Gabriel Cotabiţă, la un pas de moarte din cauza dietelor?

De câteva zile, artistul se află internat la Spitalul Floreasca, starea lui fiind gravă, dar stabilă, după cum au precizat medicii.

Dacă, iniţial, s-a spus că a leşinat sau a făcut infarct în timp ce se afla la sală, doctorii de la Floreasca au dar un comunicat prin care au anunţat ce se întâmplă cu Gabriel Cotabiţă şi ce a păţit acesta.

„Pacientul se află internat în momentul de faţă în Secţia de Terapie Intensivă, fiind în status post stop cardio-respirator resuscitat şi necesitând măsuri specifice de terapie intensivă, inclusiv ventilaţie mecanică.

Starea pacientului este gravă, dar stabilă.

Investigaţiile complexe de la internare până la momentul de faţă indică drept cauză cea mai probabilă a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac (produs în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral.

Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care îl evaluează permanent, în functie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii.
Precizăm încă o dată faptul că starea pacientului este stabilă“
, se arată în comunicat.

În ultimii ani, cântăreţul a slăbit peste 30 de kilograme, el urmând un regim alimentar strict şi un program de sport bine pus la punct. Unele voci afirmă că organismul său ar fi putut fi afectat de efortul pe care Cotabiţă l-a depus pentru a slăbi atât de mult.

În anul 2011, într-un interviu acordat ziarului Gândul, Gabriel Cotabiţă recunoştea că este un gurmand şi că are probleme cu greutatea, deşi a ţinut multe diete de-a lungul anilor. „Toate curele mi-au asigurat scăderea în greutate, dar după niciuna dintre ele nu mi-am schimbat şi modul de alimentaţie, aşa că, la un an de la terminarea dietei, eram în acelaşi punct din care plecasem, adică mă îngrăşam la loc“, afirma cântăreţul.

13 Mai 2015