Dosar Eva: 10 divorțuri din România care au surprins pe toată lumea

1 Aprilie 2012
Divorțul a devenit o acțiune banală în lumea celebrităților, unde cuplurile se leagă și se desfac cu multă ușurință. De cele mai multe ori, vestea despărțirii unor personaje notorii nu mai reprezintă o surpriză, întrucât anunțul este precedat de zvonuri, știri și fotografii sau înregistrări care anticipează un divorț iminent.
Au fost, însă, și cazuri în care divorțul a surprins presa, publicul și chiar și pe apropiații cuplului care a decis să pună capăt mariajului. Ruptura a fost anunțată abia după oficializarea ei sau cu puțin timp înainte, întrucât cei implicați au decis de comun acord să păstreze tăcerea și să se despartă pe cale amiabilă, fără scandal. Iată cele 10 cupluri care i-au luat prin surprindere pe toți anunțând că se despart.

Marina Almășan și Victor Socaciu, un divorț urât

După un mariaj de 13 ani, Marina și Victor au divorțat în secret, de comun acord, la notar, acum două săptămâni. Însă ceea ce a urmat n-a mai fost deloc elegant.

Deși părea un cuplu fericit, cei doi ascundeau un secret murdar care până la urmă a ieșit la iveală: Marina îl înșela pe Victor. Cotidianul Click! a publicat imagini și înregistrări video din luna decembrie, în care vedeta TVR apărea alături de miliardarul timișorean Georgică Cornu, în București și la Milano.
"Marina este un capitol închis pentru mine. Am divorţat de ea, de două săptămâni, la notariat. Nu mai locuim împreună", a declarat artistul pentru Click!. Vedeta TVR susţine că mariajul s-a încheiat din cauza lui Victor. "Îmi pare rău să constat că Victor nu poate să-şi asume eşecul căsniciei noastre - eşec despre care el ştie foarte bine că este singurul vinovat încă de acum 10 ani", a declarat ea pentru revista Tango.
Cei doi au împreună un băiat, Victor, și câte un copil din căsătoriile anterioare.

Tăriceanu s-a despărțit și de a patra nevastă

Fostul premier a divorțat de Ioana în septembrie anul trecut. Decizia de a divorța de comun acord a fost anunțată însă oficial de cei doi pe 19 august, printr-un comunicat, cei doi rugând presa "să respecte nevoia de intimitate în această perioadă".

În mesajul lor, Călin și Ioana Tariceanu precizau că anunțul a fost făcut public "cu intenția de a evita speculațiile de orice natură" și informau că "nu vor fi făcute comentarii ulterioare divorțului".
Ioana Tăriceanu (34 de ani) a fost a patra soție a lui Călin Popescu-Tăriceanu (59 de ani). Ei au împreună un băiat, Mihai, născut cu câteva luni înaintea căsătoriei civile, desfășurată în 2003 la Budapesta. În 2004, ei s-au căsătorit și religios.

Manuela Hărăbor a divorțat de miliardarul israelian

Actrița în vârstă de 43 de ani a fost căsătorită timp de peste 17 ani cu Soli Shaltiel. Cei doi au avut mai multe afaceri, printre care şi studiourile Kentauros, dar nu mai locuiau împreună de mai mult timp.

Iubitul Manuelei este Rareş Ioan Stoica, actor la Teatrul Nottara, unde cei doi s-au și cunoscut. Potrivit Cancan, acesta a anunţat pe Facebook că e logodit cu actriţa, iar Manuela i-a urmat exemplul şi şi-a schimbat şi ea statutul pe reţeaua de socializare. “Sunt de mai mult timp împreună, dar nu s-a pus problema că l-a înșelat pe israelian. Erau despărțiți de mult! Îl iubește pe Rareș și se înțelege de minune cu fiica lui (Ioana Teodora, în vârstă de 17 ani)“, au declarat surse din anturajul Manuelei, citate de site-ul stl.ro
Actrița are un băiat de 21 de ani care suferă de autism, dintr-o relaţie cu Dan Chişu.

Foto: Click!

Petre Roman a lăsat-o pe Mioara pentru Silvia Chifiriuc

Probabil cel mai șocant divorț din ultimii 20 de ani. Cei doi au trăit împreună 33 de ani și formau unul dintre cele mai invidiate cupluri din România, dar au divorțat cu scandal în aprilie 2007, chiar în Vinerea Mare, cu două zile înainte de Paște.

