Dosar Eva: 10 vedete din România care s-au schimbat radical în timp

5 Februarie 2012
Ne-am obişnuit cu vedetele aşa cum arată acum. Le urmărim zilnic, le vedem în cele mai diverse ipostaze şi nu ne mai dăm seama cât de mult s-au schimbat odată cu trecerea anilor. Iar diferenţele sunt notabile, în unele cazuri chiar uimitoare.

Surprinzător, în majoritatea cazurilor, timpul a ţinut cu vedetele: acestea arată mai bine acum decât în urmă cu un deceniu! Și nu toate au apelat la operaţii estetice.

Gabriela Firea

În 2000, pe când era purtător de cuvânt al Guvernului, purta atunci ochelari şi era o prezenţă sobră.
Puţini ştiu că primul loc de muncă al Gabrielei Firea a fost un post de suplinitoare la o şcoală aflată la 40 de kilometri de Bacău, oraşul ei natal. După mai multe etape în presă, ea a devenit, la mijlocul anilor '90, prezentatoare a jurnalului de ştiri la TVR. În ianuarie 2000, ea a fost numită consilier de relaţii publice şi imagine al premierului Mugur Isărescu, apoi, între februarie şi decembrie 2000, a fost purtător de cuvânt al Guvernului. Gabriela Firea purta atunci ochelari şi era o prezenţă sobră; avea un aer oficial, rece. Astăzi, deşi a înaintat în vârstă, arată mult mai bine.

Oana Zăvoranu

În 2000, avea 27 de ani şi îşi încerca norocul în televiziune. Era slabă, avea sprâncene groase şi sânii cât nişte mingi de tenis. De atunci, a devenit celebră, a provocat scandaluri şi s-a metamorfozat fizic.
Acum 12 ani, nişte prieteni i-au spus Oanei că se dau probe pentru postul de prezentatoare a emisiunii "Vară pentru 2", difuzată de TVR 2. A mers la casting, a câştigat concursul şi s-a făcut repede cunoscută. Frumuseţea ei brută, sălbatică, atitudinea agresivă, băieţească, a atras atenţia asupra ei. Cove a fost prima sa cucerire, o mişcare care a scos-o din anonimat. Oana a profitat din plin de celebritatea coprezentator la "Surprize, surprize!", apoi relaţía lor s-a rupt, după ce a fost fotografiată în timp ce lua masa cu un bărbat de origine arabă. Traseul ei ulterior e arhicunoscut: s-a combinat cu Pepe, s-a măritat cu el, şi-a pus silicoane, a pozat în "Playboy", s-a certat cu mama ei ca la uşa cortului, a divorţat, l-a declarat pe Tudy amantul ei şi a fost prostită ca ultima fraieră de vrăjitoarele Vanessa şi Melissa.

Cătălin Botezatu

Unul dintre cei mai vechi profesionişti în modă din România,  Botezatu şi-a început cariera în acest domeniu în 1984, ca manechin al casei de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu.
În 1991, Cătălin Botezatu avea 24 de ani, se îngrăşase şi îşi căuta drumul profesional într-o perioadă de tranziţie şi dominată de schimbări. Și-a deschis prima casă de modă în 1996, iar în acelaşi an a fost arestat în Italia, după ce a fost acuzat în ţară de bancrută frauduloasă. După acest episod dur, a revenit în business şi a lansat numeroase colecţii de lux, precum şi o linie de lenjerie pentru bărbaţi.
Totuşi, cel mai mare succes al creatorului rămâne Bianca Drăguşanu.

Mihaela Rădulescu

Ediţia românească a revistei National Geographic a publicat, la sfârşitul anului trecut, două fotografii din timpul Revoluţiei din 1989, în care apare Mihaela Rădulescu.
Una dintre imagini are următoarea explicaţie: ,,Funerariile lui Jean Louis Calderon. La căpătâiul lui, îngenuncheată, este Mihaela Rădulescu, pe atunci o necunoscută”. În cealaltă poză, Mihaela avea un pistol în mână!
O altă imagine surprinzătoare a vedetei de astăzi este cea de la începutul anilor '90, în care apare alături de Dan Chişu. Mihaela care atunci purta colanţi albi, era rujată strident, cu părul vopsit şi ţinea o ţigară în mână nu mai are nicio legătură cu vedeta de azi. Chirurgia estetică a înregistrat încă un succes notabil.

Monica Anghel

Este una dintre vedetele cu cele mai multe transformări fizice în ultimii 20 de ani. Cea mai recentă schimbare a survenit chiar la începutul acestui an: artista a slăbit, s-a tuns şi s-a vopsit blondă.

