Un medic din Anglia a fost suspendat pentru că a lucrat 24 de ore fără pauză

Un medic care a lucrat schimburi de 24 de ore pentru a putea plăti extinderea locuinței sale a fost suspendat de autoritățile din Marea Britanie pentru că și-a pus în risc pacienții.
Dr. Bevan Hyder, în vârstă de 47 de ani, a făcut schimburi de 12 ore fără pauză între ele de cel puțin cinci ori, dar susține că "forma sa fizică" l-a ajutat să nu se simtă obosit.

Medicul își părăsea postul mai devreme, fără permisiune, pentru a merge la alte spitale unde avea contracte de colaborare, potrivit Consiliului Medical General din Marea Britanie.

Riscul la care și-a supus pacienții a fost considerat ca fiind foarte mare de către autorități, care i-au suspendat activitatea.

A fost găsit vinovat de abatere în serviciu și a fost suspendat timp de patru luni, dar apoi își poate relua activitatea.

"Deși nu există dovezi că pacienții au suferit în urma acțiunilor doctorului Hyder, comportamentul său a pus un risc nedorit asupra siguranței pacienților", a declarat Catherine Cundy, avocatul Consiliului Medical General, potrivit dailymail.co.uk.

Hyder, consultant în medicină de urgență, a făcut pregătirea medicală în statul Grenada din Caraibe și s-a mutat în Marea Britanie în anul 2004. 

În august 2014 a semnat un contract full-time în care era specificat faptul că trebuie să facă trei schimburi de 12 ore pe săptămână în cadrul secției de urgențe a spitalului Crawley din Anglia.

Dar corpul de control al Consiliului Medical General a descoperit că medicul și-a părăsit postul cu până la o oră și 40 de minute mai devreme de cel puțin cinci ori în cinci luni, fără să-și anunțe colegii.

Medicul, care este tatăl a patru copii, a spus că a avut nevoie de bani pentru a ridica o extensie casei sale din Eltham, Sudul Londrei, pe care a și vândut-o anul trecut cu 735.000 de lire.

Fostul vecin al bărbatului a declarat că acesta a investit cel puțin 150.000 de lire în locuință, construind aproape un etaj întreg.

Hyder a încercat să susțină că motivația schimburilor neîntrerupte "nu a fost una financiară, ci una altruistă".

Dar în declarația oferită ulterior a recunoscut că avea nevoie de mai mulți bani pentru a-și susține familia.
"Principalul motiv al muncii suplimentare a fost acela că familia mea era în creștere și aveam nevoie de mai mult spațiu", a declarat medicul.

Acesta a făcut schimburi de 24 de ore în perioada august-noiembrie 2014, călătorind între Brighton, Londra și Basildon, Essex.

"Hyder nu a avut un comportament adecvat și a pus nevoile sale deasupra celor ale pacienților săi", a mai spus avocatul acuzării.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă