Românii au talent: 5 motive pentru care a câştigat Adrian

Finala show-ului "Românii au talent" şi rezultatul votului exprimat de telespectatori au stârnit valuri atât printre fanii emisiunii, cât şi printre vedete. Există voci care acuză şi neagă obiectivitatea acestui rezultat, sunt, însă, şi oameni care l-au apreciat pe Adrian Ţuţu şi l-au votat.

Finala show-ului "Românii au talent" şi rezultatul votului exprimat de telespectatori au stârnit valuri atât printre fanii emisiunii, cât şi printre vedete. Există voci care acuză şi neagă obiectivitatea acestui rezultat, sunt, însă, şi oameni care l-au apreciat pe Adrian Ţuţu şi l-au votat. Valurile continuă să se formeze, iată, şi la trei zile de la anunţarea câştigătorului, taberele sunt în continuare împărţite, multe dintre întrebările puse rămânând fără răspuns.

Astăzi am decis să discutăm despre 5 dintre motivele pentru care oamenii care au urmărit show-ul "Românii au talent" l-au preferat pe Adrian Ţuţu.

1. Povestea tânărului orfan a împresionat


Încă din preselecţii, tânărul de 19 ani, orfan, Adrian Ţuţu, şi-a prezentat povestea de viaţă absolut incredibilă, inimaginabil de tristă. Într-un singur an a rămas şi fără mamă şi fără tată, iniţial a rămas în grija unei bunici, pentru ca mai apoi, la 17 ani, să-şi ia viaţa în propriile mâini şi să se mute singur în apartamentul lăsat de părinţii lui.
Acest gen de poveste impresionează până la lacrimi pe orice om, iar publicul a fost mişcat de greutăţile cu care se confruntă Adrian.

2. Mesajul inteligent ales i-a deschis drumul către victorie


Nu ştiu cine-şi mai aminteşte, dar la preselecţii, Adrian Ţuţu s-a evidenţiat, pe lângă poveste, cu imnul pe care l-a compus special pentru show-ul "Românii au talent". A urmat apoi piesa din finală, cu un mesaj clar de patriotism, de mândrie că e român, de voinţă, de putere, ambiţie şi dorinţă de evoluţie. Aici, Adrian Ţuţu a câştigat încă o bilă albă şi încă un număr de voturi din partea telespectatorilor.




3. Confuzie "Românii au talent"/"Dansez pentru tine"


Aşa cum am spus şi mai sus, nu mai este o noutate că în cazul lui Adrian Ţuţu s-a votat povestea şi nu talentul, unul dintre motive fiind poate şi asemănarea cu un alt show TV produs de Pro TV şi, anume, "Dansez pentru tine". În plus, oamenii au tendinţa de a pune necazul mai presus de orice, povestea lui rămânând bine întipărită în minţile celor care au votat.
Să ne amintim ce valuri stârnea pe vremuri emisiunea "Surprize, surprize!". Aceeaşi idee, tratată într-un alt context. Aşa a fost interpretat şi show-ul "Românii au talent" de public. În ciuda titlului, talentul a căzut pe planul doi.

4. Numerele antrenante, cheia către succes


Aşa cum s-a întâmplat şi la Britain's Got Talent în 2009, când fantastica Susan Boyle a pierdut în faţa numărului exploziv al celor de la Diversity, la noi Iustin Ianău a pierdut în faţa aceluiaşi gen de prestaţie. Adrian Ţuţu, asemenea celor de la Diversity, a creat atmosferă, a ridicat sala în picioare, a transmis energie, a inventat un manifest.



5. Meciul Steaua - Dinamo l-a scos câştigător pe Adrian Ţuţu


La final, nu putem să nu facem referire la derby-ul Steaua - Dinamo care, cu siguranţă că a avut multe de-a face cu rezultatul final. Fluierul de final al meciului a coincis cu începutul prestaţiei lui Adrian Ţuţu pe scena de la "Românii au talent", aşadar bărbaţii, fani meciuri şi rapp - stilul interpretat de câştigător, nu au făcut decât să-i ridice cota tânărului din Focşani.
Mai mult, revenind la mesaj, unul patriotic care, nu-i aşa, se potriveşte perfect cu starea unui telespectator pasionat de încleştări sportive. În plus, Cancan anunţă că Adrian Ţuţu este fan înfocat al echipei Steaua Bucureşti, el face parte din galeria Stelei, fiind o prezenţă constantă la meciurile "roş-albaştrilor" de acasă, cât şi din deplasare. Mai mult, suporterii stelisti au făcut tot posibilul pentru a-l vedea câştigător pe cel venit dintre ei. Adrian a primit foarte multe voturi din rândul fanilor din Ghencea, care l-au şi promovat pe Facebook şi pe alte site-uri de socializare.

În concluzie, cele 29 de procente care l-au situat pe Adrian Ţuţu în fruntea clasamentului şi care l-au transformat în fericitul câştigător al premiului  de 120.000 de euro, înseamnă, de fapt, o sumă a tuturor motivelor exprimate mai sus. Adrian Ţuţu a fost omul potrivit la locul potrivit şi momentul potrivit, are o poveste tristă şi ştie ce să facă cu ea şi, de ce nu, are şi un talent, mai mare sau mai mic.
28 Aprilie 2011