Colegul ei de la Europa FM, Bogdan Miu, a postat pe Facebook o fotografie cu noul ei look, iar în numai trei ore imaginea a primit zeci de comentarii şi sute de like-uri. Cunoscută pentru fizicul ei supraponderal, Monica Anghel a urmat un regim ambiţios, a dat jos kilogramele în plus şi arată foarte bine. Să vedem continuarea!

Liviu Vârciu

În 1998, când s-a lansat cu trupa L.A., era un necunoscut. A avut un succes nebun cu primul album, "Femeia", care a bătut toate recordurile de vânzări de până atunci pe piaţa muzicală din România. Vârciu avea un look de puşti rebel, cu pieptul dezgolit şi cu bretonul în ochi.
În 2002 a trecut la manele, a făcut mulţi bani, dar imaginea de manelist se ţine scai de el, chiar dacă în 2005 s-a reinventat din nou, trecând la actorie. A apărut în diferite seriale de televiziune, precum "Secretul Mariei ", "Fast food", "Scene de căsnicie" (Antena 1), "Chiquitas" (Kanal D), "State de România" (Pro TV) şi a devenit şi prezentator TV.
Astăzi, Liviu Vârciu e diferit de puştiul de la L.A., iar deosebirea nu e doar fizică. E mai matur şi mai stilat.

Teo

Ce schimbare! Privind imaginile cu Teo Trandafir de pe vremea când făcea emisiuni matinale cu Mircea Badea, nu poţi să nu te întrebi: "Doamne, cât timp a trecut de atunci!".
La mijlocul anilor '90, Teo Trandafir şi Mircea Badea făceau ce vroiau în materie de matinal TV. Aveau doar un studio micuţ, o masă şi două scaune - un decor de cofetărie post-comunistă. Și bani mai puţini. Iar Teo şi Badea erau mai tineri, mai energici şi mai vioi decât acum.
Între timp, Teo a ajuns pe culmile gloriei la Pro TV, apoi a făcut greşeala să plece de sub aripa lui Adrian Sârbu, decizie pe care a regretat-o mereu. A trecut printr-o mare cumpănă anul trecut, când a fost operată de pacreatită acută, la Viena, dar s-a pus din nou pe picioare. Arată mai bine acum, după atâtea încercări, decât în epoca matinalului.

Andreea Marin

O femeie care a arătat mereu bine. Singura diferenţă notabilă este că atunci când prezenta ştirile la TVR Iaşi, apoi la TVR în Bucureşti, avea un look mai puţin studiat, mai natural şi ingenuu decât aerul sofisticat de acum.
Andreea Marin s-a remarcat repede şi a trecut de la statutul cam impersonal al prezentatoarei de ştiri la cel de realizatoare a uneia dintre cele mai de succes producţii de televiziune autohtone. Sub îndrumarea lui Valeriu Lazarov, ea a devenit "Zâna surprizelor" şi una dintre cele mai dorite femei din România. Evident, şi în cazul ei timpul a lucrat în favoarea sa.

Cătălin Măruţă

La începutul anilor 2000, când venise din Târgu Jiu pentru a cuceri Capitala, tânărul Măruţă era student la drept, purta părul lung, prins în coadă şi era timid ca o fetişcană.

"Când mai văd acum câte o imagine de arhivă, îmi vine să mă tăvălesc de râs. Aveam părul lung, prins într-o coadă, şi emoţii la fel de <<lungi>>. După principiul <<sunt timid, dar mă tratez>>, am reuşit să înghit nodul din gât, să fac emisiuni şi audienţă", recunoştea el la sosirea în trustul Pro.
Chiar dacă nu mai are părul la fel de lung, ba chiar a pierdut multe fire, Măruţă de la Pro TV îl bate acum lejer pe Măruţă de la TVR, de pe vremea "Tonomatului DP 2": e mai experimentat, mai matur, câştigă mai mult, e căsătorit cu Andra şi e tătic.

Loredana Groza

A sucit minţile bărbaţilor cu apariţia în tricoul ud din "Căderea Constantinopolului" şi a devenit primul sex-simbol feminin după Revoluţie.

Loredana avea atunci o frumuseţe frustă, nelucrată. La începutul anilor '90 a trecut de la timiditatea cu care îşi masca sânii generoşi la dezvăluirea laturii sale senzuale.
După perioada de căutări din anii '90 a făcut cea mai deşteaptă mişcare prin trecerea în trustul Media Pro, unde "tata" Sârbu a făcut din ea o divă. Dar a contat mult şi "materialul clientului".