Firma in turneu national

Poate ca te-a surprins placut primul lor videoclip, "La OrbirE". Poate ca nici nu l-ai vazut... In ambele cazuri, trebuie sa stii ca Firma este o trupa de "rock-isti" care au ceva de spus in muzica romaneasca...

O formatie relativ noua, Firma s-a concretizat, ca proiect muzical, in anul 2001. Au fost rapid remarcati de toate televiziunile cu profil muzical o data cu lansarea primului lor single, "La OrbirE", caruia i-au facut si un videoclip. Avand un concept inclinat mai mult spre partea filozofica a vietii, cu un ton destul de... negru, Firma s-a dovedit a fi o trupa care aduce "altceva" in rockul romanesc.

Au urmat concerte in cluburi bine cotate in Bucuresti si alte doua videoclipuri, la piesele "nIMENi" si, cel mai recent clip, "iMPORTANt". In prezent, baietii sustin un turneu national, care ii va tine departe de Bucuresti aproximativ doua luni.


-Rocca: Am cautat un nume neutru sub aripa caruia sa putem canta orice ne place.

Un nume care sa nu ne conditioneze muzica. Si am gasit Firma.


- Rocca: Dupa cum s-a mai spus, Firma practica un fusion de rock, trip-hop si blues, cu influente din jazz si funk. Intr-un cuvant, rock. Alternativ.


- Rocca: Am fost atrasi de generozitatea acestui stil, rock-ul oferind cea mai mare libertate de exprimare. In principal, rock-ul nu cenzureaza imaginatia. Alternativ - pentru ca... ne place!


- Rocca: Cu multa ambitie si cu putin noroc! Am ajuns printr-o intamplare la Intercont Music, casa de discuri care a crezut de la inceput in muzica pe care dorim sa o promovam.


- Firma: Observam cu placere ca genul acesta castiga adepti pe zi ce trece!


- Sorin: Ultimul concert din cadrul turneului va fi in Bucuresti. Nu va dezvaluim inca locatia, insa... Toate la momentul oportun!


- Lama: Rocca este "purtatorul de cuvant", daca la asta te refereai...
Tot el e responsabil pentru versuri si compozitie.
- Erhan: De asemenea, este si producatorul artistic al albumului "La OrbirE".


- Rocca: Fiecare are cate o idee, si, pe moment, incercam sa o punem in practica. O cizelam, o lucram si insistam pana ajunge intr-o forma finala, forma de care trebuie sa fim cu totii multumiti.


- Rocca: Avem pretentia ca suntem originali. Influente?! Greu de precizat...


- Firma: Sunt prea multe de spus... Si chiar daca nu ai "spate", dar ai de spus ceva si stii ce spui, lumea te va asculta si te va intelege.


- Firma: Evident, nu-i puteam multumi pe toti. Dar, cu siguranta, "iMPORTANt", va fi foarte apreciat de fanii trupei si de cunoscatori! Andreea Paduraru si restul echipei au fost grozavi si le multumim tuturor pentru acest proiect!


- Rocca: Cred ca e prea devreme sa vorbim acum despre un alt videoclip! Vom fi ocupati cu turneul cam doua luni de zile...
Dupa aceea vom mai vedea.


- Rocca: As fi vrut sa joc la Real Madrid (rade). Sunt ambitios, determinist si pasionat de filozofie.
- Lama: Ador pisicutele si Counter Strike. As vrea sa infiintez o scoala de chitara...
- Sorin Burcas: Pasionat de muzica si Internet. Atat.
- Erhan: Excentric, pasionat de sporturi extreme, desi nu practic. Imi place sa filmez.


-Pentru ca orice detaliu legat de muzica si imaginea noastra trebuie perceput asa cum ne dorim noi. In acel moment nimeni altcineva nu ne-ar fi putut descrie muzical


- Rocca: Cand am scris pentru acest album eram in, ca sa zic asa, "dark side of the moon".De unde pesimismul versurilor. Insa, ascultand cu atentie, vei gasi in album si tonuri de speranta.


- Da, poti sa-i spui si asa!


- Rocca: Nu, categoric, muzica a castigat in fata fotbalului! Si nu-mi pare rau!


- Nu stiu inca, ma mai gandesc.
Deocamdata ma dedic trupei Firma! Las proiectele personale pentru mai tarziu.


- De demult. E o pasiune mai veche a mea, care vad ca incepe sa dea roade, cum se spune! Drept dovada, felicitarile si cuvintele de lauda pe care le primesc pentru site.


- Vreau sa fac ceva pentru natura, pe care o iubesc! Si de care nu se prea preocupa nimeni pe la noi prin tara! Si e pacat.


- Firma: Pentru toti artistii, viata personala este pe planul doi. Am vrea sa nu discutam decat despre muzica... Acum...