Te enerveaza Valentine's Day?

Imediat cum trece jumatatea lui ianuarie, incepe frenezia! Vine Sfantul Valentin! Iar tensiunea creste constant zi de zi. Daca spui "gata cu Sfantul Valentin", te inteleg!

Imediat cum trece jumatatea lui ianuarie, incepe frenezia! Vine Sfantul Valentin! Iar tensiunea creste constant zi de zi. Daca spui "gata cu Sfantul Valentin", te inteleg! Ca sa nu mai vorbim de presiunea pe care sarbatoarea o pune pe umerii celibatarilor, ai celor care tocmai au terminat o relatie sau pe sufletul celor dezamagiti in dragoste.

Nu esti singura


Daca faci parte din categoria celor enervati de dulcea sarbatoare, afla ca nu esti singura care simte asta. Uite ce spun cei care sunt de aceiasi parere cu tine.

"Dupa parerea mea este o sarbatoare comerciala si atat. Nu am nevoie de o zi speciala pentru a iesi la un restaurant cu iubitul meu, nu am nevoie de ziua asta ca sa ne facem cadouri, iar prietenul meu nu are nevoie de ziua de 14 februarie ca sa-mi cumpere trandafiri. Dupa parerea mea, cei care asteapta un pretext pentru a-si dovedi afectiunea, au o problema", spune Angela, de 25 de ani.

"Anul trecut, de Ziua  Indragostitilor, iubitul meu a fost la bere, cu baietii.
Cred ca nu ii spune nimic ziua asta, si in consecinta nici eu nu ma mai gandesc la ea
", spune Iulia, de 30 de ani.

"Nici eu, nici iubitul meu nu sarbatorim Sfantul Valentin. Personal prefer 1 Martie si 8 martie. Ce sa facem, sa cautam prin frigul de afara un loc liber intr-un reastaurant, unde sa dam peste niste chelneri plictisiti? Plus ca ma enerveaza frenezia comerciantilor, a reclamelor si a faptului ca iti vand pielea ursului. Sunt mai pragmatica si poate ceva mai cinica", spune Ana-Maria, de 33 de ani.

Bufnita si vrabiutele


Iubirea este foarte frumoasa. Necesara. Incantatoare! O secventa minunata, care descrie pe de o parte frenezia, pe de alta plictisul, o gasesti in "Bambi",  filmul de desene animate, care descrie cel mai bine situatia. Tu ce esti, bufnita sau vrabiuta?

Terapie pentru prea mult Valentin


Sunt mai multe solutii, totul este sa stii cum si unde sa le cauti. Iata propunerile noastre:

O expozitie: pentru ca dragostea de arta este cel putin la fel de nobila ca dragostea pentru cel de langa tine, iar expozitii demne de interes, sunt.
Poti alege un muzeu de arta clasica, sau unul de arta contemporana, si nimic nu te opreste sa te lasi insotita de iubitul tau.

Fa sport: pentru ca sportul nu are nimic dulceag, ba chiar din contra. Energia si forta sportului sunt un antidot excelent pentru euforiile sentimentale. Efectele, mult mai utile. Arzi niste calorii, te incarci cu energie si vezi cu mult mai multa degajare tot ce este in jurul tau.

Uita-te la sport: cea mai buna varianta, un meci de rugbi, plin de testosteron, de barbati musculosi si lipsit complet de orice urma de gratie.

Savureaza o ciocolata: pentru ca este cea mai buna sursa de energie si de satisfactie. Sa nu faci greseala sa consideri ciocolata un element tabu pentru Sfantul Valentin, pentru ca nu este nici pe departe asa. Liber la ciocolata, dar la ciocolata de buna calitate, doar din magazinele de lux, care niciodata nu fac greseala de a se "agata" de "spiritul" Sfantului Valentin, de dragul vanzarilor.

O piesa de teatru:
pentru ca realitatea este expusa cu fata ei...
reala, pe o scena. Alege o piesa curajoasa, care iti prezinta lumea in culorile ei adevarate. Teatrul poate fi un antidot.

Un film:
ca alternativa la teatru, sau in completarea unei piese de teatru. Alege un film vechi, eventual unul pe care l-ai mai vazut, ca sa poti avea ocazia sa descoperi detalii pe care, fie nu le-ai observat, fie le-ai inteles altfel. O idee: "Mic dejun la Tiffany".

O carte buna: pentru ca lectura este o forma de dragoste fata de tine. Sau pur si simplu plimba-te intr-o librarie, intr-un anticariat si imbata-te cu mirosul senzational al hartiei tiparite si adunate intr-o carte. Eu iti recomand "Barbatii vin de pe Marte, femeile de pe Venus", de John Grey.  
O ora de generozitate: pentru ca ar putea fi o experienta de iubire in forma pura, neconditionata. Du-te la un camin de copii cu un kilogram de biscuiti si doua kilograme de portocale si ai sa-ti petreci cel mai frumos Sfantul Valentin din viata ta.

Care sunt sugestiile tale?
12 Februarie 2010