Mercedes-Benz EQA, masina care nu putea lipsi din Aventour la feminin by Textar

De Eva
4 Iunie 2021
Aventour la feminin by Textar e pe cale să înceapă. Patru femei influencer de top și prietenele lor au acceptat provocarea Eva&Automarket de a pleca într-un tur de patru zile cu cele mai noi mașini lansate în România.
 
Sânziana Negru, Laura Giurcanu, Ioana Grama și Mihaela Sava vor avea ocazia să testeze cele mai noi mașini în săptămâna care urmează, de pe 8 și până pe 11 iunie.

Mercedes-Benz EQA, Renault Arkana, Audi Q5 Sportback și Skoda Enyaq vor fi partenerii de drum ai Aventour la feminin by Textar. Toate acestea vor fi urmărite îndeaproape de Evamobilul Mazda CX-30, mașina care va aduna poveștile.

Să facem cunoștință, în cele ce urmează, cu Mercedes-Benz EQA!


Cel mai nou SUV electric Mercedes-Benz lansat în România

 
Mercedes-Benz EQA, cel mai nou SUV electric al constructorului german chiar nu putea lipsi din Aventour. Abia așteptăm să-l cunoaștem face to face!
 
 
Ca idee, este mai mic SUV electric din gama Mercedes-Benz EQ, o gamă doar de mașini electrice.
 
 
În câteva zile, urmează să vă povestim experiențele fetelor cu EQA!

O mașină pentru iubitorii de design

 
Așa cum a fost prezentat de Mercedes-Benz, noul EQA este descris ca fiind o masină pentru iubitorii de design. Aproape că nici nu era să mai precizăm asta, nu? 
 

Elegant, dar și sportiv; silențios datorită motorului electric, noul model EQA pare conceput să te cucerească chiar și numai din poze. Mercedes-Benz EQA este, cu adevărat, o apariție electrizantă!
 

Și, ca să înțelegeți de ce spunem noi că e cu adevărat cuceritor, vă spunem un amănunt care sigur le va cuceri pe fete în Aventour la feminin: Mercedes-Benz EQA are un sistem de iluminare ambientală, care poate asorta banda luminoasă cu orice culoare din garderobă. Și are și recunoaștere vocală - răspunde la ”Hey, Mercedes!”. 

100% electric și 100% electrizant


Mercedes-Benz este 100% electric. Motorul electric a lui EQA dezvoltă 140 kW, echivalentul a 190 de cai putere.
 
 
Ajunge la 100 de kilometri pe oră în 8.9 secunde, iar viteza maximă este limitată la 160 de km/h. Consumul este de 17.7 kWh/100 km.
 


Cât de autonom este Mercedes-Benz EQA

 

Am vorbit despre el că e frumos, dar trebuie să discutăm și noțiuni practice. Spre exemplu, e bine de știut ”cât îl ține bateria”.
 
 
Bateria lui are o capacitate de 66.5 kWh și, având în vedere cât consumă - adică 17.7kWh la 100 de kilometri parcurși, Mercedes-Benz EQA are o autonomie de 424 de kilometri.

Cât durează să ”încarci” un Mercedez-Benz EQA




Aici e aici! Depinde unde îl încarci, că îl poți încărca în stații rapide, în circa 30 de minute, repriza 10%-80%
În schimb, la o priză AC, timpul necesar aceluiași interval este de 5 ore și 45 de minute. Bine, la unele dintre noi, acest ”5 ore și 45 de minute” poate fi echivalentul lui „Sunt gata imediat!”.

Mercedes-Benz EQA dă dependență

 

 

Sigur, îl vom folosi cu moderație în Aventour la feminin, dar colegii de la Automarket ne-au povestit că Mercedes-Benz EQA are cel mai prietenos sistem multimedia. După ce îl folosești. nu mai poți folosi altă mașină - e ca și cum ai trece de la Apple la Android, iar aici taberele, se știe, sunt clare. Are recunoaștere vocală, răspunde la „Hey, Mercedes!”, are volan îmbrăcat în piele Nappa, are zonă de încărcare prin inducție a telefonului mobil și multe altele. Vom povesti pe larg din Aventour!

