Pacaleli de 1 aprilie. Scumpirile? Nu, acestea sunt pe bune

Pacalelile de 1 aprilie ar trebui bine ticluite din timp, necesita documentare, eventual cumparaturi pentru "recuzita" necesara unei farse reusite...

Pacalelile de 1 aprilie ar trebui bine ticluite din timp, necesita documentare, eventual cumparaturi pentru "recuzita" necesara unei farse reusite... Nu am avut timp de nimic din toate acestea asa ca  m-am bazat pe amicul Google pentru inspiratia de ultim moment. Incep deci cautarile...

Citesc undeva ca, de la 1 aprilie, se scumpesc alimentele, medicamentele, carburantii, tigarile si alcoolul. E o pacaleala, imi spun, dar gandul nu-mi da pace, asa ca incep sa verific stirea din trei surse. Daca e o pacaleala se pare ca s-au pacalit vreo trei ziare cu tiraj mare. Mai verific cateva surse, ajung la noua, si ma opresc. Da, deci scumpirile sunt pe bune...

Din acest moment, adio inspiratie. Cui ii mai arde de pacaleli? Dupa cateva minute ma razgandesc. Daca tot e criza si toate se scumpesc, macar rasul e pe gratis. Revin cu incredere la amicul Google si iata ce gasesc.

 

Sugestii de farse pentru prieteni si familie


Pe blogul Vulpitei am gasit cateva pacaleli numai bune de facut prietenilor, sotului si rudelor.  Ramane de vazut daca relatiile dintre voi vor ramane aceleasi si dupa aceasta zi:

- Iubitule, m-a sunat mama. S-a saturat de stat singura si vrea sa vina la noi. Nu sta mult, cateva luni doar. I-am zis sa vina... Oricum tie iti place sa dormi pe jos. Te sarut. Vorbim mai multe cand vii acasa.

- Buna, sunt Nelly, noua asistenta a domnului director. Dom' Director m-a rugat sa iti comunic ca nu mai are nevoie de serviciile tale. Ii pare rau ca nu a putut sa iti spuna el asta, dar este foarte ocupat, asa cum bine stii. Imi pare rau si as vrea sa stii ca nu este nimic personal. Sunt sigura ca o sa te descurci. La revedere.

- Alo, buna ziua, imi cer scuze ca va deranjez… Nici nu stiu de unde sa incep… Am ceva foarte important sa va spun si nu stiu cum sa o fac, dar cred ca cel mai bine este sa va spun direct pentru ca astfel de lucruri numai asa se pot spune.
Sunt fratele tau vitreg. Zilele trecute mama mi-a marturisit ca tatal meu este si tatal tau. Mi-as dori mult sa ne cunoastem.

- Suntem prieteni de atatia ani si de aceea imi este foarte greu sa iti spun... Dar trebuie, pentru ca nu mai pot trai in minciuna, nu mai vreau sa ma scald in aceasta mocirla… Iubita ta te inseala cu mine. Eu te insel cu ea… Imi pare rau… S-a intamplat… Stii ca nu ai cum sa stai impotriva sentimentelor. Mi-am spus ca nu trebuie, ca nu se cade… O iubesc… Imi pare rau…

Sugestii de farse pentru colegi si sefi


Cele mai reusite farse de 1 aprilie se petrec la job, unde sunt si foarte apreciate de sefi, sustine site-ul Times.ro, care da asigurari ca pacalelile va vor asigura un loc de onoare in istoria firmei.

- Sapunul murdar. Cu o investitie minima, doteaza baia de la serviciu cu un sapun special care va innegri mainile colegilor.
Efectul va fi maxim, amuzamentul pe masura. Incearca sa iti pastrezi anonimatul, pentru ca razbunarea colegilor va fi pe masura.

Trimite o nota interna din partea conducerii, tuturor colegilor, in plicuri explozive. Pe plic scrie "Preaviz". Fiind perioada de criza si disponibilizari, niciunul nu isi va da seama ca este o gluma. De asemenea, socul preavizului de concediere ii va face indiferenti la explozie cand vor deschide plicul buclucas.

Spune-i sefului ca daca nu iti dubleaza salariul, demisionezi. Lasa-i timp de gandire pana a doua zi, cand ii vei spune ca ai glumit. Asta doar daca ai deja un job de rezerva.

La capitolul pacaleli, cel putin din punctul meu de vedere, intra si superstitiile. Si cum romanii sunt un popor bun si iubitor de... superstitii, am fost sigura ca au inventat cateva si pentru aceasta zi. Nu am ramas dezamagita.
Am gasit pe www.superstitii.ro chiar mai multe decat ma asteptam.

  • Cica o superstitie spune ca pacaleala de 1 aprilie trebuie facuta pana in pranz, pentru ca cele facute dupa ora 12 aduc ghinion.
  • O alta superstitie spune ca in ziua de 1 aprilie nu se fac casatorii, pentru ca: ori acestea nu dureaza, se destrama, ori sotul va fi „sub papuc”. Mare noroc pe cei indragostiti ca suntem in postul Pastelui.
  • Se mai spune ca daca nu pacalesti pe nimeni de 1 aprilie, tot anul vei fi tu cea pacalita.
31 Martie 2009