Mioara Roman a înaintat cererea de divorț, după ce în ianuarie Petre a plecat de acasă și nu a mai răspuns la telefon timp de două săptămâni. Presa a aflat că motivul pentru care fostul premier și-a părăsit familia a fost cântăreața Silvia Chifiriuc, care pe atunci avea 35 de ani. Cei doi s-au căsătorit în secret, în iunie 2009, la Snagov, iar nași au fost soții Patriciu. După șase luni de la nuntă, Silvia a născut un băiețel, Petrus.

Dragostea în alb și mult negru: Sylvia l-a înșelat pe Andrei Ștefănescu

Un mariaj de trei ani și multe speranțe s-au dus pe apa Sâmbetei. Cel care a suferit a fost Andrei, dar măcar dovezile obținute l-au convins că bănuielile lui sunt întemeiate.

Cântărețul a fost cel care a anunțat că va divorța de soția sa, după ce a descoperit că aceasta l-a înșelat cu un tânăr de 20 de ani. "Zilele acestea au fost un coşmar pentru mine. Acum aproape 10 zile am aflat ceva grav şi am angajat un detectiv să o urmărească. Viaţa îți rezervă uneori surprize şi am aflat că eu nu eram atât de special. Nu aş putea să trăiesc într-o relaţie mincinoasă, aşa am fost educat. Cel mai chinuitor este să te culci lângă un om care ştii că te minte. Nimic nu este mai dureros decât să ştii că iubita sau soţia ta vine de la altul şi te mângâie şi se comportă ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, iar tu să ştii că te minte, dar să nu poţi să-i spui lucrul ăsta, pentru că aştepţi să strângi dovezile", a mărturisit Andrei la emisiunea „Happy Hour", de la Pro TV.
Vara trecută, Sylvia a filmat videoclipul piesei "Feel in love", în care a apărut şi tânărul cu care cântăreaţa şi-a înşelat soţul. Iulian, supranumit şi Baptiste Giabiconi de România, a mângâiat-o şi a sărutat-o pe nisipul fierbinte, în valurile mării şi pe o plajă pustie, conform scenariului, a relatat ziarul Click!.

 

Fiica președintelui a terminat-o cu Bodo

După trei ani de mariaj, Ioana Băsescu, fiica cea mare a șefului statului, a divorțat în ianuarie 2007 de Bogdan Marin, celebrul Bodo, solistul trupei Proconsul. Anunțul despărțirii lor a fost o mare surpriză.

Cei doi s-au căsătorit la 19 iulie 2003. Ioana Băsescu a depus cererea de divorț în noiembrie 2006, iar decizia a fost stabilită în ianuarie 2007. Potrivit EVZ, "stilul libertin" al lui Bodo ar fi fost unul dintre motivele rupturii. Cântărețul a fost căsătorit cu mulți ani în urmă și are un fiu adolescent care trăiește împreună cu mama sa în SUA. Înainte să o cunoască pe Ioana Băsescu, artistul a mai avut o relație de șapte ani cu o doctoriță, Geanina, pe care, potrivit informațiilor din presă, a părăsit-o pentru fiica lui Traian Băsescu. Fosta iubită a lui Bodo a aflat atunci din presă despre relația lui cu Ioana Băsescu.
Ziarul Gândul a dezvăluit că fiica președintelui și-a schimbat numele cu opt luni înainte de divorț, după ce a adresat o cerere în acest sens Primăriei Capitalei. "După aproximativ doi ani de la încheierea căsătoriei, între noi, soții, s-au iscat grave contradicții, care s-au accentuat de-a lungul timpului, culminând în fapt cu coabitarea a doi străini, nu a unei perechi. Disensiunile între noi s-au datorat în primul rând firilor noastre voluntare, fiecare dintre noi încercând să-și impună părerea sa asupra celuilalt. Toate acestea ne-au determinat să ajungem în această situație ireconciliabilă, continuarea căsătoriei, în lipsa oricărui sentiment de afecțiune, nemaifiind, în mod evident, posibilă. Relațiile de familie au fost grav și iremediabil vătămate. S-au dezvoltat între noi o serie de neînțelegeri legate de programele noastre diferite de lucru, preocupări și hobby-uri", se menționa în cererea de divorț, din culpă comună, înaintată instanței.

Amalia și Ilie Năstase au împărțit averea

După o relație de 14 ani, din care jumătate au fost căsătoriți, cei doi au anunțat în februarie 2010 că se despart și că vor împărți averea de 7 milioane de euro. Cei doi s-au căsătorit pe 5 iunie 2004, la Paris și păreau că formează un cuplu foarte solid.

