România: 6 copii "de bani gata" certaţi cu legea

10 Decembrie 2010
Fiul omului de afaceri, Silviu Prigoană, Honorius, a fost prins depăşind viteza legală, de două ori. Andrei Plăcintă, fiul fostului ministru al Tineretului şi Sportului este, zilele acestea, eroul principal al unui scandal în care violenţa şi tentativele de omor "fac deliciul" audienţei. Puştiul teribilist al Craiovei, Iustin Covei, are nu mai puţin decât 8 dosare penale, iar băiatul fostului Secretar de Stat în M.A.I, Alex Fătuloiu, nu este străin de scandalul de la Piatra Neamţ.

Honorius Prigoană sau "Vitezomanul Gică"

În 2008 a fost prins cu 89 km/h pe strada Barbu Văcărescu, iar anul trecut cu peste 100 km/h în Româneşti, judeţul Prahova. Spre nemulţumirea tatălui său, Honorius s-a ales doar cu permisul suspendat. "A făcut şcoala de şoferi cu Stevie Wonder, ori are el o problemă la ochi şi nu vede indicatoarele rutiere. Poliţişti, anulaţi-i permisul!", a strigat atunci omul de afaceri.

Andrei Plăcintă, "Arnold Schwarzenegger" de Dorobanţi

Fiul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, este protagonistul unui scandal de proporţii. Luni tânărul de 20 de ani şi-a snopit prietena în bătaie, i-a smuls telefonul mobil, i-a avariat maşina şi a trecut cu autoturismul peste piciorul unui bărbat care a încercat să intervină. Unul dintre martori a declarat că Plăcintă se afla sub influenţa substanţelor etnobotanice. Deşi a fugit de la locul accidentului, fiul fostului demnitar a fost reţinut de poliţie, după căteva ore. Acum se află în arest preventiv, sub acuzaţiile de tălhărie, loviri, distrugere, tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Iustin Covei, 8 dosare penale la 25 de ani

Fiul lui Marin Covei, judecător la Curtea de Apel Craiova, Iustin Covei este cunoscut în Craiova ca unul dintre cei mai periculoşi tineri din zonă. Cel mai grav caz care-l are cap de afiş pe tânărul de 25 de ani s-a petrecut în 2009. Alături de alţi 13 suspecţi, Covei a fost arestat pentru fraude bancare de proporţii. Cei 14 furau informaţii bancare cu ajutorul unor camere video montate pe bancomate din străinătate. Banii erau sustraşi ulterior din Australia, Iordania şi Tunisia, cu ajutorul unor carduri falsificate. În această toamnă tânărul a fost eliberat din arest, magistraţii fiind de părere că poate fi judecat în libertate.

Cristian Ungur s-a crezut eroul într-un film de acţiune

Fiul unui cunoscut medic şi politician din Caransebeş a făcut ravagii la Campionatul Naţional de Motociclism din această vară. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice - 2,35 la mie alcool pur în sânge - Ungur a intrat cu maşina pe pistă şi a accidentat grav patru persoane. După o cursă demnă de cele mai bine făcute filme de acţiune, cu zece motociclişti şi o dubă pe urme, Ungur a fost prins. Două dintre cele patru victime au fost grav rănite şi au petrecut câteva săptămâni pe patul de spital. Una dintre ele s-a ales cu faţa zdrobită. Tinerelul craiovean a stat numai 60 de zile în arest, fiind mai apoi eliberat sub control judiciar.

Ion Ion Ţiriac şi "Cocaina pentru VIP-urile"

Deşi a declarat senin că numai în filme a văzut cum se droghează oamenii, fiul magnatului Ion Ţiriac nu a scăpat foarte repede de acuzaţia de deţinere şi trafic de droguri. Procesul început în anul 2002 s-a terminat pentru Ion Ion Ţiriac în 2009 când a fost achitat. Nu se ştie însă dacă imaginea lui va mai putea fi spălată vreodată.

Alex Fătuloiu, mită de un milion de euro

Alex Fatuloiu, fiul fostului secretar de stat Dan Fătuloiu, apare în dosarul mitei de un milion de euro ca intermediar al întregii "afaceri". Surse din cadrul anchetei susţin că tânărul ar fi fost contactat pentru rezolvarea situaţiei de un fost partener, Ştefan Badea, actual "locotenent" al lui Cătălin Chelu, miliardarul care a vrut să scape de zeci de dosare penale încercând să-i dea mită un milion de euro fostului secretar de stat Dan Valentin Fătuloiu. În plus, în cadrul aceleaşi anchete, s-a descoperit că Alex Fătuloiu era bun prieten cu interlopii şi maneliştii din Piteşti. De ziua sa, sărbătorita cu fast la Duet - clubul maneliştilor din Piteşti - mai multi interlopi i-au făcut dedicaţii fiului fostului Secretar de Stat.