Dosar Eva.ro: 7 femei din România care o duc bine de pe urma foştilor soţi

11 Martie 2012

O femeie frumuoasă şi isteaţă are şanse mari să-şi găsească o partidă bună. Iar dacă ţinteşte în primul rând banii şi nu visează la cai verzi pe pereţi, pe care să vină vreun Făt-Frumos şi s-o ceară în căsătorie, are şanse mari să reuşească.

Câteva femei celebre din România şi-au asigurat o viaţă lipsită de griji după ce s-au căsătorit cu bărbaţi bogaţi şi influenţi, iar după ce au rămas fără ei au căpătat independenţă financiară sau au trecut la următoarea ţintă.

 

Monica Gabor, specialistă în Pink... Pong

Mariajul cu Irinel Columbeanu a fost lovitura vieţii pentru Moni. Tânăra băcăuancă a ieşit în lume, a devenit celebră şi a fost invidiată pentru "norocul" ei după căsătoria cu miliardarul de la Izvorani, în iulie 2006.

A făcut şi un copil, s-a plimbat prin străinătate, a devenit vedetă, a avut propriul reality-show şi şi-a făcut toate poftele cu banii lui Irinel. Dar numărătoarea inversă continua implacabil spre despărţirea pe care bârfele o prevestiseră încă de la nunta lor. În februarie 2011, ea a depus actele de divorţ la Judecătoria Buftea, apoi a plecat în America şi s-a războit cu Irinel pentru custodia fetiţei lor. S-a spus că Monica a renunţat la o avere de 10 milioane de euro, dar ea câştigase, de fapt, tot ce avea nevoie pentru a trece la următorul nivel al jocului: un trai pe picior mare, faimă şi "palmares". În plus, a evitat la timp trecerea sa pe "linie moartă" când au ieșit la iveală episoadele lor de infidelitate.
Moni şi-a găsit repede un alt finanţator, generosul domn... Mr. Pink. Dar tot ce are acum i se datorează tot lui Irinel, care a făcut o doamnă din fata "protectorului" Dinu Damaschin.

Augusta Lazarov, văduvă şi bogată

Căsătoria cu renumitul om de televiziune a transformat-o pe fosta prezentatoare a ştirilor TVR, pe numele ei de atunci Augusta Dumitraşcu, în moştenitoarea unui imperiu. Nunta a avut loc în 2004, deşi diferenţa de vârstă dintre ei era considerabilă - 40 de ani.

Valeriu Lazarov a murit la 11 august 2009, la vârsta de 73 de ani, în urma complicaţiilor survenite după o operaţie de colon. Împărţirea averii s-a făcut în secret, în familie, iar presa a anunţat că Augusta ar fi moştenit jumătate din averea estimată de Capital la 53-55 de milioane de euro, cealaltă parte fiind împărţită, potrivit legilor spaniole, între ea şi cei cinci copii ai omului de televiziune. Unul dintre fiii magnatului a confirmat că Augusta a fost menționată în testament.

Lazarov deţinea şase societăţi în România, între care patru case de producţie, iar în străinătate investise şi în alte domenii. Magnatul avea acţiuni la o companie farmaceutică din SUA, la Sony, Time Warner, CNN şi Antena 3 din Spania, Telefonica, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Spania şi Inditex (Zara). Afacerile sale din România şi Spania au fost preluate de fiii săi.
După întoarcerea în ţară, ea a devenit, în 2010, şefa departamentului de divertisment de la Antena 1. În februarie, ziarul Cancan a scris că Augusta are o idilă cu "burlacul" Vladimir Drăghia.

Mihaela Rădulescu a rămas fără Elan, dar se descurcă

După divorţul de Elan Schwartzenberg, vedeta TV şi-a construit imaginea unei femei independente, matură, puternică şi pe picioarele ei, în Monte Carlo, departe de răutăţile societăţii româneşti. Dar legătura cu Elan, a cărui avere era estimată anul trecut la 50 de milioane de euro, nu s-a rupt complet.

După o relaţie de 10 ani şi un mariaj de 4 ani, cuplul a divorţat amiabil pe 8 octombrie 2008, la cererea omului de afaceri. Ea a primit custodia copilului lor, Ayan, şi cu o pensie alimentară de 2.000 de euro, ducând o viaţă de lux în Principatul Monaco. "Mama copilului meu şi prietena mea de viaţă din ultimii zece ani nu are şi nici nu va avea probleme financiare", declara atunci, în Cancan, omul de afaceri. Şi s-a ţinut de cuvânt - Mihaela n-a dus lipsă de nimic.
În februarie, revista Story a anunţat că vedeta va reveni în televiziune cu emisiunea care a consacrat-o, "Duminica în familie". Coincidenţă, programul va fi difuzat chiar la Realitatea TV, postul deţinut de Elan Schwartzenberg.

Diana Lăscărescu, o moştenitoare deşteaptă

Ştirista de la TVR 2 a dus-o bine de la primul mariaj. Avea doar 19 ani când l-a cunoscut pe Cezar Lascarescu, un domn mult mai în vârstă decât ea, provenit dintr-o familie bună şi posesor al unei averi considerabile, în 1990.

