Efectele operaţiilor estetice asupra Elenei Băsescu

O fată frumoasă transformată de intervenţiile chirurgicale, asta s-ar putea spune despre fata preşedintelui care, din momentul în care a intrat vizorul presei şi până astăzi, a suferit o serie de modificări la buze, dar şi la nas sau la coapse.
O fată frumoasă transformată de intervenţiile chirurgicale, asta s-ar putea spune despre fata preşedintelui care, din momentul în care a intrat vizorul presei şi până astăzi, a suferit o serie de modificări la buze, dar şi la nas sau la coapse.

Operaţii estetice la nivel înalt


În vârstă de 30 de ani, Elena Băsescu, mezina preşedintelui României, a apelat de mai multe ori la ajutorul medicilor esteticieni, nemulţumită fiind de aspectul său. A început cu injectarea colagenului în buze, operaţiune pe care o face de ani buni, mult mai des decât este recomandat. Apoi a decis că trebuie să-şi retuşeze coapsele, suferind două intervenţii chirurgicale în zona respectivă, iar apoi a mai trecut de trei ori prin cabinetul medicului estetician ca să-şi rezolve problemele pe care le avea cu nasul.

În afara acestora, Elena Băsescu a făcut un peeling chimic ca să scape de acnee, problemă care o "apăsa" foarte mult. La final, ca să ajungă la rezultatele pe care şi le-a dorit, mezina familiei prezidenţiale şi-a tatuat sprâncenele şi buzele. Unghiile şi genele false au fost numai completarea estetică de care mai avea nevoie ca să învingă în lupta cu ”defectele”.

Au fost oare aceste intervenţii potrivite, au ajutat-o sau, din contră, i-au afectat imaginea. "Poftim??? Ea era Elena Băsescu? Păi în ziare arăta altfel! Dacă ar fi să o luăm aşa, sunt mai frumos eu decât ea!".
Aceasta a fost declaraţia unui vânzător de benzinărie, citat de Gardianul, care a avut ocazia să o vadă în carne şi oase pe mezina preşedintelui.

Iată evoluţia buzelor Elenei Băsescu între anii 2005 - 2010. În prima poză, realizată în 2005, se observă că mezina preşedintelui are buzele naturale. În cea de-a doua fotografie, realizată în 2006, deja se face simţită prezenţa intervenţiilor chirurgicale, ultimele două poze sunt realizate anul acesta, iar schimbarea este evidentă.




Intervenţii de 18.000 de euro pentru imagine


Uneori cei mult strică, cel puţin aşa spun oamenii cu experientă. Alteori, dacă uiţi să te opreşti, rezultatele intervenţiilor de orice fel pe care le faci, îţi pot dăuna. Trăim într-o lume a imaginii, iar asta este clar. Cumpărăm în funcţie de ambalaj, vorbim cu oamenii care arată bine, care se îmbracă bine, ne place să mergem în locurile frumoase, totul se întâmplă în jurul acestui concept: frumuseţe. Dar oare ce înseamnă frumuseţe şi până unde putem să mergem în obţinerea ei. Cât contează frumuseţea şi cât contează imaginea unei persoane. Am avut ocazia să discut cu Mihaela Berciu, consultant de imagine, membru al Association of Image Consultants. Iată ce mi-a spus despre aceste lucruri:

”Imaginea personală şi profesională este, sau ar trebui să fie, "oglinda" calităţilor şi valorilor noaste interioare.
Dacă vreţi, putem considera imaginea materializarea exterioară a calităţilor interioare. Imaginea reflectă, de asemenea, realul nivel la care ne apreciem fiecare, evaluare pe care o facem la nivel subconştient, dar care este percepută, atât vizual cât şi sezorial de cei din jurul nostru.

Cel mai important lucru atunci când o femeie îşi construieşte o imagine este să înţelegem poziţia pe care o avem într-un moment dat al vieţii noastre şi să încercăm să proiectăm cât mai corect acest lucru, în cazul în care suntem multumiţi cu rezultatul auto-evaluării. În caz contrar, o îmbunătăţire a "învelişului" va duce la o îmbunătăţire a nivelului de încredere în sine, lucru care va fi instant transmis şi perceput şi de cei cu care intrăm în contact.

Poate că cea mai importantă informaţie pe care orice persoană, indiferent că este femeie sau bărbat, trebuie să o cunoască este impactul pe care îl are prezenţa proprie în comunicarea cu ceilalţi. Şi aici mă refer atât la prima impresie care este de cele mai multe ori definitorie ascensiunii profesionale şi/sau personale, dar şi la consecvenţa în prezentarea propriei persoane.

În România s-a înţeles greşit conceptul de imagine. Majoritatea pare să creadă că imaginea se bazează pe maşina pe care o conduci, pe ceasul de la mână, pe geanta de la braţ şi pe brandul ţinutelor.
Aşa cum am spus, imaginea trebuie să reflecte în primul rând calităţile, valorile şi nivelul intelectual, nicidecum exclusiv material. Ţinând cont de această remarcă, pot spune că imaginea ocupă un rol foarte important în România, dar, din păcate, dintr-un punct de vedere şi o direcţie complet eronate, situaţie care se vede şi se simte în nivelul la care se află economia ţării. Un alt aspect important care are valoare de cauză şi efect este nivelul de respect pe care îl etalăm atât faţă de sine cât şi faţă de cei din jurul nostru.

Vă provoc la un exerciţiu: priviţi-i pe cei din jurul dumneavoastră. Analizaţi-i fără să ştie, desigur, şi veţi observa nivelul de respect pe care-l au faţă de sine, faţă de poziţia pe care o ocupă, faţă de compania pentru care lucrează şi faţă de cei din jur, prin ţinuta pe care o adoptă în funcţie de ocazie, prin comportamentul etalat, prin limbaj ...".


Vorbeam mai devreme despre două intervenţii chirurgicale la nivelul nasului. În poza de mai jos, există o diferenţă clară la nivelul nasului. Prima fotografie este realizată în anul 2007, iar cea de-a doua în 2009.



Ce-i prea mult strică


Dorinţa noastră de a arăta ca în revistă, faptul că ne dorim să avem buzele Angelinei Jolie sau sânii Pamelei Anderson, nu trebuie să ne facă să depăşim limita dintre bine şi exagerat. Înainte să apelăm la orice intervenţie de chirurgie estetică ar fi indicat să purtăm o discuţie cu un psiholog.


"Pe lângă consultarea unui specialist, atunci când persoana se hotărâşte să apeleze la un astfel de tratament este obligatorie şi o evaluare psihologică. Înainte de a recurge la chirurgia estetică este vital să se examineze motivele pentru care persoana respectivă solicită o anumită operaţie. În primul rând este important sâ se apeleze la chirurgia estetică pentru propria persoană şi nu pentru a mulţumi pe altcineva. În al doilea rând, trebuie verificat dacă aşteptările persoanei care doreşte o operaţie chirurgicală sunt realiste. Un chirurg poate, de exemplu, să mărească sânii unei femei, dar el nu poate să facă miracole, să atingă perfecţiunea sau să rezolve automat toate problemele vieţii", declară Psihoterapeutul Andreea Vidan pe blogul său.
17 Noiembrie 2010