Ce mănâncă 5 vedete ca să nu se îngraşe?

16 August 2017

Au acces la cei mai buni nutriţionişti şi au încercat multe variante până când au ajuns la cea mai bună dietă. Inspiră-te din dieta lor şi află ce mănâncă 5 vedete ca să nu se îngraşe!

Multe vedete admirate pentru corpul lor urmează o dietă destul de simplă. După ce au descoperit ceea ce funcţionează în cazul lor, au rămas la un plan echilibrat de alimentaţie şi nu fac excese culinare.

Cred că toată lumea ar fi curioasă să ştie ce mănâncă Victoria Beckham, Adriana Lima sau Gwyneth Paltrow şi care este secretul lor pentru a arăta impecabil de fiecare dată când apar în public.

Inspiră-te din dieta lor şi descoperă ce mănâncă 5 vedete ca să nu se îngraşe:

Ce mănâncă Victoria Beckham ca să aibă silueta perfectă?

Chiar dacă a fost criticată adesea pentru regimul de slăbit sever pe care l-a aplicat înainte şi după sarcină, ea susţine că are un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie prin care urmăreşte păstrarea unui medic alcalin în corp, limitând consumul alimentelor formatoare de acid.

În meniul său se regăsesc:

  • terciul de quinoa cu lapte vegetal (migdale, nuci braziliene), fructe goji şi rodie.
  • chipsuri din kale
  • mini-pizza cu făină spelta şi topping de legume şi brânză de capră.
  • linte cu cocos şi brânză de capră la cuptor.

Ce presupune dieta alcalină?
  • Se consumă multe legume, verdeţuri în stare crudă şi fructe.
  • Se bea multă apă plată şi ceaiuri din plante medicinale, neîndulcite.
  • Se consumă spanac crud, nuci şi seminţe crude, quinoa, avocado, broccoli, ulei de măsline.
  • Evită sau limitează consumul alimentelor procesate, cum ar fi pâinea, pastele, orezul alb, cerealele dulci şi produsele din conservă, deoarece induc starea de hiperaciditate. Optează pentru alimentele proaspete şi neprelucrate industrial care au un efect alcalin asupra organismului.
  • Se evită cafeaua, zahărul, ceaiul negru, alcoolul, băuturile carbogazoase.
  • Se evită alimentele acide: carne (viţel, porc, pește, vânat, midii, cârnaţi, slănină etc); lactate (unt, brânză, lapte, zer, frişcă, brânză de soia); ouă; îndulcitori (zaharină, zaharoză, sucraloză, miere, sirop de arţar, roşcove, sirop de fructoză); sosuri (maioneză, wassabi, muştar, ketchup).

Ce mănâncă Adriana Lima ca să aibă silueta perfectă?

O regulă de bază pe care o respectă cu stricteţe în privinţa dietei este legată de controlarea porţiilor. Supermodelul are mare grijă la cantităţile de alimente pe care le consumă la o masă, dar şi la diversitatea de ingrediente pe care le include pe parcursul zilei.

"Am o dietă echilibrată. Secretul meu constă în controlarea porţiilor de mâncare pe care le consum, dar am grijă şi să fac zilnic antrenament", declară supermodelul. Adriana Lima evită produsele procesate, băuturile alcoolice şi carbogazoase şi încearcă să aibă un consum mic de carbohiraţi. "Ideea de bază este să consumi ceea ce este natural şi să eviţi alimentele procesate, cum ar fi pâinea şi pastele. De asemenea, trebuie să elimini sau să reduci foarte mult consumul de cereale, orez, produse lactate. Rădăcinoasele, nucile şi fructele pot să fie consumate cu moderaţie", a declarat Dr. Charles Passler, nutriţionistul care a inventat dieta Paleo şi care-i supraveghează planul de alimentaţie.  

La micul dejun, Adriana Lima are câteva preferinţe pe care le alege în funcţie de dispoziţie: terci de ovăz cu stafide, omletă din albuşuri, iaurt cu miere şi muesli.

