10 celebrități care au reușit să-și distrugă cariera în doar câteva secunde

16 Octombrie 2023
Multe vedete se cred invincibile. Dar, ele sunt constant în ochii publicului, iar publicul are puterea de a distruge cariera unei celebrități.

Când fanii se simt dezamăgiți, pot influența rapid cariera unei vedete. Nu este suficient să fii talentat, ci trebuie, de asemenea, să fii atent, amabil, politicos și să nu creezi probleme în timp ce îți faci munca.

Iată în galeria de mai jos câteva dintre cele mai răsunătoare momente care au schimbat în rău cariera vedetelor:

 

Kevin Spacey - Agresiune sexuală și viol

Kevin Spacey a avut o carieră de super-succes la Hollywood.

În urma scandalului Harvey Weinstein de la Hollywood și a mișcării ulterioare #MeToo, actorul Anthony Rapp s-a prezentat și l-a acuzat pe Spacey de avansuri nepotrivite când avea doar 14 ani.

Această acuzație a inspirat alți 15 tineri să prezinte nemulțumiri și acuzații similare.

În mijlocul controversei, Spacey a fost concediat rapid din rolul său principal din House of Cards de pe Netflix.

Imediat după acuzația lui Rapp, Spacey a înrăutățit lucrurile, dând vina de comportamentul său pe starea de ebrietate și abaterea de la severitatea acuzației anunțând că este gay.

Reacția cu privire la acuzații, scuzele și abaterea sa i-au afectat grav cariera de la Hollywood.

Ellen Degeneres - Angajați nemulțumiți

Gazdă de televiziune și comediantă, Ellen Degeneres, a jucat un rol esențial în a deschide calea pentru acceptarea LGBTQ.

Deși pare destul de plăcută în emisiune, în culise are mulți angajați nemulțumiți care au dezvăluit mediul toxic în care lucrează.

Angajații s-au plâns că producătorii manifestă favoritism față de anumite persoane, rezervând promoțiile și avantajele doar pentru ei.

Ei au comentat, de asemenea, că este foarte greu de lucrat cu  Ellen din cauza exigențelor sale mari și a spiritului răutăcios.

Cu aceste secrete dezvăluite, Ellen a decis să nu mai continue cu emisiunea.

Kanye West - Un tweet antisemit

Renumitul rapper și producător american, cunoscut și pentru că s-a căsătorit și a divorțat de Kim Kardashian, a fost implicat în nenumărate controverse de-a lungul carierei sale.

Cu toate acestea, acest scandal, spre deosebire de toate celelalte, a contribuit foarte mult la căderea lui, în loc să-i aducă mai mult succes și bani.

În octombrie 2022, West a postat un tweet explicit în care îi acuza pe evrei cum că ar controla lumea și că i-ar distruge pe toți cei care ar fi împotriva planurilor lor.

Acest tweet a dus la suspendarea conturilor sale de Twitter și Instagram, iar apoi la pierderea a peste 1 miliard de dolari din publicitate, după ce companii precum Adidas, GAP și Balenciaga au decis să-și rezilieze contractele cu rapperul.

Lindsay Lohan - Probleme juridice și dezintoxicare

De la o vârstă fragedă, Lindsay Lohan a cunoscut succesul ca actriță, cântăreață și model, devenind o vedetă de film cu drepturi depline până la vârsta de 18 ani.

În același timp, căsnicia părinților ei se destrăma și Lohan s-a trezit prinsă la mijloc, incapabilă să facă față presiunii de a-i menține fericiți pe mama și pe tatăl ei.

Între presiunea familiei și presiunea carierei, Lohan a început să scape de sub control.

Multiplele ei probleme juridice au devenit o țintă pentru paparazzi, care alimentau doar comportamentul ei nepotrivit și iresponsabil.

Cu multe contravenții, încălcări de probațiune și vizite la dezintoxicare, studiourile au revocat mai multe oferte de filme. Deși acum pare că și-a revenit, relansarea carierei este dificilă.

Lance Armstrong - Dopaj

Considerat cândva un adevărat erou american, ciclistul Lance Armstrong a dezamăgit fanii din întreaga lume când au apărut zvonuri că s-a dopat.

Armstrong s-a confruntat cu acuzații persistente de dopaj de-a lungul întregii sale cariere, deși ani de zile a negat cu fermitate acuzațiile.

Până în 2012, au fost strânse suficiente dovezi pentru a-l condamna pentru consumul de steroizi pe termen lung, precum și pentru traficul de droguri de îmbunătățire.

În urma condamnării, comitetul olimpic l-a interzis pe viață pe eroul căzut și l-a deposedat de cele șapte titluri ale sale la Turul Franței.

