plaja Leo Cabrillo, vă anunţ că nişte cai sunt vopsiți pentru un videoclip prostesc. Ruşine!", a scris Pink.

Un reprezentant al companiei de înregistrări care filma videoclipul a declarat că niciun animal nu a fost rănit la realizarea clipului, adăugând că pudra folosită la vopsirea calului nu era toxică.

Orlando Bloom

Fostul soţ al Mirandei Kerr a fost şi el implicat într-un scandal cu PETA după ce şi-a abandonat câinele în maşină timp de câteva ore pentru a lua masa în compania unei femei. La scurt timp după această întâmplare, starul a primit o scrisoare de la reprezentanţii PETA în care i se explica care sunt pericolele la care este expus un animal care stă mai mult de o oră închis în maşină.