Hollywood: 7 superstaruri care au filmat în România. Vezi cum s-au simţit!

Avem o ţară frumoasă, cu peisaje care-ţi taie respiraţia şi oameni talentaţi. Toate acestea au făcut ca în ultimul timp România să găzduiască regizori celebri şi staruri dintre cele puternice ale Hollywood-ului. Iată câteva dintre vedetele care au călcat plaiurile mioritice în interes de servici.

Sharon Stone şi Andy Garcia

Paginile tabloidelor au fost ocupate în aceste zile de apariţiile vedetelor de prima clasă, Sharon Stone şi Andy Garcia, care se află în ţara noastră pentru filmările la lungmetrajul "What About Love". Bucureştenii au ocazia în aceste zile să întâlnească la mall sau pe străzi două dintre cele mai mari vedete americane.

Sharon Stone, actriţa în vârstă de 54 de ani a venit în ţara noastră însoţită de iubitul ei, modelul argentinian Martin Mica, în vârstă de 27 de ani, de cei trei copii ai săi şi de două bone. Actriţa locuieşte în prezent cu familia sa într-o vila din Pipera.

Alături de cele două staruri hollywoodiene, în rolurile principale joacă şi actriţa americană Marielle Jaffe şi spaniolul Miguel Angel Munoz. Din distribuţie mai fac parte şi actorii români Maia Morgenstern şi Ioan Andrei Ionescu. Filmul regizat de Klaus Menzel redă povestea a doi tineri, o americancă şi un spaniol, care călătoresc prin Europa, dorind să facă un film despre dragoste.

Kevin Costner

În urmă cu aproape un an ne-am bucurat de vizita unuia dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywood. Actorul a ajuns în România pentru a realiza o miniserie TV produsă de postul History Channel, "Hatfields and McCoys", în colaborare cu Castel Film. Filmările au avut loc în comunca Dragoslavele din judeţul Argeş.

Cu această ocazie, Kevin Costner şi-a exprimat admiraţia pentru ţara noastră într-un interviu pentru Realitatea TV, arătând că istoria României nu îi este necunoscută: "V-aţi luat ţara înapoi acum 20 de ani şi e nevoie de mult curaj pentru asta. Şi erau o mulţime de motive pentru care oamenii credeau că nu va fi posibil. Şi v-aţi dovedit vouă, dar şi lumii întregi că vă doriţi independenţa. Sunteţi o ţară puternică şi veţi fi şi mai puternici!", a spus actorul.

Nicolas Cage

În 2010, ţara noastră a găzduit şi filmările pentru continuarea "Ghost Rider" şi astfel şi pe marele actor Nicolas Cage. Pelicula a fost filmată atât în studiourile Castel Film, cât şi în diverse spaţii din ţară. Filmul "Ghost Rider", lansat în 2007, a avut încasări de 228,7 milioane de dolari. Pentru rolul din acest film, actorul a fost nominalizat la Zmeura de Aur, pentru cea mai proastă prestaţie actoricească a anului.

Nicolas Cage a jucat în peste 40 de filme, în 20 de ani de carieră. Pentru "Leaving Las Vegas" (1995) a primit Oscarul la categoria interpretare.

Nicole Kidman, Renee Zellweger şi Jude Law

Filmul "Cold Mountain" a adus pe plaiurile mioritice mai multe vedete. Timp de 5 luni de zile, Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger si regretatul regizor Anthony Minghella s-au aflat la noi în ţară pentru a filma o impresionantă poveste de dragoste şi razboi, a cărei acţiune ar avea loc în America anilor 1860. Potrivit regizorului Anthony Minghella, motivul pentru care a ales România ca locaţie ar fi pentru că în SUA nu a găsit un teritoriu atât de vast neatins de mâna omului.Un alt motiv recunoscut de realizatori este dat şi de preţurilee mici şi mâna de lucru mai ieftină din România. Se zvoneşte că filmările din satul Potigrafu au adus o economie de 20 milioane de dolari.