După trei ani, ei s-au căsătorit, în ciuda diferenţei mari de vârstă. Mariajul a durat până în 1999, când Cezar Lăscărescu a depus o plângere la Poliţie, în care o acuza pe Diana că în timp ce el era plecat în provincie aceasta a plecat din vila din Snagov, unde locuiau, cu mai multe obiecte de valoare: bijuterii vechi de familie, pietre preţioase, ceasuri din aur, platină şi aur alb, tablouri foarte valoroase semnate de pictori celebri şi blănuri, în valoare de aproximativ 200.000 de dolari.
Diana a motivat atunci că a dorit să se asigure că nu va rămâne pe drumuri după ce va divorţa. Cezar Lăscărescu şi-a retras plângerea şi, mai mult, a renunţat şi la obiectele moştenite de familia lui, chiar înaintea divorţului pronunţat în 2001. Diana a devenit proprietara mai multor terenuri din Snagov, dar şi a unui apartament în centrul Capitalei, pe care a fost de acord să i-l lase în folosinţă fostului sot pe timpul vieţii.
După relaţia cu Imre, Diana a devenit soţia lui Dan Şucu, cu o avere estimată anul trecut de Forbes la 150 de milioane de euro. Cei doi au un băiat, Matei, născut în 2006.

Amalia Năstase, "bancherul casei Năstase"

Unul dintre cele mai mediatizate cupluri din România, Amalia şi Ilie Năstase, s-a destrămat după o relaţie de 14 ani. Cei doi au fost căsătoriţi timp de 7 ani şi au împărţit o avere estimată de Forbes la 7 milioane de euro.

Mai tânără cu 29 de ani decât el, Amalia i-a căzut cu tronc lui Ilie, deşi când s-au cunoscut ea împărţea pliante pe la diverse evenimente. Însă calităţile şi rafinamentul Amaliei l-au cucerit pe fostul tenisman. Cei doi s-au căsătorit în 2003, iar ea a devenit "bancherul casei", după cum s-a autodenumit într-un interviu publicat de revista "Money Express" cu câteva zile înainte de anunţarea divorţului. Ea ţine socoteala banilor, ea îi înmulţea şi controla cheltuielile. "Am făcut o echipă bună - eu sunt structurată şi organizată, iar el a venit cu PR-ul specific pe care un nume ca al lui îl poate avea“, a explicat Amalia pentru "Money Express“.
Amalia a recunoscut că dacă nu s-ar fi căsătorit cu Ilie ar fi fost "o femeie oarecare". Numele lui Ilie a ajutat-o să-şi facă legături la cel mai înalt nivel în mediul de afaceri şi diplomatic, astfel că primul ei business a venit firesc. În noiembrie 2008, sprijinită de Ilie, ea a înfiinţat agenţia de PR şi organizare de evenimente Eventures. În 2009, ea a intrat pe cont propriu într-o altă afacere, cumpărând 30% din compania High Fashion Concept, care deţine magazinul Victoria 46, deschis în urmă cu trei ani de grupul elen Solmar. "Luxul e pentru mine ca şi cum i-ai da unui copil posibilitatea să lucreze într-o fabrică de ciocolată. Nu m-am imaginat niciodată aici, dar cărei femei nu i-ar plăcea?", a declarat Amalia.

Veronica Guşă de Drăgan, în fruntea unui imperiu

Văduva timişoreanului Iosif Constantin Drăgan, decedat la 21 august 2008, la vârsta de 91 de ani, a moștenit întreaga avere a acestuia.

Ea a lucrat de la 22 de ani alături de milionarul român stabilit în Italia. În 2001, a preluat conducerea executivă a întregului grup de firme dezvoltat de soțul ei. Astăzi ea are o avere estimată de Forbes la 650-700 de milioane de euro.
Absolventă a Facultății de Drept, fiica generalului Gușă are 38 de ani și este o persoană foarte discretă. Locuieşte la Palma de Mallorca, în Spania, unde își crește cei trei copii și conduce un grup de 100 de firme, cu activitate pe tot continentul. Potrivit revistei Forbes, afacerile totale ale grupului condus Veronica Gușă s-au ridicat anul trecut la un miliard de euro.

Brigitte Sfăt, o lovitură imparabilă

La începutul anilor 2000, Brigitte era pe val: a fost aleasă Miss Top Model România, poza în Playboy, prezenta colecţii de modă. A urmat prăbuşirea, culminând cu închisoarea, dar apoi a reușit să ajungă în cel mai înalt punct din viața ei.

Brigitte a moştenit numele fostului ei soţ, Octavian Sfăt (foto), care a murit în 2002. Când s-a trezit milionară, la 25 de ani, singură şi cu un copil, a continuat afacerile soţului. Însă când a aflat că managerul unuia dintre cluburile sale i-ar fi furat din încasări, ea a tocmit doi interlopi ca să-l dea pe brazdă. Acesta a fost sechestrat şi bătut timp de zece ore. Bătăuşii i-au cerut să platească imediat un miliard de lei despăgubiri pentru lipsurile din gestiune, dar acesta a făcut rost doar de 5.000 de euro. După ce a fost eliberat, el a spus tot la Poliţie. Interlopii au dispărut, iar Brigitte a fost reţinută. A stat 60 de zile în arest preventiv, apoi a fost judecată în libertate și condamnată la trei ani de închisoare.
După ce a fost eliberată, Brigitte s-a apucat din nou de afac, s-a căsătorit cu Ovidiu Torj, de care a divorţat, şi a reuşit o magistrală lovitură de rever când i-a căzut cu tronc lui Ilie Năstase. Cei doi au anunţat că se vor căsători anul acesta.