Pentru gustări, supermodelul alege mereu legumele crude (morcovi, castraveţi) şi uneori o bucăţică de ciocolată neagră sau o linguriţă de miere de albine pentru a rezista la antrenamentele sportive.

La masa de prânz, Adriana Lima combină mereu legumele (crude, la abur, la grătar) cu peşte, pui sau carne roşie.

La cină, supermodelul alege o salată simplă, iar în unele seri sare peste această masă.

Ce mănâncă Gwyneth Paltrow ca să aibă silueta perfectă?

Vedeta este pasionată de mâncarea sănătoasă şi acasă găteşte doar reţete sănătoase. Ingredientele pe care le foloseşte sunt organice şi se bazează în special pe preparate fără gluten şi vegetariene. Un fruct pe care vedeta nu-l ratează în nicio zi este avocado. Îl consumă pentru că are un conţinut ridicat de vitamina E care face minuni pentru piele, dar şi multă luteină, folaţi şi grăsimi sănătoase. În fotografia pe care a postat-o pe contul său de Instagram, Gwyneth îl consumă alături de ouă poşate, salsa şi quesadilla.

O altă întrebuinţare preferată de vedetă este aceea de a folosi avocado pentru a prepara smoothie-uri cu fructe şi lapte vegetal sau de a-l folosi în sushi.

Leguminoasele (lintea, năutul, mazărea, fasolea) sunt următoarele ingrediente care nu lipsesc din meniul vedetei.
Acestea sunt bogate în calciu, magneziu, vitamine din complexul B şi folaţi.

Afinele, nucile, legumele din familia cruciferelor (varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli), somonul, seminţele de chia, ciocolata neagră şi fructele de goji sunt alte alimente pe care vedeta le are în meniul său.

Iar când vine vorba despre dulciuri, Gwyneth pe preferă pe cele preparate din ingrediente organice şi fără gluten.

Ce mănâncă Jennifer Lopez ca să aibă silueta perfectă?

Secretul ei este că are mereu cu ea gustări sănătoase, fructe şi legume. Astfel, atunci când îi este foarte sau poftă de ceva apelează la ele. Nu se înfometează, însă acordă o atenţie foarte mare alimentaţiei şi face foarte mult sport.

Un alt aspect pe care Jennifer Lopez nu-l trece niciodată cu vederea este importanţa hidratării, vedeta consumând foarte multă apă plată.

La micul dejun apelează de regulă la un smoothie nutritiv care conţine pulbere proteică, iaurt grecesc, fructe de pădure, scorţişoară, miere, zeamă de lămâie şi gheaţă.

La masa de prânz alege de obicei o salată de kale, un măr ca gustare, iar la cină consumă piept de pui cu varză de Bruxelles şi cartofi dulci sote. Atunci când are poftă de ceva dulce, Jennifer Lopez alege fursecurile cu ciocolată, însă fără să exagereze cu cantităţile consumate.

"Nu beau alcool, nici cafea şi nu fumez. Astea chiar îţi strică tenul şi te îmbătrânesc", a explicat ea, adăugând că de regulă consumă alimente verzi: "Mănânc multe legume, sparanghel, varză de Bruxelles, broccoli şi kale", a spus artista.

Ce mănâncă Nicole Scherzinger ca să aibă silueta perfectă?

Pe lângă faptul că face yoga şi antrenamente intense, Nicole are foarte mare grijă la ceea ce mănâncă. Dimineaţa începe cu sucuri presate la rece (suc verde), iaurt grecesc cu granola, banană şi sirop de agave, precum şi un ceai verde servit fierbinte.

La prânz alege de obicei piept de curcan cu legume gătite simplu sau o salată de verdeţuri cu avocado.

La cină optează pentru o porţie de paste fără gluten cu sos de roşii, busuioc şi puţin parmezan.

Încearcă să stea departe de orice tentaţie, odată ce soarele a apus şi are foarte mare grijă să bea zilnic multă apă plată. Fructele pe care le consumă atunci când  îi este poftă de dulce sunt ananasul şi afinele, iar uneori se răsfaţă cu trufe de ciocolată.