Tabloidele au relatat că motivul divorțului ar fi infidelitatea ambilor soți. "Noi am decis să ne despărţim pentru că am ajuns la o răscruce a vieţilor noastre în care amândoi ştim că nu putem continua decât ca prieteni”, au precizat Ilie și Amalia într-o scrisoare adresată presei.
Ilie și Amalia au împreună două fetițe, Alessia și Emma. Ilie se pregătește anul acesta pentru a patra căsătorie, de data aceasta cu Brigitte Sfăt.

Melania Medeleanu a rămas prietenă cu Dan Teodorescu

Vedeta TV și solistul trupei Taxi au decis să se despartă în august 2006, la patru ani după ce s-au căsătorit. Nunta lor a fost un eveniment monden prezentat pe larg, mai ales că au avut un naș de cununie important: Traian Băsescu, pe atunci primarul Capitalei.

În 2006, tabloidele au scris că prezentatoarea TV ar fi avut o relație cu un coleg de serviciu. "Am ajuns amândoi la concluzia că aşa e mai bine, pentru că, între timp, priorităţile noastre s-au schimbat. E o decizie luată împreună şi e o chestiune de zile pană vom depune actele", a declarat Melania pentru Evenimentul zilei. "Am fost amândoi de acord că e mai bine să divorţăm. Vom rămâne prieteni", a spus, la rândul lui, Dan Teodorescu.
După divorț, cei doi au rămas în relații foarte bune. Melania a fost prezentă la lansarea albumului "Romantica", al trupei Taxi, pe care este inclusă și o piesă interpretată de Melania alături de fostul ei soț.

Cristi Borcea, de la Mihaela la "nunta secolului"

Președintele clubului Dinamo a depus cerere de divorț în aprilie 2011, solicitând despărțirea amiabilă de femeia care i-a dăruit trei copii.

Cei doi au fost căsătoriți timp de 22 de ani și au împreună doi băieți și o fată, Patrick (13 ani), Mihai Angelo (7 ani) și Antonia Melissa, iar până anul trecut nimic nu părea să umbrească fericirea familiei lor. Zvonuri despre iubita lui Alina s-au înmulțit la începutul anului trecut, însă nimeni n-a crezut că Borcea își va lăsa nevasta. În mai 2011, ei au divorțat în 5 minute la Judecătoria Buftea și au ieșit în fața presei ţinându-se de mână. "A fost cea mai dureroasă decizie pe care am luat-o în viaţa mea. Cea de a divorţa de Mihaela", a declarat finanţatorul dinamovist. "Îi mulţumesc lui Cristi că mi-a lăsat cele mai preţioase diamante, cei trei copii ai noştri", a spus Mihaela la ieşirea din Judecătorie.
În august 2011, Borcea, nășit de Gigi Becali, s-a căsătorit cu Alina Vidican, în ceea ce presa mondenă a numit "nunta secolului", iar anul acesta a suferit o operație pe cord.

Pepe și Oana, război fără sfârșit

Nimeni n-a crezut până n-a văzut. Și totuși, s-au despărțit. Pepe a ajuns la divorț din cauza infidelității Oanei și a refuzului ei de a avea copii.

Pepe a fost prea cuminte pentru gusturile Oanei, o vedetă zvăpăiată și greu de strunit. Cântărețul a ales calea divorțului după ce a aflat că ea îl înșelase cu "politicianul-nepereche" Tudor Ionescu, zis Tudy, finul lui Tăriceanu. "De 7 ani ii spuneam Oanei că vreau un copil, ea mă punea să mă uit în sus. Când voiam să ne iubim, ea îmi vorbea despre procesele cu mama sa. I-am spus că poate pierde procesele, dar pe mine nu mă va pierde niciodată. Eu am vrut o soție, nu o străină care să mă întrebe dacă a sunat avocatul. Nu am petrecut sărbătorile împreună, nu a venit nici măcar la ziua mea. Mi-a spus că se simte rău. Atunci am înțeles că nu o mai bucur. Dacă mă mai iubește, să mă lase să îmi trăiesc viața în continuare fără ea. Eu i-aș fi oferit orice. Îmi pare rău doar că Dumnezeu nu mi-a putut oferi mie mai multă răbdare. Îmi pare rău că nu i-am oferit mai mult, că nu am putut să îndur mai mult", a declarat cântărețul în show-ul lui Capatos.
Pepe și Oana Zăvoranu au divorțat amiabil în iunie 2011, dar, spre deosebire de alte cupluri mondene care s-au destrămat, ei n-au rămas prieteni. După ce cântărețul s-a logodit cu Alina Pastramă și a anunțat că va avea un copil, Zăvo a continuat să-l facă cu ou și cu oțet.