10 femei celebre care au luptat mult pentru a deveni mame. Celine Dion a făcut 7 proceduri FIV

3 Iulie 2022
Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane, în întreaga lume. Unul din șase cupluri, la nivel mondial, confruntându-se cu dificultăți în încercarea de a avea copii.

Unele femei celebre au vorbit deschis despre lupta lor cu infertilitatea și au dezvăluit că au trecut prin multe dificultăți înainte de a deveni mame.
 

Descoperă zece vedete care au luptat cu infertilitatea și și-au împlinit visul de a avea copii. 

Michelle Obama

Fosta Prima Doamnă a Americii a dezvăluit în cadrul unui interviu că s-a confruntat cu probleme de fertilitate și a apelat la tehnica de fertilizare in vitro (FIV) pentru conceperea celor două fiice ale sale, Malia și Sasha. Soția fostului președinte american Barack Obama a declarat că a ales această procedură medicală în urma avorturilor spontane multiple pe care le-a suferit.

Chrissy Teigen

Supermodelul Chrissy Teigen și soțul său, cântărețul John Legend, au încercat timp de cinci ani să aibă un copil. Și-au dorit să obțină o sarcină pe cale naturală, dar au reușit să își împlinească visul de a fi părinți în urma tratamentelor de fertilizare in vitro. În 2015, actrița a rămas însărcinată și a născut o fetiță. 

Courteney Cox

Actrița din „Friends” a dezvăluit că a suferit mai multe pierderi de sarcină de-a lungul timpului. „Rămâneam însărcinată destul de ușor, dar aveam o problemă în a păstra sarcina”, a spus Courteney Cox într-un  interviu. După mai multe încercări eșuate, ea și soțul său de la acea vreme, David Arquette, au decis să apeleze la fertilizarea in vitro. Procedurile au avut succes, astfel că a venit pe lume fiica lor, Coco. 

Celine Dion

La fel ca multe alte femei, cântăreața canadiană s-a confruntat cu infertilitatea. În jurul vârstei de 30 de ani, ea a apelat la fertilizarea in vitro pentru a rămâne însărcinată și a-l aduce pe lume pe fiul său, Rene-Charles. Vedeta s-a confruntat cu și mai multe dificultăți atunci când a încercat să mai aibă un copil cu soțul său, Rene Angelil. Fiii săi gemeni, Nelson și Eddy, s-au născut după o sarcină pierdută și șase runde de FIV. 

Brooke Shields

Booke a mai încercat încă o rundă de FIV, la vârsta de 36 de ani, după o sarcină pierdută și mai multe tratamente eșuate de fertilizare in vitro. Acea ultimă încercare a avut succes, iar actrița a rămas însărcinată în anul 2002 și în anul 2003 a născut-o pe fiica sa, Rowan. În anul 2006 a adus pe lume încă o fetiță, fără tratament FIV. 

Tyra Banks

Tyra Banks a dezvăluit că la vârsta de 24 de ani era convinsă că în maximum trei ani va avea copii. Cu toate acestea, lucrurile nu au decurs conform planurilor. După ce a împlinit 40 de ani, ea a realizat cât este din nefericită din cauza faptului că nu este mamă. Atunci a decis să apeleze la fertilizarea in vitro. În anul 2016, ea și partenerul său, Erik Asla, au devenit părinții unui băiețel, pe care l-au numit York. 

Amy Schumer

Actrița de comedie este cunoscută pentru faptul că vorbește deschis despre problemele sale de infertilitate. Ea a dezvăluit că a apelat la mai multe tratamente FIV pentru a-l concepe pe fiul său, Gene. Pentru că și-a dorit ca băiețelul să mai aibă un frate sau o soră, vedeta și soțul său, Chris Fischer, au apelat la aceeași procedură, dar fără succes. Amy a mărturisit că experiența a fost îngrozitoare și a decis să renunțe. 

Anne Hathaway

Actrița americană a avut dificultăți în a rămâne însărcinată și a dezvăluit că a fost atât de greu și a durat atât de mult încât se simțea tulburată chiar și atunci când vedea o femeie însărcinată. Când a dezvăluit pe Instagram că este însărcinată, ea a mărturisit că nu a fost deloc ușor. Într-un interviu pentru Daily Mail, actrița a vorbit despre cât de devastatoare a fost întreaga experiență pentru ea. 

Mariah Carey

Cântăreața americană a dezvăluit că a suferit un avort spontan înainte de a rămâne însărcinată cu gemenii săi, Moroccan și Monroe, la vârsta de 40 de ani. Ea a mai spus că a fost nevoită să facă tratament cu progesteron timp de 10 săptămâni, pentru a reduce riscul de avort spontan cu până la 50%.

Kim Kardashian

Kim a reușit să conceapă destul de ușor primul copil, pe fiica sa, North West. Ea a declarat că a rămas însărcinată rapid, fără să încerce prea mult. Însă obținerea celei de-a doua sarcini a fost mult mai dificilă, astfel că a apelat la fertilizarea in vitro. Ea și fostul tău soț, Kanye West, mai au împreună doi copii, care au fost aduși pe lume de o mamă surogat.