Dana Grecu, familie si cariera

Pe Dana Grecu o vezi in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16.00 la 18.00, la Antena 3.

Pe Dana Grecu o vezi in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16.00 la 18.00, la Antena 3. Aici, alaturi de analistul politic, Radu Tudor, jurnalista intoarce pe toate partile evenimentele din fiecare zi si le dezbate in timpul emisiunii "La ordinea zilei".

Pentru a o cunoaste mai bine, am decis sa cel mai bine ar fi sa stam de vorba cu ea si iata ce a iesit!

Care este targetul emisiunii "La ordinea zilei" si cum se face selectia evenimentelor pe care le analizati?


"Ordinea zilei" se intimpla zilnic, de luni pana vineri, de la 4 la 6. Ne adresam oamenilor care vor sa fie informati, care vor sa ajunga repede la miezul problemei, care nu asteapta primetime-ul pentru a se dumiri in legatura cu un subiect.
De cele mai multe ori evenimentele se intampla intre 4 si 6. Asa ca tinem pasul cu ele, la cald. La "Ordinea Zilei" intoarcem pe toate fetele o stire astfel incat sa creionam contextul in care ea a aparut pe piata. Ne ajuta invitati avizati.

Cand si in ce circumstante ati inceput sa lucrati impreuna cu Radu Tudor?


Suntem parte a emisiunii "Ordinea Zilei" de la facerea ei. Faptul ca il consider pe Radu un reper pentru mine face neimportant detaliul ca ne-am cunoscut.

Cum este sa lucrati cu Radu Tudor?

 
E un tip orgolios, experimentat, atent la nuante si foarte credibil. E o nuca tare.
E greu sa-i ajungi la inima! Eu sunt naravasa, el asezat! Cineva a vazut ca asta ar putea fi o formula de succes. Tin la Radu ca la un prieten  bun.

Cum ati ajuns in televiziune?


Simplu. Am depus o cerere de angajare. Ma recomandau o facultate de profil pe care o absolvisem si Scoala BBC pentru televiziune.

Exista evenimente fara importanta carora stirile le dau greutate? Imi puteti da un exemplu din experienta dumneaovastra?


Toate evenimentele sunt importante. Discutia e pentru cine, cat de multi si de grei sunt cei care le vad importante.
Cat de abili sunt cei care traduc evenimentele. Unghiul de abordare este capital in a face dintr-un eveniment sters o stire de presa.