Vedete România: 6 artişti care au spart topurile muzicale de afară

6 Februarie 2012
Există exemple de artişti contemporani care au reuşit să uimească  publicul de afară. Nu vorbesc aici despre cei care merg să susţină concerte pentru comunităţile de români, sau cei care cântă în cluburi şi discoteci. Vorbesc despre cei care au reuşit să intre şi să reziste, fără doar şi poate, în topuri. Vorbesc despre cei care au reuşit să susţină concerte şi să câştige bani din arta lor aşa cum fac legendele muzicii internaţionale când vin pe meleagurile noastre. Exemplul Innei, care i-a dat pe spate pe europeni, este doar unul dintre cazurile despre care vom discuta astăzi.

Ellie White ascultată pe două continente

Cariera cântăreţei Ellie White se află în continuă ascensiune internaţională, piesele ei sunt cântate în 11 ţări. Odată cu difuzările internaţionale şi cu prezenţa lui Ellie White în topurile externe au apărut şi cererile de concerte din ţări precum Rusia, Spania şi chiar Pakistan.

"Piesele lui Ellie au fost licenţiate până acum în ţări precum Italia, Grecia, Cipru, Serbia, Rusia, Polonia, Azerbaijan, Armenia, Georgia, Ucraina şi Belarus. În Franţa, Canada şi Statele Unite, piesele lui Ellie se ascultă la radiouri on-line, însă nu au existat până acum cereri de licenţiere în aceste ţări", declară Doru Tinca, managerul lui Ellie White.

Odată cu difuzările externe au început şi cererile de concerte, iar agenda lui Ellie se anunţă plină de concerte în afara ţării în următoarea perioadă. "Ellie a susţinut primele ei concerte internaţionale în Italia şi vom reveni în Peninsulă pentru o altă serie de show-uri încă din luna februarie. Pentru această primăvară mai rămân doar de stabilit datele unor concerte în Rusia, Spania şi chiar Pakistan", mai declară Doru Tinca.

Remarcabilă este ascensiunea cântăreţei în topurile din Spania, piesa "Power of Love" fiind inclusă spre vânzare pe iTunes Spania, începând cu 9 ianuarie.

Alexandra Stan, de platină în toată Europa

Alexandra Stan - cu siguranţă numele ei este sinonim pentru mulţi dintre noi cu piesa "Mr. Saxobeat". Este de înţeles, ţinând cont că este unul dintre cele mai mari hituri româneşti la momentul actual, apropiindu-se de 65 de milioane de vizualizări pe Youtube. "Mr. Saxobeat" a cucerit piaţa muzicală şi a ajuns pe locul 1 în multe ţări. Alexandra are în palmares două discuri de platină - primul a fost obţinut în Suedia, iar al doilea în Italia. Discurile de platină se alătură discurilor de aur primite din Marea Britanie şi Germania.

Inna, iubită în toată Europa

Inna, sau pe numele adevărat Alexandra Irina Apostoleanu, a cucerit inimile românilor, dar mai ales pe ale celor din străinătate. Piesele sale, "Hot", "Amazing", "Love" sau "Sun is up" au fost fredonate de milioane de tineri şi au făcut zeci de milioane de vizualizări pe Youtube. Numai piesa "Hot" are, pe canalul oficial, 53.416.800 de vizualizări, care cresc continuu. Ultimul videoclip al Innei, "Endless", lansat în urmă cu două săptămâni, a ajuns deja la aproape un milion de vizualizări. Românca a fost desemnată "Artistul Anului" în Polonia. Inna s-a situat pe poziţia 1 într-un clasament realizat de Billboard, a reuşit să se claseze pe locul 1 în UK Dance Chart şi a înregistrat vânzări de aproape 200.000 de exemplare în UK.

Edward Maya, câştigărul premiul Billboard în 2011

În luna mai, Edward Maya (25 de ani - pe numele său adevărat Eduard Marian Ilie) a câştigat premiul Billboard pentru cea mai bună melodie dance a anului "Stereo Love", reuşind astfel să o surclaseze pe renumita Lady Gaga. Videoclipul oficial "Stereo Love" are peste 132.000.000 de vizualizări pe Youtube. Piesa compusă în 2009 ar putea fi considerată drept cel mai mare succes românesc. A obţinut discul de aur în Belgia şi Finlanda, disc de platină în Germania, Danemarca, Suedia, Elveţia, SUA şi Canada, dar şi un dublu disc de platină în Spania şi în Italia. În plus, piesa care a încins cluburile din toată lumea a fost şi pe prima poziţie în clasamentele muzicale din România, Franţa, Olanda, Finlanda, Norvegia, Spania şi Suedia.

Akcent a lansat "Jokero" direct în Europa

În 2006, trupa Akcent, în formaţie completă atunci, lansa piesa "Jokero" care a înregistrat un succes fenomenal. În Rusia, în topul Russia Energy Radio, s-a clasat pe locul 4 şi pe 7 în topul Russia Hit Fm Listeners Top 30. În Polonia piesa a ocupat locul 15 în Poland Dj Top, iar în Olanda locul 6, in Dutch Dance Top 40.

Trupa O-zone dusă în toată lumea de "Dragostea din tei"

La un an de la lansarea melodiei "Dragostea din tei" în România (2003), cei trei băieţi de la O-Zone au dus acest superhit în toată Europa, ajungând pe prima poziţie în 27 de ţări. O-Zone a fost 13 săptămâni pe locul 1 în Eurocharts şi s-au vândut peste opt milioane de discuri cu celebra melodie. Deşi considerat cel mai de succes grup din Europa în anul 2004, cei de la O-Zone s-au despartit pe 13 ianuarie 2005.