Sfârşitul lumii: 7 motive pentru care nu va veni sâmbătă

17 Martie 2011

Mulţi oameni din România, speriaţi de mijloacele mass-media şi de profeţiile Apocalipsei, aşteaptă ca sfârşitul lumii să fie în data de 19 martie. De ce? Pentru că la această dată, Luna este în cel mai apropiat punct de Pământ. Şi de aici, isteria e gata.

Luna va fi în data de 19 martie 2011 la cea mai mică distanţă de Pământ, din 1992 încoace. Îşi mai aminteşte cineva de sfârşitul lumii din 1992?

Evenimentul astronomic se numeşte ‘perigeu lunar’ şi înseamnă că vom vedea o lună mai mare ca de obicei.

Ea va trece la “doar” 356.578 de kilometri de Terra. Distanţa medie a satelitului natural faţă de Pământ este de 384.400 kilometri.
În condiţii de cer senin ar trebui sa vedem Luna cu 15% mai mare si cu 30% mai strălucitoare.

Vă prezentăm mai jos 10 motive pentru care sfârşitul lumii nu va fi în această sâmbătă:

1. Calendarul mayaş

Până când să se întâmple cataclismul din Japonia, ziarele de scandal şi producătorii de la Hollywood căzuseră de acord că sfârşitul lumii va fi în 2012. S-a făcut chiar şi un film slab cu acest subiect. În 2012 se termină calendarul mayaş, asta însemnând că se termină şi lumea. Logic, nu?

2. Război mondial

Pământul în sine e dovada faptului că până acum au existat nenumărate sfârşituri ale lumii, începând cu formarea continentelor, perioada glaciară, crearea unor munţi în urma erupţiilor vulcanice şi aşa mai departe.

Gândiţi-vă la cele două războaie mondiale provocate de oameni în urma cărora au sfârşit zeci de milioane de vieţi şi veţi înţelege că nu e niciun sfârşit mai perfect decât cel realizat de specia noastră inteligentă.

3. Creaţia

Sfârşitul lumii nu va fi sâmbătă pentru că e greu de imaginat că lumea va dispărea într-o singură zi. A fost creată în şase. Măcar două zile. În plus, când în România e 19 martie, în SUA e 18.

4. Lună plină

Fenomenul de ”Super-lună” e unul ciclic şi ţine de mişcarea de rotaţie a satelitului natural în jurul Pământului. De ce ar trebui să dispară lumea acum şi nu a dispărut în urmă cu 19 ani?

5. Cutremur

E adevărat că Luna influenţează o parte din fenomenele naturale ce au loc pe Terra, dar de aici şi până a spune că Luna se va prăbuşi peste Pământ e o cale lungă.

S-ar putea să existe o legătură între cutremurul din Japonia şi apropierea Lunii, dar oamenii de ştiinţă se contrazic şi nu există măsurători şi dovezi care să ateste acest lucru. Deci, s-ar putea ca sfârşitul lumii să fi trecut.

6.Arme

În natură, rareori sfârşiturile se petrec brusc. Moartea e precedată de boală, inundaţiile de ploaie, erupţiile vulcanice de emanaţii de gaze, chiar şi trăznetele sunt precedate de o înnorare accentuată. Sfârşiturile bruşte, neaşteptate au fost inventate de oameni, nu de natură. Noi am inventat armele de foc ce aduc moartea fulgerător, noi am inventat automobilele care retează vieţi cu miile în mod neaşteptat, noi ne luăm vieţile aruncându-ne pe geam sau otrăvindu-ne. În natură nu există sfârşituri bruşte.

7. Oamenii

19 martie va fi o zi ca oricare alta în care unii oameni vor lupta pentru supravieţuire, alţii vor ieşi în parc cu copiii, iar alţii vor sta cu sufletul la gură şi cu ochii lipiţi de ecranele televizoarelor pentru a nu pierde sfârşitul lumii. Iar a doua zi după acest sfârşit vor uita de el şi se vor stresa din nou gândindu-se la sfârşitul viitor.

Deşi pare neajutorată în faţa naturii, rasa umană are o capacitate de adaptare şi de supravieţuire ieşită din comun. Chiar şi în cazul unui cataclism planetar, şansele ca toţi oamenii să dispară sunt destul de mici. 

MAI MULT DESPRE: Romania, razboi, cutremur, sfarsitul lumii