Hollywood: 6 vedete care au scăpat de anorexie

Anorexia ucide! Obsesia pentru siluetă şi frumuseţe face mii de victime anual. Persoanele care suferă de anorexie devin complet obsedate de greutate şi de dietă şi astfel dezvoltă teama că ar putea să se îngraşe, se văd în permanenţă graşi, chiar dacă sunt extrem de slabi. Modul de viaţă specific anorexicului este clasic: mănâncă extrem de puţin, fac exerciţii fizice epuizante şi, mai mult decât atât, fac abuz de laxative. Există însă şi poveşti cu final fericit, în care femei puternice au reuşit să învingă această tulburare. Nicole Richie, Portia de Rossi, Kate Moss sunt doar trei dintre femeile celebre care au câştigat lupta cu anorexia.

Portia de Rossi


"Lesbianismul m-a adus în pragul anorexiei", povestea acrtriţa din "Ally McBeal" în cadrul show-ului prezentat de Oprah Winfrey. În plus, aceasta a fost prima dată când actriţa a vorbit despre problemele de sănătate pe care le-a avut. Frumoasa blondă a mărturist că toate problemele de alimentaţie au pornit în momentul în care şi-a dat seama că este altfel din punct de vedere sexual, că este lesbiană. Mânca în jur de 300 de calorii pe zi, lua 20 de laxative pe zi, iar într-un an de zile a reuşit să slăbească 10 kilograme, ajugând într-un final la 37 de kilograme.

Tot Portia recunoaşte că salvarea a venit din partea soţiei sale, Ellen DeGeneres. Dragostea iubitei ei a salvat-o. Actriţa spune că Ellen a învăţat-o cum să iubească şi să preia din nou controlul asupra propriei vieţi.

Nicole Richie


În urmă cu 5 ani, Nicole nu cântărea mai mult de 40 de kilograme şi susţinea că nu este anorexică. Cu toate acestea, tânăra devenea tot mai slabă. La rugăminţile celor apropiaţi, Nicole a recunoscut că are o problemă şi a apelat la ajutor specializat. La 30 de ani, fiica cântăreţului Lionel Richie a revenit la forme mai sănătoase.

Kate Moss


A devenit cunoscută în lumea modei tocmai pentru silueta scheletică. Prin anii '90, supermodelul britanic a inventat un termen care să o descrie perfect: "rexy", care este o combinaţie între "anorexic" şi "sexy". Într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani site-ului de modă WWD, Kate Moss a spus care este motto-ul ei favorit: "Nu există nimic mai bun în viaţă decât să fii slabă!" Acum Kate pare că a revenit la gânduri mai sănătoase şi afişează forme mai pline şi mai plăcute ochiului.

Tori Spelling


Deşi a negat că suferă de anorexie, imaginile cu actriţa în costum de baie au contrazis-o. În 2009, actriţa susţinea că nu este bolnavă şi că fotografiile o fac să arate slabă. Tori a recunoscut că era mai slabă "decât ar fi vrut să fie", însă motiva că este din cauzal faptului că este extrem de ocupată, având grija de copiii ei. În prezent, silueta vedetei nu mai îngrijorează pe nimeni, iar Tori arată ca o mămică fericită.

Christina Ricci


Actriţa face parte dintre vedetele care au recunoscut problemele de alimentaţie cu care s-a confruntat. Christina a povestit că în adolescenţă s-a confruntat cu anorexia şi susţine că una dintre cauze este şi influenţa mediului de la Hollywood, dar şi divorţul părinţilor ei. Acum, după ce a învins temuta boală, vedeta recomandă tinerelor să evite dietele radicale şi să aibă mai multă grijă de sănătate.

Anahi


Şi tânăra actriţă a avut de-a face cu tulburările de alimentaţie. Anahi s-a îmbolnavit după moartea bunicii sale, iar anorexia a chinuit-o nu mai puţin de 6 ani. Actriţa mexicană şi-a dat seamă că este bolnavă şi că viaţa îi este în pericol când cântarul i-a arătat doar 38 de kilograme.