8 femei celebre care au vorbit deschis despre menopauză

Un studiu recent a arătat că 73% dintre femei nu își tratează simptomele de menopauză, printre care se numără bufeurile, insomniile sau transpirația nocturnă. Deși menopauza este un stadiu natural în viața tuturor femeilor, există în continuare o mulțime de idei preconcepute și teama de a discuta despre acest subiect. 

Dar unele vedete au vorbit deschis despre experiențele prin care au trecut atunci când au intrat la menopauză și astfel le-au încurajat și pe alte femei care se confruntă cu diferite simptome dificile să fie la fel de deschise. 

Naomi Watts

Actrița australiană în vârstă de 53 de ani a spus că trecerea prin menopauză nu ar trebui să fie un drum întunecat, pe care să mergi singură. „Să îmbătrânești este un privilegiu și o perioadă în care noi să ne simțim mândre de toate experiențele pe care le-am trăit. Nu trebuie să trecem prin asta singure”, a scris actrița intr-o postare pe rețelele de socializare.

Oprah Winfrey

Vedeta TV și una dintre cele mai bogate femei din lume a vorbit cu sinceritate despre situațiile dificile prin care a trecut la menopauză. „Timp de doi ani nu am dormit bine. Am fost la un cardiolog. Am luat medicamente. Am purtat un monitor pentru inimă timp de câteva săptămâni. Până la acel punct al vieții mele adulte, nu îmi amintesc să fi avut o conversație serioasă cu o altă femeie despre lucrurile la care ar fi trebuit să mă aștept”, a declarat Oprah. 

Gwyneth Paltrow

Actrița în vârstă de 49 de ani crede că nu ar trebui să ne fie teamă de cuvântul menopauză. Ea a scris pe pagina de Instagram a companiei sale, Goop, faptul că „menopauză are o reputație negativă și necesită un pic de rebranduire”. Gwyneth a mai spus că este nevoie ca mai multe femei să vorbească sincer și deschis despre menopauză. 

Cynthia Nixon

Starul din „Sex and the City”, în vârstă de 56 de ani, consideră că menopauză este un eveniment pozitiv în viața unei femei, atunci când apare la vârstă matură. „Nu am simțit deloc tristețe, așa cum se crede că se întâmplă când ajungi la 50 de ani și intri la menopauză. Libertatea care vine odată cu faptul că nu mai ești fertilă poate fi uriașă”, a declarat actrița. 

Bette Midler

Actrița de comedie, în vârsta de 76 de ani, a vorbit deschis despre dificultățile cu care se confruntă actrițele din punct de vedere profesional atunci când ajung la menopauză. „În această cultură, te aruncă pur și simplu când îmbătrânești. La vârsta mea, interpretezi roluri în care ești mama cuiva, iar apoi nici măcar astfel de roluri nu mai primești!”, a declarat Mindler. 

Sophie, Contesa de Wessex

Contesa de Wessex, în vârstă de 57 de ani, care este soția prințului Edward al Marii Britanii, preferă să privească partea plină a paharului în ceea ce privește menopauza. Ea spune că este o binecuvântare. „De fapt, ar trebui să celebrăm faptul că nu mai avem cicluri menstruale. Ar trebui să fie ca o eliberare”, a spus Sophie în cadrul unei conferințe, potrivit People. „Suntem fabuloase la 40 de ani și suntem chiar și mai fabuloase la 50, 60 și 70 de ani și ar trebui să celebrăm acest lucru și să le oferim mai multe oportunități femeilor”, a adăugat ea. 

Kim Cattrall

Actrița în vârstă de 65 de ani consideră că această etapă este normală, la fel care oricare altă etapă din viața unei femei. „Nu cred că este ceva de care ar trebui să ne rușinăm. Este la fel de natural precum a naște un copil, chiar este. Face parte din viață. Din punct de vedere fizic, face parte din felul în care suntem făcute; din punct de vedere hormonal, este modul în care suntem concepute, este modul în care funcționăm”, a declarat Kim într-un interviu pentru Cosmopolitan. Cu toate acestea, ea consideră că acest subiect este în continuare unul tabu. „Este înspăimântător să vorbești despre asta chiar și cu un medic. Vreau să le încurajez pe femei să fie mai deschise”, a declarat starul.

Salma Hayek

Vedeta în vârstă de 55 de ani a vorbit deschis despre experiențele prin care a trecut la menopauză. Ea spune că organismul trece prin modificări majore, dar asta nu înseamnă că menopauza înseamnă sfârșitul feminității. „Oamenii au concepția greșită că menopauza este momentul din care o femeie încetează să mai fie sexy. Ideea de a ți se pune o dată de expirare bazată pe abilitatea de a putea face sau nu copii este complet nedreaptă. Nu ar trebui să ne definească ca femei”, a declarat actrița. „Pentru foarte mult timp, ideea de frumusețe în cazul femeilor s-a bazat numai pe tinerețe. La naiba cu asta!”, a mai spus Salma.