10 vedete care și-au distrus cariera în câteva secunde

1 Noiembrie 2017
Aceste staruri foarte apreciate cu ani în urmă au reușit performanța negativă de a-și distruge cariera dintr-o singură mișcare greșită, accidentală sau intenționată. Deși au încercat să revină în lumina reflectoarelor, le-a fost de-a dreptul imposibil. Iată ce greșeli majore au comis: 

Ashlee Simpson

În octombrie 2004, Ashlee Simpson a cântat melodia "Pieces of me" în cadrul Saturday Night Live și totul a decurs perfect. Dar când s-a întors pe scenă pentru a cânta următoarea melodie, "Autobiography", lucrurile au luat-o razna. Partea vocală a piesei anterioare, "Pieces of me", a început să se audă, deși Ahlee nu avea microfonul în mână. A încercat să facă față momentului jenant cu câteva figuri de dans, pentru ca apoi să iasă de pe scenă. După momentul stânjenitor, vizibil afectată, Simpson a declarat că trupa a cântat melodia greșită. Mai târziu a spus că trucul de a face playback vocal a fost necesar pentru că avea probleme cu vocea din cauza refluxului gastroesofagian. Ashlee Simpson a încercat să revină în lumea muzicală după acest moment, dar publicul nu a apreciat trucurile sale. A fost huiduită în timpul unui concert live, iar vânzarea albumului său a scăzut dramatic după incidentul penibil.

Gary Busey

Gary Busey a fost un actor apreciat în anii '70 și '80, reușind chiar să obțină o nominalizare la premiile Oscar pentru rolul din "The Buddy Holly Story" (1978). Din păcate pentru star, încăpățânarea și un accident tragic au dus la încheierea carierei sale într-un mod neașteptat. Busey a fost pentru multă vreme un susținător înfocat al cauzei cel puțin bizare ca motocicliștii să nu mai poarte căști de protecție, în ciuda numeroselor studii care au arătat că acestea previn rănirea gravă și scad riscurile de deces în cazul unui accident. În mod oarecum previzibil, actorul a fost implicat într-un accident de motocicletă și nu purta cască. A avut nevoie de ore în șir de operații pe creier pentru eliminarea unor cheaguri de sânge. După accident a fost nevoit să facă recuperare, iar apoi a devenit dependent de droguri. Cu toate acestea, a refuzat în continuare să poarte cască de protecție atunci când merge cu motocicleta. Cariera sa a intrat într-un declin serios în urma acestei întâmplări nefericite.

Brandy

Brandy a fost o cântăreață R&B care a făcut senzație la finalul anilor '90 și începutul anilor 2000. A avut melodii devenite hituri, a primit premii Grammy și a avut propriul show TV în 1996, numit "Moesha". În 2006 a făcut parte din juriul primului sezon "America's Got Talent". Fusese lansată pe piață chiar și o păpușă realizată după chipul său. Dar totul s-a sfârșit tragic în anul 2007, în urma unui accident de mașină. Brandy conducea cu 100 de km/oră mașina sa, un Land Rover, și nu a observat că mașinile din fața sa au încetinit. Vedeta a intrat în plin într-o mașină, declanșând un accident în lanț în care a fost ucisă o femeie în vârstă de 38 de ani, mama a doi copii. Brandy a trecut prin numeroase procese și a ajuns până la urmă la o înțelegere cu familia victimei, dar cariera sa nu și-a mai revenit niciodată după această tragedie. În 2008 a lansat un album numit "Human", care a fost un dezastru comercial. La scurt timp și-a pierdut și locul în juriul "America's Got Talent".

​Oscar Pistorius

​Atletul cu ambele picioare amputate şi multiplu campion paralimpic, Oscar Pistorius, a devenit celebru în toată lumea după performanţa sa de la Jocurile Olimpice de Vară din Londra în 2012. Cu toate acestea, toată cariera lui s-a prăbuşit în doar şase luni, când a fost acuzat de uciderea iubitei sale, modelul şi actriţa, Reeva Steenkamp. Ea a fost împuşcată şi ucisă de Pistorius chiar de Ziua Îndrăgostiţilor în 2013, în timp ce era blocată în baia casei. "The Blade Runner", cum era supranumit sportivul, a susţinut că a crezut că era un instrus şi a acţionat aşa din cauza sperieturii. Acuzarea, însă, a spus că atletul a tras cele patru focuri de armă după ce iubita lui s-a ascuns în baie în urma unei dispute. El a fost găsit vinovat şi condamnat la şase ani de închisoare cu executare, cariera sa promiţătoare având un sfârşit prematur.

