15 vedete care nu își folosesc numele real

Numele de scenă trebuie să fie atrăgător și ușor de reținut. Din acest motiv, unele vedete își scurtează numele real sau chiar renunță la el. Iată câteva cazuri!

Un nume atrăgător este pentru orice vedetă cel mai eficient mod de a se impune în atenția publicului. Unele staruri își scurtează numele sau îl schimbă, inspirându-se din diverse surse - fie de la rude sau prieteni, fie folosind poreclele din copilărie.

Alții aleg cuvinte și nume care le plac sau recurg la generatoare online de nume pentru a găsit ceva interesant.

Drept dovadă că numele contează enorm în rețeta succesului, numele de scenă pe care le folosesc sunt cunoscute în toată lumea. În schimb, nimeni nu știe numele reale ale acestor staruri.

Bright Side dezvăluie care numele reale ale unor vedete și povestea din spatele acestor alegeri.

Natalie Portman — Neta-Lee Hershlag

Portman este numele de domnișoară al bunicii sale de origine evreico-rusoaică. Actrița a decis să-l preia ca nume de scenă.

Kit Harington — Christopher Catesby Harington

I s-a spus Kit de când era copil. Atât de des, încât abia la 11 ani el a înțeles că îl cheamă Christopher - a aflat asta la un test școlar. Actorul preferă și acum numele din copilărie, Kit, pe care l-a făcut cunoscut în toată lumea.

Meg Ryan — Margaret Mary Emily Anne Hyra

Când a decis să-și urmeze visul și să devină actriță, Meg a înțeles că îi trebuie alt nume. A ales "Ryan", pentru că acesta a fost numele de dinainte de căsătorie al bunicii ei.

Emma Stone — Emily Jean Stone

La începutul carierei, actrița a aflat că Emily Stone era un nume folosit deja de altă actriță. Întâi a folosit numele Riley, apoi l-a schimbat pentru Emma, cu care ne-am obișnuit toți. Vedeta a spus că uneori își uită numele real.

Gigi Hadid — Jelena Noura Hadid

Mama modelului, Yolanda, a venit cu ideea noului nume. De atunci, Jelena a devenit Gigi.

Meryl Streep — Mary Louise

Mary este numele pe care i l-au dat bunicii, în spiritul tradiției din familia sa. De altfel, și fiica actriței a primit același nume, Mary. Însă tatăl i-a zis mereu Meryl, pentru că îi plăcea mai mult cum sună. Louise vine de la cea mai bună prietenă a bunicii sale.

John Legend — John Roger Stephens

La începutul carierei, numele Legend i-a fost dat de poetul J. Ivy: "Ți-am ascultat muzica și îmi amintește de muzica veche. Sună ca a unei legende. O să-ți spus John Legend", i-a transmis acesta.

Oprah Winfrey — Orpah Gail Winfrey

Vedeta și-a modificat numele pentru că lumea îi spunea greșit Oprah, în loc de Orpah. A fost cea mai simplă și mai bună decizie.

Vin Diesel — Mark Sinclair Vincent

Actorul și-a creat acest nume combinând versiunea mai scurtă a numelui tatălui său vitreg, Vincent, cu pseudonimul său. Prietenii îl spuneau mereu Diesel, pentru că era tot timpul plin de energie.

Portia de Rossi — Amanda Lee Rogers

La 15 ani, actrița și-a schimbat numele în Portia de Rossi. Portia a provine din piesa lui Shakespeare, "Neguțătorul din Veneția", iar de Rossi i-a sunat exotic și de aceea l-a ales.

Courtney Love — Courtney Michelle Harrison

Numele vine din copilărie, când mama sa, Linda Carrol, o alinta strigând-o "Courtney, love" ("Courtney, dragă").

Ben Kingsley — Krishna Pandit Bhanji

Actorul a devenit cunoscut la 17 ani. El a decis atunci să-și schimbe numele real cu unul mai simplu și mai ușor de recunoscut.

The Weeknd — Abel Makkonen Tesfaye

Cântărețul și-a ales numele de scenă după ce a abandonat școala și a plecat de acasă. Întrucât o altă trupă canadiană folosea același nume și pentru a evita eventualele probleme legate de copyright, The Weeknd a renunțat la litera "e" din pseudonimul său.

Jennifer Aniston — Jennifer Linn Anastasakis

Tatăl vedetei provine din insula grecească Creta. După ce a emigrat în Statele Unite, familia a decis să își schimbe numele din Anastasakis în Aniston pentru a-l face mai ușor de pronunțat și de reținut.

Irina Shayk — Irina Shaykhlislamova

Supermodelul și-a scurtat numele ca să fie mai simplu și mai ușor de pronunțat.