Mercedes-Benz EQA în lume


Trebuie spus că Mercedes-Benz EQA vine cu sistemul de infotainment MBUX care are integrată funcția "Navigare cu Electric Intelligence".

 
Nu credem că ne-am fi putut pierde în Aventour, dar această funcție ne-ar fi putut salva! Ce face? Planifică cea mai rapidă rută până la destinație și ia în calcul opririle pentru încărcare. În plus, face modificări în funcție de mai mulți factori, cum ar fi un posibil ambuteiaj pe traseu.

Cât costă Mercedes-Benz EQA


Prețul de pornire al lui Mercedes EQA este de 49.000 de euro. Acesta este cel mai accesibil SUV 100% electric al constructorului german.

Mașina care va merge cu noi în Aventour la feminin costă 58.800 de euro.
 
 

Ne vedem în Aventour! 

 

Aventour la feminin începe pe 8 iunie, la ora 9.00am, și va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour pe paginile de Facebook Eva și Automarket și pe conturile de Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului, vom avea câte un articol la finalul fiecărei zile, câte un rezumat video al fiecărei zile și  mărturiile fetelor după ce vor fi condus mașinile implicate în eveniment. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect. 

 

PARTENERII ȘI PRIETENII EVENIMENTULUI

 

Bineînțeles, acest eveniment avea nevoie de piloni, adică de un grup de parteneri importanți, gata să împărtășească aceeași dragoste pentru aventură.

Partenerul principal al „Aventour la feminin” este TEXTAR, lider mondial în echipamente de frânare. Este recunoscut ca furnizor oficial pentru toate mărcile importante din domeniu și va avea grijă să frânăm la timp și în siguranță. Foarte important, le va preda fetelor o lecție de conducere defensivă. 

Nu puteam pleca la drum cu două mașini electrice și una plug-in hybrid, fără să avem alături de noi cel mai important jucător pe piața punctelor de încărcare din România și sud-estul Europei. RENOVATIO se alătură „aventurului” cu energie bună, livrată prin cele mai rapide prize. 

Ce ar fi un tur dedicat femeilor fără un partener cu o experiență uriașă în zona produselor de îngrijire și înfrumusețare. Și de unde putea veni acest partener, dacă nu din Franța. SEPHORA ROMÂNIA se alătură turului pentru că înțelege nevoia unor produse cosmetice special adaptate mobilității. 

Într-un astfel de tur ai nevoie de plăți ușoare, făcute cu un card care garantează rapiditate și servicii premium. Indiferent de comerciant, de zonă și de tipul afacerii. Prin urmare, în „Aventour la feminin” vom fi ajutați de prietenii de la MASTERCARD

Pe parcursul celor 4 zile vom căuta să descoperim locuri spectaculoase din țară. Iar pentru asta va trebui să ieșim de pe drumurile cunoscute și chiar să ne îndepărtăm de confortul restaurantelor. Nici o grijă. Serviciul de livrare tazz by eMag a promis că ne va alimenta cu mâncăruri alese, comandate de la bucătăriile din zonă. 

Vor fi zile lungi, cu mulți kilometri, și rezervele de energie ar putea fi pe minus. Așa că n-am ezitat să luăm alături de noi și o cafea premium: DAVIDOFF

Pentru că ne dorim să găsim locuri speciale, cu povești speciale, ne-am luat drept ghid CARDUL RADIO GUERILLA, oferit de Libra Bank. Acesta ne va indica avanposturile unde beneficiem de discounturi de nerefuzat.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 dintre cele mai noi mașini lansate în România

 

8-11 iunie

 

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

 

Proiect prezentat de:

TEXTAR

 

Parteneri:

RENOVATIO E-CHARGE

SEPHORA

MASTERCARD

DAVIDOFF

tazz by eMag

CARDUL RADIO GUERILLA