Hollywood: 5 actori care au refuzat roluri legendare. Cine a ratat?

Au avut ocazia să joace în nenumărate filme şi să cunoască succesul cu roluri extraordinare. Însă, au făcut şi greşeli. Sunt actori care nu au recunoscut potenţialul unui film şi au refuzat roluri care le-ar fi adus numeroase aprecieri. Vezi cine sunt actorii care au refuzat roluri în filme de succes!

Will Smith - "The Matrix"

Nu sunt puţine filmele de succes în care a apărut Will Smith. Cu toate acestea, este unul pe care l-a ratat - "The Matrix". Prima alegere a producătorilor pentru rolul lui Neo a fost Will Smith, însă actorul de 44 de ani a refuzat oferta pe motiv că nu a înţeles scenariul.

"Pur şi simplu nu m-am văzut în acest rol. M-am uitat la performanţa lui Keanu şi, foarte rar spun asta, dar aş fi stricat rolul cu siguranţă", a fost scuza vedetei după succesul înregistrat de "The Matrix".

Matt Damon - "Avatar"

Actorul Matt Damon a recunoscut anul trecut că a refuzat rolul principal în blockbusterul "Avatar" din cauza programului foarte încărcat din perioada respectivă.

"Am discutat cu regizorul James Cameron, am citit scenariul şi am ştiut că filmul avea să fie un succes de box-office. Am vrut să joc în "Avatar", să lucrez sub bagheta lui Cameron şi să învăţ de la el, însă s-a nimerit să filmăm la ultima parte a trilogiei "Bourne" (The Bourne Ultimatum) şi nu am putut accepta din cauza programului foarte strict",
a declarat actorul în vârstă de 42 de ani.

Actorul Sam Worthington a profitat de ocazie şi a acceptat rolul oferit iniţial lui Matt Damon.

Jack Nicholson - "The Godfather"

Actorul în vârstă de 75 de ani a avut şansa de a juca unul dintre cele mai cunoscute personaje de film, Michael Corleone. Însă Jack Nicholson a refuzat rolul, scuzându-se mai apoi: "Eram sigur că The Godfather va fi un film de succes, dar în acel moment eram de părere că indienii ar trebui să joace roluri scrise pentru indieni şi italienii ar trebui să facă acelaşi lucru."

Rolul a ajuns la Al Pacino, actor nominalizat de două ori la Oscar pentru prestaţia din film.

Mark Wahlberg - "Brokeback Mountain"

"Brokeback Mountain", filmul care prezentat povestea de dragoste dintre doi homosexuali, trebuia să aibă o altă distribuţie. Rolul interpretat de Jake Gyllenhaal i-a fost oferit prima dată actorului Mark Wahlberg. Acesta însă s-a speriat de gândul că trebuie să filmeze o scenă de sex cu un bărbat şi a refuzat rolul.

Sean Connery - "Lord of the Rings"

Sean Connery a mărturisit nu demult că regretă anumite decizii din trecut, printre care se numără şi refuzarea rolului lui Gandalf din trilogia "Stăpânul inelelor", regizată de Peter Jackson. Motivul pentru care nu a vrut rolul? Actorul în vârstă de 82 de ani susţine că nu a înţeles intriga.