Anca Parghel - un model de supravietuitoare

Tot destinul ei pare sa fie desprins dintr-un basm, care speram sa aiba un final fericit. Anca Parghel s-a nascut in Bucovina, intr-o familie foarte saraca. Talentul si vointa de...

Trebuie sa recunosc faptul ca imi este foarte greu sa scriu un material despre Anca Parghel, mai ales in aceste momente. Aveam in plan sa realizez un interviu cu ea, in care sa imi povesteasca, printre multe altele, despre aceasta putere divina a ei de a trece peste multe obstacole.

Spre rusinea mea, nu stiam nimic despre Anca pana acum ceva timp. Nici nu stiam ca exista, iar cand a aparut pe toate posturile muzicale, impreuna cu Tom Boxer, ma intrebam de unde a aparut aceasta voce si cui ii apartine. Am inceput sa caut pe Internet, sa imi intreb prietenii, simteam nevoia sa aflu tot despre aceasta artista.

De cand a inceput sa fie invitata in mai toate emisiunile de televiziune, pur si simplu, m-am indragostit de ea: vulcanica, plina de optimism... genul de persoana care iti da o stare nu de bine, ci de foarte bine! Nu ne-am intalnit niciodata fata in fata, desi mi-as dori enorm, dar starea pe care mi-o transmite, chiar si prin intermediul televizorului, este extraordinara.

Anca Parghel face parte din categoria de oameni pe care eu ii iubesc pentru ceea ce sunt, impactul pe care il au asupra mea, starea de bucurie si tristete pe care mi-o dau. Aceasta artista ajunge acolo unde putin oameni ajung in sufletul meu.

Talent pentru o mie de ani...


Tot destinul ei pare sa fie desprins dintr-un basm, care speram sa aiba un final fericit. Anca Parghel s-a nascut in Bucovina, la Campulung Moldovenesc, acum 51 de ani, intr-o familie foarte saraca. Talentul si vointa de fier au ajutat-o, insa, sa treaca peste acest impediment.

Se spune ca in aceasta zona a Bucovinei se regasesc energii cosmice; in apropierea Pietrelor Doamnei din munitii Raraului, se formeaza un fel de centru energetic al Europei. Potrivit unor specialisti, aici se inregistreaza un magnetism foarte puternic. Acum stim din ce cauza Anca Parghel este atat de energica si plina de viata!

Mama sa a crescut-o cu multa dragoste, de la ea mostenind pofta de viata si talentul muzical. In multe interviuri, Anca Parghel a declarat ca muzica este cea care ales-o pe ea si nu invers. Intr-un moment la vietii ei, a dorit sa se faca medic, tot o meserie care ajuta oamenii, dar a inceput sa cante, i-a placut la nebunie si a ales acest drum...

Fata mignona si ambitioasa cu parul negru si codite lungi pana mai jos de mijloc a parasit satucul in care s-a nascut pentru a urma Liceul de Muzica de la Suceava, iar apoi Conservatorul de Muzica din Iasi, unde a studiat canto clasic.

La varsta foarte frageda de 18 ani se casatoreste cu pictorul Virgiliu Parghel, de care s-a indragostit nebuneste inca de pe la 14 ani si caruia i-a pozat de nenumarate ori. La 19 ani il naste pe Ciprian, iar mai tarziu pe Tudor.

Iubirea dintre Anca si Virgiliu Parghel a durat 29 de ani, cand, in 1997, Anca pleaca cu cei doi copii ai sai in Belgia, la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde castiga prin concurs un post de profesoara de canto. Aceasta decizie a ei de face performanta a dus la o separare iminenta.