Mel Greig

Mel Greig e un DJ australian care a devenit celebru în întreaga lume în urma unui eveniment tragic. În 2012, aceasta împreună cu colegul ei de la un post de radio din Australia, Michael Christian, au făcut o farsă pe când ducesa de Cambridge era internată la o clinică din Londra. Cei doi s-au dat drept Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Charles, încercând să afle cât mai multe detalii despre sarcina lui Kate. Din păcate, gluma a avut consecinţe grave, pentru că o asistentă de la clinica King Edward din Londra, Jacintha Saldanha, s-a sinucis pentru că a căzut în capcana lor şi le-a oferit detalii private despre ducesă. În urma acestui incident, emisiunea a fost scoasă din grila de programe, iar cariera lui Greig a fost distrusă. Christian, care a avut un rol secundar în această farsă, s-a întors la serviciu câteva luni mai târziu la un alt post de radio. Greig a intentat un proces împotriva angajatorului ei, pentru că ea se opusese realizării acestei glume, însă a decis totuşi să demisioneze. După o pauză de trei ani, ea s-a întors la serviciu.

Sinead O'Connor

Cântăreaţa irlandeză Sinead O'Connor a fost subiect de primă pagină în toată lumea în anul 1992. Prezentă la  emisiunea TV "Saturday Night Live", vedeta a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea, iar valul de critici a apărut imediat. A durat doar un an înainte ca aceasta să dispară complet de pe scena pop americană. Sinead O'Connor a devenit celebră pe plan internaţional în 1990, datorită piesei "Nothing Compares 2 U", piesă pe care oricine a fredonat-o cel puţin o dată în viaţă şi care a reuşit să o menţină totuşi pe piaţă chiar şi după această întâmplare nefericită. Pe parcursul acestor ani, apariţia sa era legată de teme sexuale, de mesaje pe Twitter cu Miley Cyrus şi de discursuri sinucigaşe care ne-au făcut să nu uităm în totalitate de ea.

Rebecca Gayheart

Vedeta de 46 de ani care a apărut în seriale și filme celebre precum ”Beverly Hills, 90210”, ”CSI: Miami”; ”Medium”, ”Scream 2” și ”Urban Legend” a lovit cu mașina un băiețel de 9 ani, care a decedat în urma rănilor suferite. Accidentul a avut loc în iunie 2001, iar actrița și-a recunoscut vina, scăpând astfel de o condamnare la închisoare cu executare. Poliția a stabilit că vina îi aparține în totalitate, deoarece alte mașini au oprit pentru a-i permite băiețelului să treacă pe trecerea de pietoni, însă Rebecca nu l-a văzut la timp și l-a lovit din plin. Actrița a făcut 750 de ore de muncă în folosul comunității, a ajuns la o înțelegere cu familia băiețelului, însă acest accident i-a distrus toată cariera într-o fracțiune de secundă. 

De atunci, Rebecca Gayheart a primit roluri neînsemnate, a moderat câteva show-uri de televiziune sau a jucat în câteva episoade din seriale celebre, cum ar fi ”Dead LIke Me” (2003) și ”Vanished” (2006).

Elizabeth Berkley

Vedeta de 45 de ani a cunoscut faima cu rolul din celebrul serial ”Salvați de clopoțel” (1989). Însă, rolul din ”Showgirls” (1995) i-a distrus cariera într-o secundă și de atunci i s-au închis foarte multe uși la Hollywood, actrița primind doar roluri neînsemnate. ”Sunt convins că Showgirls i-a distrus cu totul cariera lui Elizabeth Berkley. Mi-a îngreunat și mie foarte mult viața, însă nu am fost atât de afectat precum ea. Practic, tot Hollywood-ul i-a întors spatele”, a explicat într-un interviu Paul Verhoeven, regizorul filmului ”Showgirls”. El chiar a încercat să pună ”stângăcia” cu care a jucat actrița pe seama lui și să-și asume vina pentru indicațiile pe care i le-a oferit. Ea a făcut striptis, a apărut în sânii goi și s-a sărutat pasional cu o brunetă în film.

Matthew Broderick

Soțul celebrei Sarah Jessica Parker a făcut un accident în 1987 în care a ucis două persoane. Pe atunci se afla în vacanță cu Jennifer Grey (”Dirty Dancing”), cu care avea o relație. Cei doi se întorceau dintr-o vacanță petrecută în Irlanda, el a intrat pe contrasens și a lovit în plin o mașină care mergea regulamentar. Pasagerii din cealaltă mașină, o femeie de 30 de ani și mama acesteia au decedat pe loc. Matthew Broderick ar fi petrecut mult timp în spital, acuzând pierderi de memorie, iar în final a fost acuzat de neatenție la volan, a pledat vinovat și a scăpat cu o amendă de 175 de dolari. 

Stephen Collins 

Îl cunoști cu siguranță din serialul ”Al șaptelea cer” în care juca rolul unui preot și tatăl unei familii numeroase. Dar în viața reală se pare că actorul ar avea o cu totul altă față. În 2012, poliția din New York ar fi intrat în posesia unei înregistrări în care actorul îi mărturisea soției sale Faye Grant, în timpul unei ședințe de terapie, că ar fi abuzat sexual mai multe minore. Înregistrarea a fost publicată în exclusivitate pe site-ul TMZ. Acuzațiile de pedofilie i-au distrus într-o secundă toată imaginea și cariera. 

MAI MULT DESPRE: cariera, actori, greseli, vedete