Într-un interviu cu Oprah Winfrey în 2013, Armstrong și-a recunoscut în cele din urmă vinovăția.

Mel Gibson - Rasism, antisemitism și violență domestică

Considerat cândva unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood și cel mai sexy bărbat în viață, Mel Gibson a avut câteva controverse scandaloase care le-au arătat fanilor și colegilor lui adevărata sa față.

Prima dintre acestea a avut loc în 2006, când actorul în stare de ebrietate a fost reținut. În loc să-și recunoască greșeala umil, Gibson a devenit beligerant și a început să arunce mesaje antisemite care au ieșit în presă.

În 2010, Gibson a avut din nou probleme cu legea, după ce fosta lui soție l-a înregistrat amenințând-o și, din nou, folosind insulte rasiale.

Departamentul șerifului din Los Angeles a emis un ordin de restricție împotriva violenței domestice împotriva lui și a lansat o anchetă.

Gibson a fost inclus pe lista neagră de la Hollywood timp de aproape un deceniu. Din cauza problemelor sale legale și personale, acum lucrează doar în spatele camerei, în loc să fie în centrul atenției.

Chris Brown - Violență domestică

Până în 2009, cântărețul R&B, Chris Brown, a urcat în lumea muzicii datorită talentului său, popularității muzicii sale și relației sale cu Rihanna.

Fanii și presa s-au îndrăgostit de cuplul de superstaruri, până într-un punct.

În februarie 2009, la o petrecere pre-Grammy, Brown și Rihanna au avut o ceartă care a escaladat într-o altercație violentă.

Brown și-a pierdut cumpătul și a lovit-o fizic pe Rihanna lăsând-o cu o buză despicată, obrajii învinețiți și răni pe frunte.

Vedeta pop a fost arestată și acuzată de agresiune. El a acceptat un acord de pledoarie de muncă în folosul comunității, cinci ani de probațiune și consiliere privind violența domestică.

Incidentul a rămas o pată asupra reputației sale.

Bill Cosby - Droguri și agresiune sexuală

Bill Cosby a fost un actor și comedian foarte respectat în industria divertismentului.

Datorită rolului său din The Cosby Show, a fost, de asemenea, considerat unul dintre cei mai de încredere și reputați oameni din afacere.

Toate acestea s-au schimbat atunci când Hannibal Buress s-a concentrat pe Cosby și pe obiceiul lui prost de a droga și viola femeile.

După intervenția lui Buress, femeile au început să vină în masă cu acuzații similare.

Din cauza legilor privind prescripția, majoritatea acuzațiilor nu au putut fi judecate penal. Chiar și așa, Cosby a fost găsit vinovat de trei capete de acuzare în 2018 și a fost inclus pe lista neagră de la Hollywood.

Armie Hammer - Canibalism și abuz sexual

Considerat cândva o vedetă în plină ascensiune la Hollywood, Hammer s-a confruntat cu o serie de scandaluri care i-au pătat reputația și i-au deraiat cariera.

Acuzații de conduită sexuală greșită, canibalism și mesaje tulburătoare au circulat online, dezvăluind o latură întunecată care a șocat industria și fanii deopotrivă.

Mai multe femei s-au prezentat în 2021, acuzându-l de agresiune sexuală violentă, viol și chiar tendințe canibale.

Gravitatea acestor acuzații a dus la o anchetă de nouă luni. Unul dintre acuzatori a împărtășit mesaje tulburătoare de pe conturile de socializare ale lui Hammer care sugerau canibalism, fantezii de viol și BDSM.

Alte femei au făcut relatări îngrozitoare despre relațiile lor cu Hammer, descriind abuzul emoțional și constrângerea sexuală.

În ultimii ani, Hammer locuiește în Insulele Cayman.

Scandalurile din jurul lui Hammer au avut, fără îndoială, un impact profund asupra carierei sale odată înfloritoare la Hollywood.

Martha Stewart - Fraudă cu valori mobiliare

Martha Stewart s-a dovedit a fi o femeie de afaceri inteligentă și de succes, autoare și vedetă de televiziune, până când a fost acuzată în 2003 de fraudă a valorilor mobiliare și obstrucționare a justiției.

În timpul procesului, ea a optat să demisioneze din funcția de CEO și președinte al Martha Stewart Living Omnimedia, compania pe care a fondat-o în 1997.

După ce a fost găsită vinovată de obstrucționare a procedurilor agenției, conspirație și a făcut declarații false către anchetatorii federali în 2004, a fost condamnată la cinci luni de închisoare, cinci luni de arest la domiciliu și probațiune pentru doi ani de la eliberare.